edi_nt Opublikowano 30 Października 2009 Opublikowano 30 Października 2009 Koledzy zakupiłem takie urządzenie jednak nie ma w nim instrukcji i nie moge za bardzo w sieci znaleść jak to podłączyć. Znalazłem tylko że szary przewód podpinam do ręcznego, czarny do uziemienia, natomiast biały powinien być do sondy lecz w benzynie się nie podłącza. Mam jeszcze czerwony, zielony i niebieski. Domyślam się że pewnie gdzieś w stacyjkę trzeba się wpiąć, ale w które przewody?? A może są tam poprostu przewody o tych samych kolorachh i do nich trzeba wpiąć?? Jakby mógł ktoś napisać, najlepiej tak żeby zostało dla potomnych:)
edi_nt Opublikowano 31 Października 2009 Autor Opublikowano 31 Października 2009 dzięki. tylko teraz rozumiem że czerwony to +, ale do akumulatora?? no i zielony do zapłonu, ale możesz napisać jaki kolor przy stacyjce to zapłon??i ewentualnie w którym miejscu najlepiej go wpiąć??
krzyniek Opublikowano 31 Października 2009 Opublikowano 31 Października 2009 dzięki. tylko teraz rozumiem że czerwony to +, ale do akumulatora?? no i zielony do zapłonu, ale możesz napisać jaki kolor przy stacyjce to zapłon??i ewentualnie w którym miejscu najlepiej go wpiąć?? tak czerwony to (jak nazwa wskazuje Constant) stały + masz TT apexi taki ? (jeśli taki to mogę pomóc bo podłączałem go niedawno u siebie) tu masz kostkę stacyjki opis: "Na przewodach 3,4 jest stale +12 Po przekręceniu kluczyka w pozycje zapłonu (świecą kontrolki) na przewodach 5,2 pojawia się +12 Po przekręceniu w pozycje odpalania na przewodach 1,6,5 pojawia sie +12 a na przewodzie 2 znika"
edi_nt Opublikowano 31 Października 2009 Autor Opublikowano 31 Października 2009 Dokładnie mam właśnie taki jak na foto. To możesz mi jeszcze napisać do których numerków z Twojego rysunku podłączyłeś czerwony i zielony przewód??
seba1-2 Opublikowano 31 Października 2009 Opublikowano 31 Października 2009 do 3 stałe 12+ czyli czerwony do czerwonego a do 5 (czarny)podaj zielony
krzyniek Opublikowano 31 Października 2009 Opublikowano 31 Października 2009 Ja podłączyłem wg poniższego opisu (metodą prób i błędów) i jest ok czerwony daj do listwy na zacisk 30 TT kostka stacyjki zielony ------- czarny nr.5 niebieski ------- żółty z czarnym paskiem nr.2 kostka licznika (zielona, licznik poliftowy) szary ------- brązowy pin13
Tukan Opublikowano 31 Października 2009 Opublikowano 31 Października 2009 TT-TurboTimer-to ze po ostrej jezdzie dajesz sobie czas 2min,wyciagasz kluczyk ze stacyjki zamykasz auto idziesz do domu a po 2 min auto gasnie jest to ochrona turbinki
SoMeS Opublikowano 31 Października 2009 Opublikowano 31 Października 2009 dzięki Tukan fajna sprawa i dochodzi do moich planów
edi_nt Opublikowano 21 Listopada 2009 Autor Opublikowano 21 Listopada 2009 podłączyłem i wszystko by było ok gdyby nie to że nie mogę zamknąć auta zanim zgaśnie:/ Muszę pewnie podłączyć któryś z kabli do alarmu. Ktoś wie może który i w które miejsce. Alarm mam chyba fabryczny... No i jeszcze odnośnie podpięcia do ręcznego. Trzeba podpiąć do kabla o kolorze biało-brązowego.
Tukan Opublikowano 21 Listopada 2009 Opublikowano 21 Listopada 2009 podłączyłem i wszystko by było ok gdyby nie to że nie mogę zamknąć auta zanim zgaśnie:/ Muszę pewnie podłączyć któryś z kabli do alarmu. Ktoś wie może który i w które miejsce. Alarm mam chyba fabryczny... No i tu sa problemy,bylo to gdzies opisywane..czytalem ze trzeba przestroic alarm zeby załaczał sie po ok 2 min od zamkniecia auta
edi_nt Opublikowano 21 Listopada 2009 Autor Opublikowano 21 Listopada 2009 czytalem ze trzeba przestroic alarm zeby załaczał sie po ok 2 min od zamkniecia auta ktoś wie jak się to robi?? Jakiś szpec tylko, czy np da się Vagiem jak jest ori alarm??
Tukan Opublikowano 21 Listopada 2009 Opublikowano 21 Listopada 2009 czytalem ze trzeba przestroic alarm zeby załaczał sie po ok 2 min od zamkniecia auta ktoś wie jak się to robi?? Jakiś szpec tylko, czy np da się Vagiem jak jest ori alarm?? Napisz do Krzynka on zakladał TTi moze cos podpowie
edi_nt Opublikowano 22 Listopada 2009 Autor Opublikowano 22 Listopada 2009 Krzyniek niestety nie wie jak to zrobić. On zamyka auto z kluczyka, a alarm zostaje nieuzbrojony...Może jednak ktoś coś wymyśli. Np kolega z Subaru sobie z tym poradził, ale pewnie w audi to nie będzie to samo... http://subaru.pl/forum/viewtopic.php?p=852119#852119[br]Dopisany: 22 Listopad 2009, 10:18:01_________________________________________________nie ma żadnego szpeca co by coś wymyślił??
moskal Opublikowano 23 Listopada 2009 Opublikowano 23 Listopada 2009 podłączyłem i wszystko by było ok gdyby nie to że nie mogę zamknąć auta zanim zgaśnie:/ Muszę pewnie podłączyć któryś z kabli do alarmu. Ktoś wie może który i w które miejsce. Alarm mam chyba fabryczny... też tak miałem i mój koleś - magik od elektroniki mi to zrobił bo tez miałem z tym problem ,najpierw wlutował jakiś przekaźnik ale po zamknięciu na pracującym silniku alarm wył bo się włączał czujnik wstrząsowy , nie wiem w jaki sposób to rozwiązał ale : samochód po zamknięciu z kluczyka uzbraja alarm bo nawet wsiadając przy załaczonym silniku ( na TT ) i wkładając kluczyk do stacyjki alarm zaczyna wyć , ale nie wyje od pracy silnika przez to że sie trzęsie dodam tylko że mam dokładany alarm , nie ori.
edi_nt Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Opublikowano 23 Listopada 2009 mój koleś - magik od elektroniki mi to zrobił a mógłbyś się dowiedzieć jak on to zrobił??
moskal Opublikowano 24 Listopada 2009 Opublikowano 24 Listopada 2009 mój koleś - magik od elektroniki mi to zrobił a mógłbyś się dowiedzieć jak on to zrobił?? jestem za głupi żeby to pojąć , moge dać ci numer do niego i sobie pogadacie
edi_nt Opublikowano 24 Listopada 2009 Autor Opublikowano 24 Listopada 2009 A nie mógłby Ci narysować np jakiegoś schematu który byś wrzucił na forum??Nie wiem czy ja się też dogadam bo przez telefon może byc ciężko. W ostateczności jak nie dasz rade załatwić tego schematu to wylij mi nr na priw do przedzwonie... To jest jakiś Twój znajomy??
moskal Opublikowano 24 Listopada 2009 Opublikowano 24 Listopada 2009 To jest jakiś Twój znajomy?? bardzo dobry znajomy , na pewno sie z nim dogadasz
edi_nt Opublikowano 28 Listopada 2009 Autor Opublikowano 28 Listopada 2009 To jest jakiś Twój znajomy?? bardzo dobry znajomy , na pewno sie z nim dogadasz to wyślij jak możesz numer na priw do niego.
Rekomendowane odpowiedzi