danio151 Opublikowano 14 Maja 2007 Opublikowano 14 Maja 2007 Witam. Mam prosbę do uzytkowników diesli Afn jak ocenić czy silnik dobrze ciągnie i czy ok jest turbo. Wczesniej jeździłem a4 Adp 1.6, a teraz przesiadłem sie na 1.9 Afn i wydaje mi się że jest ok, ale w porównaniu z seatem ibizą mojego ojca gdzie jest 1.9 Ahu to przyspieszenie mojej furki wygląda mikro! Mam jeszcze problem z takim dziwnym basowym buczeniem w samochodzie jakby tłumik albo bardzo zapchany filt powietrza co oczywiscie wykluczam(filtr nowy). dodam jeszcze że przebieg to 180tkm co może byc realne po stanie zuzycia auta.
Adrian A4 Opublikowano 14 Maja 2007 Opublikowano 14 Maja 2007 Podepnij Vaga a prawde Ci powie o silniczku czy wszystko gra albo nie, nie porównuj z ibizą bo to inna buda . javascript:void(0); a4fan
rafalekx Opublikowano 15 Maja 2007 Opublikowano 15 Maja 2007 Bez Vaga to tylko możesz go sprawdzić tak na "oko" Sprawdź go do 100km/h, ile czasu mu to zajmie, powinno być koło 11-12 sek. to zależy jak jeździsz... A co do ibizy to ona jest lżejsza i te przyspieszenia mogą być lepsze (tak jak to jest w przypadku Audi A3 jest lżejsze od A4 i śmiga szybciej). Ale wg mnie AFNik to dobry wybór, te silniczki całkiem fajnie śmigają
lukasssw Opublikowano 15 Maja 2007 Opublikowano 15 Maja 2007 to buczenie może być spowodowane niesprawnym katalizatorem
pre_pl Opublikowano 15 Maja 2007 Opublikowano 15 Maja 2007 samo podpięcie vaga to może mało powiedzieć... Należałoby zrobić logi dynamiczne, ale tłumaczyć jak to robić nie ma sensu, bo już pisaliśmy o tym....
danio151 Opublikowano 15 Maja 2007 Autor Opublikowano 15 Maja 2007 Dzieki za wszystkie uwagi, a moze jeszcze pomożecie znaleść w Kielcach lub okolicy jakiegoś vaga? i jak sprawdzić czy katalizator jest ok? bo od tego buczenia to mnie tak głowa nap... że nie mam przyjemnosci z dłuższej jazdy tym autem.
Gość Goodspit Opublikowano 15 Maja 2007 Opublikowano 15 Maja 2007 jak tak buczy to może masz łącznik elastyczny wydechy rozerwany? Bo ogólnie stan to tylko VAG
Rekomendowane odpowiedzi