arto19 Opublikowano 25 Października 2009 Opublikowano 25 Października 2009 Witam mam pytanie. Mam możliwość kupienia silnika 2.7 tdi z 2006 roku w bardzo dobrych pieniadzach. Moj BFC jezdzi bez problemu ale myślalem nad wymiana na 2.7 tdi. Co trzeba bedzie wymienic w zawieszenieu silnika skrzynia sprzegło, pas przedni, komputer pewnie tez itd tak aby mozana bylo jezdzic. Z jakimi ewentualnie kosztami moge sie liczyc.
GRazny Opublikowano 25 Października 2009 Opublikowano 25 Października 2009 było już kilka tematów o wymianie silnika... nie orientuję się w tych modelach konkretnie ale zwykle są to kosmiczne koszta...
Dev Opublikowano 25 Października 2009 Opublikowano 25 Października 2009 nieopłacalny temat :no: :no: :no: :no:
truckmaniac Opublikowano 25 Października 2009 Opublikowano 25 Października 2009 Proponuję aby w takich watkach wypowiadali sie tylko userzy, którzy naprawdę mają jakieś rozeznanie w temacie. Zazwyczaj można sobie poczytać, że nie warto, nieopłacalne, masakryczne koszta itp. Niestety zero konkretów. Ludzie wstawiają do Poloneza silniki od Porsche i da się, a przekładka 2,5 TDI na 2,7 ni
Dev Opublikowano 25 Października 2009 Opublikowano 25 Października 2009 gdybym nie znał tematu to bym tutaj gęby nie otwierał podmiana z 2.5 na 2.7 nie polega tylko na wymianie skrzyni czy łap tutaj idzie wszystko, kable, ECU, układ chłodzenia, klimatyzacji, zmiany na wydechu, zasilania i masę innych rzeczy które wychodza w praniu a są bardzo kosztowne lepiej od razu kupić auto z takim silnikiem jak potrzeba no chyba że ktos ma worek pieniedzy i taka potrzebę
OLO_GDA Opublikowano 25 Października 2009 Opublikowano 25 Października 2009 gdyby jeszcze chodziło o to ze stary silnik Ci padł i musisz i tak go wyjac i wstawic inny to moznaby kombinowac czy da sie jakies prowizroki porobic. ale cho na pewno sa inne chlodnice, pas przedni i reszta osprzetu. a juz samego pasa nie dostaniesz zeby pasował do B6 wiec nie da sie zrobic na ori czesciach. wiec tak czy inaczej bedzie rzezba. skoro Twoj silnik jest zdrowy to nie kombinuj ... chocaz to i tak duzo bardziej realne pytanie niz kogos kto ostatnio chcial wrzucac 3.0 tdi zamiast 2.0....
arto19 Opublikowano 26 Października 2009 Autor Opublikowano 26 Października 2009 Dzieki za odpowiedzi panowie, troche mnie fanatazja poniosła musze przyznać. W sumie chodzi o to żeby uniknąć w przyszłości problemów z tym silnikiem mimo ze taraz jest wszystko OK. Generalnie chodzi mi o polepszenie kultury pracy czyli np nowe głowice od BAU, BCZ tzn ułożyskowane z ostatniej generacji 2.5 tdi.
Rekomendowane odpowiedzi