Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 BFC] - 2.5TDI V6 - Projekt zakończony :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Silnik mnie się podobuję,to co lubię, a i mody planujesz ciekawe, pomyśl, o prezencie dla silnika. Gratki. :wink:

Opublikowano

bardzo ładne A4 :a4fan:

Opublikowano

kozak :cool::a4fan:

Opublikowano

mniami .. bardzo Mi się podoba.. felgi pasuja idealnie ....:) pozdrawiam.

Opublikowano

ładniutka, ładne delikatne zmiany nadają jej charakteru... zadziornego

uzupełniij profil

Opublikowano

Bardzo fajna :grin: ja właśnie też mam takie same felgi i mam pytanko co do dekli: jaki to rozmiar i gdzie można kupić? :afro:

Opublikowano

Naprawde bardzo ładnie wygląda, sliczne B6 :cool:

Opublikowano

jaz demonotowales koncowki zagiete w dol (dieslowskie) , poprostu odcioles i przyspawales nowe ?

jesli tak to czy nie wystepuje teraz rdza na laczeniu (oryginalne wyby z nierdzewki i ciekawi mnie czy mechanik rzeczywiscie zastosowal rezmi przy odcinaniu i spawaniu dla tego materialu)

marcin

Opublikowano

jaz demonotowales koncowki zagiete w dol (dieslowskie) , poprostu odcioles i przyspawales nowe ?

jesli tak to czy nie wystepuje teraz rdza na laczeniu (oryginalne wyby z nierdzewki i ciekawi mnie czy mechanik rzeczywiscie zastosowal rezmi przy odcinaniu i spawaniu dla tego materialu)

Rdza na razie nie wystepuje bo koncowki mam zaledwie od tygodnia :) Stare koncowki zostaly po prostu odciete i do nich przyspawano nowe. Miejsca laczenia zostaly zabezpieczone jakims preparatem i pomalowane. Nie znam szczegolow.

malik[br]Dopisany: 24 Maj 2007, 11:27 _________________________________________________

Bardzo fajna :grin: ja właśnie też mam takie same felgi i mam pytanko co do dekli: jaki to rozmiar i gdzie można kupić? :afro:

Pełno tego na ebay.de

Na przykład tutaj:

http://cgi.ebay.de/Org-Audi-FelgenDeckel-4-Stueck-S-Line-Chorm-wie-neu_W0QQitemZ180120633969QQihZ008QQcategoryZ14771QQrdZ1QQcmdZViewItem

Albo tutaj:

http://cgi.ebay.de/Audi-A2-A3-A4-A6-S3-S-Line-Felgendeckel-Nabendeckel_W0QQitemZ120121720637QQihZ002QQcategoryZ14771QQrdZ1QQcmdZViewItem

Albo tutaj:

http://cgi.ebay.de/4-felgendeckel-fuer-Alu-S-Line-Audi-A3-A4-A6-A8-TT_W0QQitemZ130117097945QQihZ003QQcategoryZ14771QQrdZ1QQcmdZViewItem

Opublikowano

ladna ladna! bedziesz jz wirusowal???? :afro:

No w sumie nie wiem czy te 25 koni przyrostu warte jest wylozenia prawie 2 tysiecy. Czy ktos z Was chipowal juz ten silnik? Czy mozecie mnie do tego przekonac? :)

Na razie skupiam sie na dyskretnym tuningu wizualnym do wersji s-line. W weekend bede mial montowana dokladke przednia a nastepny krok to obnizenie zawieszenia o 30mm.

malik

Opublikowano

No w sumie nie wiem czy te 25 koni przyrostu warte jest wylozenia prawie 2 tysiecy. Czy ktos z Was chipowal juz ten silnik? Czy mozecie mnie do tego przekonac? :)

pisz do Witka vel Rogalotti na PW on nie jest aż taki drogi a równie (jeśli nawet nie bardziej) SSSKUTECZNY ... ! :grin:

Opublikowano

no cóz..jak zwyle malinka :a4fan:

zderzak kox :afro:

jak zrobisz zawieche to tylko :quattro: i bedzie wzorcowy model B6 avant :cool:

Opublikowano

a co do zawieszenia , to bedziesz wymieniał tylko sprężyny a nie komplet :shocked:???

Opublikowano

a co do zawieszenia , to bedziesz wymieniał tylko sprężyny a nie komplet :shocked:???

Tak, będę wymieniał tylko sprężyny. Muszę trochę przyhamowac z inwestycjami w auto bo od wiosny strasznie sie rozpasałem :-)

Opublikowano

To lepiej poczekaj ,odłóż i kup komplet, charakterystyka sprezyny musi byc dopasowana do charakterystyki amortyzatora.Szkoda auta, zawieszenia, no i twojego kręgosłupa :evil:

Opublikowano

Wygląda naprawdę zacnie :evil: taka fela + delikatne przeróbki to robi swoje.

Nie chce przechwalić ale po obniżeniu zawiasu no i z chrom relingami może to być najładniejsza B6 Avant na forum. Moim zdaniem :D

Opublikowano

Wygląda naprawdę zacnie :evil: taka fela + delikatne przeróbki to robi swoje.

Nie chce przechwalić ale po obniżeniu zawiasu no i z chrom relingami może to być najładniejsza B6 Avant na forum. Moim zdaniem :D

Hehe, dzięki ale myślę, że jest na forum kilka lepszych kandydatek do tego tytułu :)

Nad chromowanymi relingami myślałem. Pomijając ich koszt (~600PLN z allegro) to największy problem jest z ich założeniem. Trzeba się przegryźc przez podsufitkę i mało kto się tego podejmuje.

Opublikowano

malik, widziałem na allegro, że sprzedajesz wewnętrzne listwy (te zwykłe czarne). Rozumiem, że pierwszy punkt z "oczekujących" został zrealizowany ? :przebiegly:

Jesli tak, zapodaj zdjątka oraz info gdzie (po ile) kupiłeś listwy ? :rolleyes:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...