roberts88 Opublikowano 31 Października 2009 Opublikowano 31 Października 2009 Witam dzisiaj rano odpalając autko po dwu tygodniowej przerwie w jeździe zauważyłem że z rury wydechowej kapie woda a gdy go tak zostawiłem na ok 5 minut żeby sobie pochodził to sie zrobiło mokro i woda praktycznie pryskała z rury. Czy coś jest nie tak?
roberts88 Opublikowano 31 Października 2009 Autor Opublikowano 31 Października 2009 niemam czyżby uszczelka pod głowicą ?
mcm Opublikowano 31 Października 2009 Opublikowano 31 Października 2009 prawdopodobnie różnica temperatur i w środku osadza się rosa na ściankach jak zapalisz zaczyna się rozgrzewać i wywala wode z rurki
roberts88 Opublikowano 31 Października 2009 Autor Opublikowano 31 Października 2009 Dodam jeszcze że widoczna jest para wodna. A sąsiad ma B4 PB+LPG i robi identycznie taksamo woda z rury chlapie i widać tę parę no ale on ma gaz.
mcm Opublikowano 31 Października 2009 Opublikowano 31 Października 2009 w tych warunkach pogodowych na zimnym silniku parę to jak mam nawet w Dieslu
MAX_01 Opublikowano 31 Października 2009 Opublikowano 31 Października 2009 Możesz być spokojny, jest to zupełnie normalne zjawisko. Budowa i działanie Katalizator samochodowy jest częścią układu wydechowego (obecnie praktycznie niezbędną, aby nowo wyprodukowany samochód spełnił obowiązujące normy czystości spalin). Ze względu na inny skład spalin w silnikach o zapłonie iskrowym i samoczynnym stosowane są różne rodzaje katalizatorów. Katalizatory w silnikach o zapłonie iskrowym powinny mieć możliwość zredukowania tlenków azotu oraz utlenienia tlenku węgla (do dwutlenku węgla) oraz węglowodorów (w wyniku reakcji powstaje woda oraz dwutlenek węgla). Pozdrawiam
pablo_9 Opublikowano 31 Października 2009 Opublikowano 31 Października 2009 nie ma czym się przejmować mój pluje z rury w każdych warunkach standard
roberts88 Opublikowano 31 Października 2009 Autor Opublikowano 31 Października 2009 to podziękować uspokoiliście mnie czyli jeszcze mam kata dobrego :>
gronczo Opublikowano 11 Listopada 2009 Opublikowano 11 Listopada 2009 raczej kat nie ma nic z tym wspólnego wywaliłem go z pół roku temu i jak pluł wodą tak pluje żadnych zmian
grzesu3 Opublikowano 12 Listopada 2009 Opublikowano 12 Listopada 2009 raczej kat nie ma nic z tym wspólnego wywaliłem go z pół roku temu i jak pluł wodą tak pluje żadnych zmian U mnie to samo
wojtek26 Opublikowano 19 Listopada 2009 Opublikowano 19 Listopada 2009 U mnie tak samo pluje woda rano po odpaleniu
GRYFI Opublikowano 24 Listopada 2009 Opublikowano 24 Listopada 2009 u mnie pluje wodą nawet z uszkodzonymi katami.
Dev Opublikowano 24 Listopada 2009 Opublikowano 24 Listopada 2009 koledzy nie mieliście chemii i fizyki w szkole? wszystko jest jak najbardziej ok
Rekomendowane odpowiedzi