Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Glosniki 6x9 tyl (bez miejsca na glosnik)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałem opisać jak zamontowałem głośniczki 6x9 lanzar Vibe w tylnych boczkach :cool1:

Potrzebujemy:

Wiertarkę

wyrzynarkę

Wiertla najlepiej do drewna

Mata do wyciszenia

pisak :tongue4:

Odkręcanie Tapicerki:

2 śrubki na rogach u góry

1 śrubka w korbce

1 śrubka przy uchwycie zamykania i pod nią tez 1

Zdjąłem boczek odłączyłem elektrykę i do dzieła.

1 co odmierzyłem głośnik na boczku od zewnątrz wytoczyłem linie pisakiem i wywierciłem wiertlem na środku dziurkę.No i czas na wyżynarkę zaczynamy od środka zależy kto ma jaka i wycinamy owal.Najpierw trochę mniejszy niż wyrysowałem później dopasowujemy głośnik i można przyciąć ewentualnie.(przy cieciu trzeba uważać na zaczepy dolne i przewody od dolnej lampki...)Jeżeli już wszystko pasuje zaznaczamy otwory na głośnik.Wiertarka i jazda w moim przypadku 4 dziury... Śrubki zakładamy z nakładkami i podkładkami wszystko ładnie dociągamy i jest cacy.

Polecam do elektrycznych szyb ja u siebie zakładam inne korbki okrągłe więc nie będzie mi przeszkadzać.Radze osadzać głośnik jak najniżej ewentualnie jakieś wzmocnienie tac drewienka czy coś wzdłuż i poprzek.Wszystko pięknie mieści się w drzwi.

ievRS.jpg

ieym0.jpg

ieAR9.jpg

No i tak to wyszło Już skrzynka nie potrzebna;]

Opublikowano

Całkiem fajnie Ci to wyszło :good:

Wygłuszałes dzwi?? Tylko szkoda że głosnik przymocowałes do tapicerki, teraz będzie odczuwalny rezonans :disgust:

Opublikowano
  • Autor

Nie rusza się praktycznie i fizycznie :naughty: dość sztywno[br]Dopisany: 05 Listopad 2009, 23:48_________________________________________________Oczywiście ze tak bo inaczej porażka by była

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

a jak z korbka do szyby opuszczania nie przeszkadza czy ja przerobiles

pozdr.

Opublikowano
  • Autor

przewszkadza musze przerobic ale zima nastala i juz niema gdzie

Opublikowano

hmm :mysli: mi to się nie podoba audio w A4 jest bardzo dobre, nie lepiej było oryginalnie ?? :kwasny:

Opublikowano

Dodam że nie ma sensu instalować w tym miejscu co zamontował kolega nowekbdg głośników 6x9 trój-drożnych, wystarczą nisko-średniotonowe 6x9, bo wyższe tony i tak zostaną całkowicie stłumione. Z tego samego powodu w przednich drzwiach głośnik wysoko tonowy jest koło klamki. Pozdro

Opublikowano
  • Autor

:> Z przodu sa tylko wysokotonowe a tyl jest na bas skrzynia dodaje poteznego basu a te 6x9 dodaja troche z tylu wysokiego tonu i poglebiaja bas zeby nie dudnilo tak po uszach jest to slycszalne :cool1:

Opublikowano

No to z przodu masz praktycznie tylko niskie i wysokie tony, głośniki w tylnich drzwiach uzupełniają kick-bass i średnie tony. Ale wystarczy że dwóch pasażerów siądzie z tyłu i nogami ładnie stłumią wysokie tony. Ale jeśli Tobie pasuje taki dźwięk to ok, tylko zwracam uwagę że jest to nie poprawne ułożenie sceny dźwiękowej.

Opublikowano

ta maskownica to :thumbdown: zdecydowanie ładniej by sie prezentowała zwykła czarna :wink4:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Hmm nie widzi mi się to jakoś , jak dla mnie to za duże są do tych drzwi , a efekt byłby lepszy gdyby były zamontowane na tylnej półce , kolega Kwaśniewski dobrze napisał że dzwięk i tak będzie stłumiony , noo :mysli: chyba że to ma robić dużo chałasu ale dzwięku z tego nie będzie i jestem tego pewien nie raz już to przerabiałem i to nie tylko na A4.

ale to już rzecz gustu kto i co robi w swoim aucie , :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Pułki w avancie brak :polew: Chyba ze na stałe :confused4: Dźwięk daje gdyż ci co siedzą z tylu to słyszą bass i dźwięk.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Skromny GŁOŚNICZEK :gwizdanie: :wallbash:

Opublikowano

ale koooooza :polew::kox:

Opublikowano
  • Autor

Boczki już na ori zmienione:)

Opublikowano

Boczki już na ori zmienione:)

:good: a glosniki w tylnej polce? :decayed:
Opublikowano