marrccin Opublikowano 4 Listopada 2009 Opublikowano 4 Listopada 2009 witam, wie ktoś może jak rozebrać gałkę(wajchę) przy - B6. mam problem z "przyciskiem" przy niej i niewiem w sumie jak sie zabrać za jej demontaż. z góry dzięki za podpowiedzi!
OLO_GDA Opublikowano 4 Listopada 2009 Opublikowano 4 Listopada 2009 tak samo jak w TIPtroniku na pewno na forum gdzies widzialem jak to rozebrac...
marrccin Opublikowano 4 Listopada 2009 Autor Opublikowano 4 Listopada 2009 dzieki bardzo za foty pozdrawiam!
Bart-S Opublikowano 4 Listopada 2009 Opublikowano 4 Listopada 2009 Wyciągasz przycisk dezaktywacji blokady i blokujesz go trytytką (jak na fotkach od OLO) - następnie chromowaną osłonkę drążka zmiany biegów przekręcasz odwrotnie do wskazówek zegara (ok. 1/4 obrotu) i ciągniesz na dół (za dużo nie da rady, będzie tam silny opór ale wystarczy "obciągnąć" na kilka mm. Jak już wypracujesz ok. 0,5cm odległości między skórzaną osłoną a chromem łapiesz za osłonkę i mocno ciągniesz do góry (ja ciągnąć do góry delikatnie próbowałem obracać lewo prawo). Tutaj też będzie silny opór ale ostatecznie góra wyskoczy. Uważaj żeby trytytka Ci nie spadła bo wtedy wypchniesz ją tylko sprężonym powietrzem... Zakładanie w odwrotnej kolejności GL & HF
Rekomendowane odpowiedzi