gzrybol Opublikowano 10 Listopada 2009 Opublikowano 10 Listopada 2009 Witam Koledzy wymieniał ktoś już może przejściówkę idącą od przwodu hydraulicznego do wysprzęglika? Czy jest mozliwość kupna samej tej przejściówki? Jaka jest fachowa nazwa i nr tego elementu?
spetsnaz Opublikowano 11 Listopada 2009 Opublikowano 11 Listopada 2009 Nie ma takie możliwości. Napisz coś więcej.. jaki jest powód i co się dzieje z wysprzęglikiem.
gzrybol Opublikowano 12 Listopada 2009 Autor Opublikowano 12 Listopada 2009 Z wysprzęglikiem nic się nie dzieje tylko jest pęknięta ta przejściówka co łączy przewód hydrauliczny z wysprzęglikiem, a ASO nie da sie kupić samej przejścówki z przewodem koszt 250 zł
MRoger Opublikowano 17 Marca 2010 Opublikowano 17 Marca 2010 słyszałem że zazwyczaj problemem jest malutki oring który uszczelnia złączkę ... ja mam ten sam problem szczególnie jak się zrobi zimno ... wtedy nie wysprzęgla do końca i czasem muszę unosić pedał sprzęgła może ktoś to robił i podzieli się informcją jak to naprawić[br]Dopisany: 23 Grudzień 2009, 10:29_________________________________________________I coś się ruszyło w temacie, bo u mnie też cieknie z łącznika Wygląda to tak ! Może ktoś to już rozbierał / uszczelniał. Będę się za to zabierał w sobotę będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki.
janjazda Opublikowano 17 Marca 2010 Opublikowano 17 Marca 2010 U mnie ostatnio też był problem z wysprzęgleniem, nie zawsze pedał wracał do końca. Auto stoi teraz u mechaniora, zdiagnozował jakiś uszkodzony przewód przy wysprzęgliku. Jak będę wiedział coś więcej to napiszę co on tam wymienił dokładnie.
janjazda Opublikowano 17 Marca 2010 Opublikowano 17 Marca 2010 Z wstępnych informacji wychodzi, że u mnie właśnie ta redukcja/przejściówka był uszkodzona. Występuje tam jakiś element aluminiowy i on był pęknięty. Mechanik kupił to z całym przewodem.
MRoger Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 niestety u mnie taka sama diagnoza element aluminiowy z gwintem pęknięty na pół ... ile Cię wyniosła naprawa i ew. gdzie to robileś.
Rekomendowane odpowiedzi