Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AMB] A4 1.8T quattro, Tiptronic, S-line, RNS-e

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ku.wa Thomas :wallbash: :wallbash:

Czego mi nie przypomniałeś :disgust:

Myślałem, że pamiętasz. :)

Hehehe.. No tak, tak - jak widać :kox: :kox:

Opublikowano

no i przybyło troche Hp :>

mam pytanie z czystej ciekawości, dlaczego Nm jest stosunkowo mało i są tak wysoko ?

powiem tak seryjnym e9 troche jeździłem, nie porównuje go ani do mojej kanapy ani do a4, ale tam jest 360 Nm / 3450 a tak na codzień to mułowaty ten wynalazek jest a waży tylko 1450kg a nie 200kg więcej, dlatego interesuje mnie dlaczego tak wysoko te Nm.

ja bym chętnie zobaczył 50-150 i 100-200.

Opublikowano

Nm jest mniej, dla bezpieczeństwa zarówno silnika jak i skrzyni. Wowo ma 330KM i "tylko" 380Nm, bo to jest bezpieczna granica dla tego silnika. A to, że jest wyżej to normalne przy większym turbo.

Teraz jest w sam raz do jazdy na codzień. Na poprzednim wykresie miałem więcej Nm niżej i gorzej się jeździło.

Opublikowano

Tomcio wykresik :good:

i ja bym tak bezpiecznie zostawil :gwizdanie:

nie dmuchaj maxow bo papier wynik szal moze sie przyczynic do kolejnych wydatkow $$$ jak sie cos spier... :decayed:

a tu przeciez nie o to chodzi biorac pod uwage, ze za jakis czas kupisz mocniejsza A4 :wink4:

Opublikowano

a tu przeciez nie o to chodzi biorac pod uwage, ze za jakis czas kupisz mocniejsza A4 :wink4:

Możliwe, że niekoniecznie Audi, ale będzie biturbo. :wink4:

Opublikowano

:kox: :kox: :kox:

Japan car masz na mysli ?

Nie, nie german. :decayed:

Polecam poczytac blog gości, co robili mi wydech i cooler.

<a href="http://sport-tig.blogspot.com/">TUTAJ</a>

Opublikowano

jest mega... :kox::slina:

Opublikowano

Thom4s, ja mam 320Nm ale przy 2600, dlatego pytałem :wink4:

335 nawet jeden z forumowiczów ma/miał do sprzedania :wink4:

no chyba, że gt-r ale słabo rodzinny :decayed:

ale jak już wpakowałeś troche kasy w tą b6 to miło by było dla czystego sumienia troche to poupalać :wink4:

Opublikowano

kolesie ładnie operują kwasówką, widać, że nie druciarstwo, takim oddać furę to przyjemność

po tym kacie Magnaflow czujesz jakieś zmiany ? kurna ja mam aż 4 katy więc ich chyba nie ruszę

Opublikowano

KmK, narazie wiadomo pojeżdżę jeszcze tym, ale w planach mam w przyszłości 335i najlepiej z Xdrive i M pakiecie. Chcę pojeździć czymś co ma silnik za przednią osią i 360KM po chipie.

Co do Sport-tig to naprawdę polecam Pawła i Rafała. Paweł 8 lat spawa artystycznie, a wydechy robi tylko jako hobby, na boku i szczerze ich polecam. Druga rzecz to są naprawdę za***istymi ludźmi.

Po kacie nie ma żadnych zmian. Założyłem go, bo będę przerejestrowywał samochód na holenderskie blachy i musi przejść test emisji spalin. Ten co ja mam to jest 200 cpsi.

Opublikowano

Thom4s, nie wiem jak się sprawuje x-drive, jednak 335 również bardzo mi się podoba.. :wink4:

Opublikowano

Tomek a Ty przeprowadziles sie z Irlandii do NL? czemu lepsze zarobki?

Opublikowano

Tomek a Ty przeprowadziles sie z Irlandii do NL? czemu lepsze zarobki?

Tak, przeprowadziłem się. Żona dostała dobrą ofertę pracy i dość miałem już Irlandii, aż się dziwię jak mogłem tam tyle lat mieszkać. ;)

Opublikowano

Teraz jest optymalnie

1,1 bara to nie optymalnie dla tego turbo, przewal trochę Audizine i poprzeglądaj logi chłopaków.

Tak, audizine i te ich sryliony AWHP... :gwizdanie:

nigdzie nie pisałem o amerykańskich koniach bo one o niczym nie mówią

niezbitymi danymi są

-boost taki sam w USA i w PL :naughty: zgodzisz się ?

-logi takie same w USA i w PL :naughty: zgodzisz się ?

skoro oni dmuchają w gtrsie 1,3-1,4 bara i stuków nie mają jak u Ciebie w sofcie by Rogal i kilku innych softach by Rogal (Kichola na ten przykład) to ja wciąż uważam, że potencjału turbiny nie wykorzystaliście :wink4:

Opublikowano

Pewnie masz rację. Dziś wrzucę wykres do odpowiedniego działu, najlepiej niech wypowie się sam Rogal. Wg niego zwiększenie boosta w moim przypadku nic by już nie dało. :hi:

Opublikowano

Piękna furka.

Ja również mam z tym samym silniczkiem. Brakuje mi tylko quattro oraz Tiptronic. Niestety posiadam tylko Multitronic - z napędem na przód nie robili.

Pozdrawiam i podziwiam.

Opublikowano

Wytrzymałeś w tym smrodzie kręcąc filmiki? :decayed: