Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pomoc w rzutowaniu figur

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"grafika inżynierska"

Hardcore.. na Wacie to miałem.. :wallbash:

Ale zaliczone :good:

Opublikowano

Witam panow ponownie :decayed: tym razem potrzebuje pomocy w zrobieniu przekroju :) mam nadzieje ze moge liczyc na Was tak jak poprzednio :hi: ps. poprzednia pomoc zaowocowala 5 za te rzuty :naughty: :naughty: bfac8122d8e983a1m.jpg niestety na pytania moge odpowiedziec dopiero po 22, poniewaz teraz ide do pracy... pozdrowionka :tongue4:

a jakieś wymiary ??

Opublikowano

nie wiadomo jaki to ma byc przekruj.....

Opublikowano

jesli nie masz wiecej zadnych wytycznych co do tej bryly to ja to widze tak:

1m5_Ii.jpg

:wink4:

Opublikowano
  • Autor

no nie ma zadnych danyc i jest tylko podany ten obrazek i jest napisane tylko zeby zrobic przekroj :shocked: dziekuje bardzo panowie :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: ewentualnie jeszcze sie odezwe :naughty: :naughty: :naughty: :naughty: :decayed:

Opublikowano

1m5_Ii.jpg

nie mów, że to narysowałeś w paincie ?? :kox: :kox: :kox: :kox: :kox:

Opublikowano

nie mów, że to narysowałeś w paincie ?? :kox: :kox: :kox: :kox: :kox:

owszem :cool1:

Opublikowano
  • Autor

panowie z tego co sie dowiedzialem to ten rysunek jest jakos inaczej niz powinien byc :shocked: moja laska znalazla go gdzies w ksiazce i podbno jest inaczej. Pozniej mam go dostac wiec przedstawie jak powinien wygladac wg ksiazki :hi:

Opublikowano

i jak powinien wygladac w/g ksiazki? bo uwazam ze narysowalem dobrze... :)

Opublikowano

nike21 może być to co narysowałeś

Jakby co to walcie do mnie z tymi rzutami przekrojami kładami symetrią itp itd niemam z tym najmiejszych problemów ...

Ku...wa łatwiejszych już nie moga was uczyć, chociaż może jakieś przenikanie walca z ostrosłupem by zapodali wam do rysowania ;)

Podstawowe info:

http://www.zspzlockie.muszyna.pl/rysunek_techniczny/index.html

[br]Dopisany: 01 Grudzień 2009, 13:01_________________________________________________

1m5_Ii.jpg

Przyglądam się dopiero teraz powiększeniu ... Powiedzmy że jest to najbardziej prawdopodobny widok przekroju ale rozwiązań może być 100, 1000 ;)

W przekroju narysowanym przez nike21 jest jeden błąd a w zasadzie nieścisłość - kto rozwiąże zagadkę ;) ?

Opublikowano

zagadka jest prosta:

0ac4ace714da75e1med.jpg

to w kółeczku jest jakąś krawędzią...

dlatego pisałem wcześniej, że cos tu chyba brakuje :)

Opublikowano

tak, moze to byc np scięcie ale w przekroju w ktorym patrzysz od lewej strony (jak wskazują strzałeczki) nie bedzie jej widac :wink4:

poza tym przy rysowaniu przekroju, rysuje sie tylko to co bedzie widać po odcieciu niepotrzebnej czesci bryły...[br]Dopisany: 01 Grudzień 2009, 14:03_________________________________________________

W przekroju narysowanym przez nike21 jest jeden błąd a w zasadzie nieścisłość - kto rozwiąże zagadkę ;) ?

chodzi Ci moze o to ze jeden z otworow nie bedzie przelotowy? :mysli:

Opublikowano

Krolu ta krawędz może być zasłonieta lub oznajmiać że idzie po skosie - rys. nike21 (ksztalt) jest poprawny z tym że brakuje tam jednej linii.[br]Dopisany: 01 Grudzień 2009, 14:56_________________________________________________OK to podpowiem ... zwróćcie uwagę na sam przebieg przekroju ... czy mając sam przekrój też byście tak rozrysowali otwory?

Opublikowano

Brakuje zaznaczenia linii przesunięcia przekroju ;)

Opublikowano

Krolu ta krawędz może być zasłonieta lub oznajmiać że idzie po skosie - rys. nike21 (ksztalt) jest poprawny z tym że brakuje tam jednej linii.[br]Dopisany: 01 Grudzień 2009, 14:56_________________________________________________OK to podpowiem ... zwróćcie uwagę na sam przebieg przekroju ... czy mając sam przekrój też byście tak rozrysowali otwory?

wiem o co Ci chodzi... ale mnie uczono ze przy przekroju lamanym widok przekroju bedzie taki sam jak przy przekroju prostym. nie zaznacza sie lini w ktorej jest ten "uskok"[br]Dopisany: 01 Grudzień 2009, 15:03_________________________________________________http://www.zspzlockie.muszyna.pl/rysunek_techniczny/index.html#przekroje :wink4: [br]Dopisany: 01 Grudzień 2009, 15:04_________________________________________________

Brakuje zaznaczenia linii przesunięcia przekroju ;)

tego sie nie rysuje :)[br]Dopisany: 01 Grudzień 2009, 15:04_________________________________________________na podstawie przekroju nie rysuje sie bryly tylko na podstawie bryly rysuje sie przekroj :gwizdanie:

Opublikowano

Może, nie pamiętam ;) Poza uczelnią nie narysowałem ani jednego rysunku. Tylko czytam i w dodatku przekroje mi się nie trafiają :tongue4:

Opublikowano

wyzej podalem link do przykladu ze stronki ktora polecil adadur :wink4:

Opublikowano

Przekrój lamany w miejscu "załamania" oznacza się linią osiową (nie krawędziową!).

Jak bys miał tych otworów kilka kilkanaście to jak najbardziej konieczne jest zrezygnowanie z tej lini aby rysunke był czytelny. Zatem mała rzecz ale wg zasad powinna być chyba ze świadomie z niej rezygujemy bo zależy nam na przejrzystości rysunku.

Opublikowano

Czyli jednak dobrze mi coś świtało :decayed: Moja Mrs od rysunku była bardzo ortodoksyjna, więc pewnie była o tym mowa.

Opublikowano

tutaj tez tej lini nie ma...

nzTv0.jpg