Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 ADR] Stuka z tyłu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

od nie dawna mam problem podczas chamowania czasami coś stuknie s tyłu tuleje wmienione i dalej jest te stuknięcie nawet jak delikatnie przycisne chamulec tez jest ten sam objaw może ktoś miał podobny przypadek?

Opublikowano

ja miałem tak ze jak hamowałem albo poprostu zwalniałem to zaczęło coś drzeć w skrzypieć wystarczyło tylko przyspieszać to przestawało.. na początku faktycznie tak tylko stukało i to nie zawsze ale później coraz bardziej, bardziej i pozniej tak jakbyś nasypał opiłek metalowych do łożyska albo jakąś blache pomiędzy klocki dał :kox: ale nie wiem czy to jest ten sam objaw co u Ciebie :/

jak sie potem okazało klocki sie juz skończyły i darły o rant tarczy i z tego powodu takie odgłosy :decayed:

Opublikowano

Nowe klocki.... czy stuki masz od momentu wymiany?

Sprawdził bym poprawność ich montażu, może mają duży luz w prowadnicy?

Napewno są takie same jak poprzedni komplet (kształt ,wymiary)?

Opublikowano

sprzawdź zaciski (dokręcenie) i jak powyżej kolega pisze prowadzenie klocka i jarzmie - powinno to być przesmarowane smarem miedzianmy a jeśli posiada duże luzy do wymiany.

Opublikowano

Wejdź pod auto no chyba ze możesz złapać w dłoń klocki przez alusy i spróbuj poruszać. Jak będą nawet minimalne ruchy to masz przyczynę dzwonienia. :tongue4: U mnie taka była :kwasny:

Opublikowano

Błąd ludzki :evil:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...