Skocz do zawartości
IGNOROWANY

jak ocenić stan B5 AFN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam prosbę do uzytkowników diesli Afn jak ocenić czy silnik dobrze ciągnie i czy ok jest turbo. Wczesniej jeździłem a4 Adp 1.6, a teraz przesiadłem sie na 1.9 Afn i wydaje mi się że jest ok, ale w porównaniu z seatem ibizą mojego ojca gdzie jest 1.9 Ahu to przyspieszenie mojej furki wygląda mikro! Mam jeszcze problem z takim dziwnym basowym buczeniem w samochodzie jakby tłumik albo bardzo zapchany filt powietrza co oczywiscie wykluczam(filtr nowy). dodam jeszcze że przebieg to 180tkm co może byc realne po stanie zuzycia auta.

Opublikowano

Podepnij Vaga a prawde Ci powie o silniczku czy wszystko gra albo nie, nie porównuj z ibizą bo to inna buda . javascript:void(0);

a4fan

Opublikowano

Bez Vaga to tylko możesz go sprawdzić tak na "oko" :evil: Sprawdź go do 100km/h, ile czasu mu to zajmie, powinno być koło 11-12 sek. to zależy jak jeździsz... A co do ibizy to ona jest lżejsza i te przyspieszenia mogą być lepsze (tak jak to jest w przypadku Audi A3 jest lżejsze od A4 i śmiga szybciej). Ale wg mnie AFNik to dobry wybór, te silniczki całkiem fajnie śmigają :grin:

Opublikowano

samo podpięcie vaga to może mało powiedzieć... Należałoby zrobić logi dynamiczne, ale tłumaczyć jak to robić nie ma sensu, bo już pisaliśmy o tym.... ;)

Opublikowano

Dzieki za wszystkie uwagi, a moze jeszcze pomożecie znaleść w Kielcach lub okolicy jakiegoś vaga? i jak sprawdzić czy katalizator jest ok? bo od tego buczenia to mnie tak głowa nap... że nie mam przyjemnosci z dłuższej jazdy tym autem.

Gość Goodspit
Opublikowano

jak tak buczy to może masz łącznik elastyczny wydechy rozerwany? Bo ogólnie stan to tylko VAG ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...