Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFF] Moja S4 by Krolu - sporo zmian z wiosną - wkrótce update

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

min:

- fele 17'

- zawias - 30 mm

- kiera :kox:

- pakiet oświetlenie

- listwy

- flokowanie środka ? :slina: :slina:

Witam przedstawiam Wam moja granatową strzałę...

Auto kupiłem w sierpniu zeszłego roku w listopadzie wstąpiłem w szeregi klubowiczów i to trochę odmieniło moje zdanie o moim autku... ale po kolei:

taki był :

815a49097a22ab2fmed.jpg

ładny 90 konny (tak myślałem dieselek) kupiony w Holandii - nie od turasa...

później okazało się, że ma tych koninów trochę mniej ale i tak autko zyskało szacunek na spotach - pewnie dzięki kołpakom które wyglądają jak 17'' :kox:

1a47dfa45104f919med.jpg

niestety przyszła zła zima i sliskie drogi i na pewnym zakręcie nie udało mi się wpełni skręcic i zaliczyłem jeden słupek który do dziś zostawił ślad na mojej masce :

e5d7cf1a8c21a2b8med.jpg

tak autko wygląda obecnie - jaki widać grill z esy - stąd pośmiewna nazwa S4 by krolu - czyli 75 kona eSa :chytry:

fe98dad7d88ef39bmed.jpg

Lista planowanych modyfikacji:

1. Autko idzie w piątek do lakiernika :kox: :kox: :kox: (przód, maska błotnik) - nie poszło - będzie całe malowane

2. hamulce 288mm - zaciski + jarzma 288 klocki ATE + tarcze ATE Power disc - zamontowane

3. lampki zespolone - zamontowane :gwizdanie:

4. może coś w silniku :gwizdanie: :gwizdanie: :gwizdanie: - wtryski AFN - wynik na hamowni 89,7 km - dalej się nie bawię - zbieram na AWX-a

5. felgi na lato... myślę nad rozmiarem... kryzys finansowy zostają na razie alu dekle

6. zmienić migacze...

No więc tak przyszła wiosna, przyszły mody i zrobilem kilka fotek:

1 fotel RECARO:

741cf9c7479e55d6med.jpg

Wpadł mi w ręce, ze free i idealnie pasuje pod kolor mojej tapicerki - jest podgrzewany, chłodzony i sterowany elektrycznie wraz z regulacją górnych boczków- które z racji tego, ze jestem dość szczupły są skręcona na maka i trzymanie boczne jest MEGA. Szukałem na necie reszty tego zestawu, 1. nie znalałem nic z takim samym wzorem 2. musiał bym sprzedać moja furę, żeby zakupić komplet. Cena identycznego w budowie jednego fotela kierowcy z inna tapicerką 700 funtów.. :disgust:

2. Zaciski 288 + tarcze ATE POWER DISC.

Dostalem tanio większe zaciski + tarcze i klocki, a jako, że w mojej "eSie" sa najmniejsze tacze z 1,6 nawet nie wentylowane :thumbdown: postanowiłem to zmienić, tym bardziej, że nie dawno przypaliłem takie tarcze w porezanej furze kolegi Dimana (BLB po czipie) kopcilo się z nich jak z przygaszanego ogniska :decayed:

Kilka godzin w piwnicy, kątówa + wiertarka ze szczotą drucianą dały radę...

efekty:

122054c4fab7dfefmed.jpg

9f213f5bfa6862admed.jpg

Zaciski czekają jeszcze na malowanie, i małe zebranie materiału przy śrubce do której doprowadzany jest płyn hamulcowy. Nie dalo się wykręcić tej śrubki wcześniej i musiałem rozwiercić otwór, nagwintować na nowo... Ale przy wierceniu trochę mnie poniosło i wywierciłem większy otwór i teraz jest tam luz - płyn może uciekać... Zbiore z góry 1-2 mm i będzie miód.

Myśle tylko nad kolorem ale chyba niebieski lub granatowy :mysli: ew. pomarańcz Lambo :kox: :kox: :kox:

3. Lampy - dostałem je w spadku z porysowanymi szkłami... Szkla nie porysowane też dostałem... (Stanley, Keżor :notworthy:) jedynie co został to rozkelić lampy i te przemienić:

Pierwsza już jest:

853f36ef3b835087med.jpg

Zastanawiam się nad czarnym środkiem... ale nie jestem jakoś do tego przekonany..

Trochę zabawy z tym było - najwięcej problemu sprawiał stary piekarnik bez termoobiegu.. ale i to udało mi się wyrezać - pierwszy raz używałem suszarki do włosów :cool1: :gwizdanie:

Jakieś nowe foty:

wizja kezora:

a8683705fadf87c7.jpg

fotka jak objechałem shreka :naughty: :naughty:

7W9o0.jpg

przymiarka keżorowych felg :naughty: :naughty:

EiHhJ.jpg

nowe lampki :wink4:

DSC_0232.JPG

DSC_0231.JPG

Opublikowano

............... jest niezwykła...................

Opublikowano

Jedyna,a opis oddaje calosc samochodu...

Opublikowano

zostaw jak jest - nic nie zmieniaj :decayed::good:[br]Dopisany: 15 Listopad 2009, 21:07_________________________________________________ważne że odpala i koła się kręcą (no może turlają :gwizdanie: )

Opublikowano

ładna, ale do S4 dalekaaaaaaaa drogaaaaaaaa :wink4:

Opublikowano
:) jakby coś to chyba będe miał wiosną na sprzedaż jarzma 288 i tarcze w dobrym stanie
Opublikowano

Jest jedyna w swoim rodzaju :slina:

Prawie jak twój avatar :gwizdanie:

Opublikowano

Niepowtarzalne auto a na żywo to już w ogóle tak przyciąga wzrok że szok. Powodzenia w modach choć wtedy pewnie straci swój urok :naughty:

Opublikowano

Sliczna :slina: Daj znac jak bedziesz sprzedawac :good:

Opublikowano

ale szydera leci :naughty:

Opublikowano
  • Autor

sam jesteś szydera :wink4: kropka mu!

oni widzieli autko na spotach... i się znają :polew:

Opublikowano

jak myślisz że jesteś pierwszy to się mylisz [br]Dopisany: 15 Listopad 2009, 21:48_________________________________________________

sam jesteś szydera :wink4: kropka mu!

oni widzieli autko na spotach... i się znają :polew:

:polew:

Opublikowano

jak myślisz że jesteś pierwszy to się mylisz

miron już zaklepał i zaliczke dał :polew:
Opublikowano

jaka szydera :gwizdanie:

te auto naprawde jest niepowtarzalne, wiem co właściciel planuje, wszyscy się zdziwią :naughty:

Królu, powodzenia w modach :)

Opublikowano
  • Autor

Miron mówi do mnie VIP dowody na gliwickich :kox: :kox: :kox:[br]Dopisany: 15 Listopad 2009, 21:50_________________________________________________Dzięki Pucek :)

Opublikowano

jaka szydera :gwizdanie:

te auto naprawde jest niepowtarzalne, wiem co właściciel planuje, wszyscy się zdziwią :naughty:

Królu, powodzenia w modach :)

ta wyjdzie z tego pewnie syrena bosto :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

nawet siedziałem w niej z Krolem - choć on twierdzi że nią jechaliśmy :gwizdanie:

Opublikowano

nawet siedziałem w niej z Krolem - choć on twierdzi że nią jechaliśmy :gwizdanie:

:kox:
Opublikowano
  • Autor

a ja się bałeś, że tak zapier****y i mówiłeś "to na pewno ma więcej niż 75 koni" :kox: :kox:

Opublikowano

i co Krolu jesteś zaskoczony ? nie liczyłeś że Twój wątek dojdzie do drugiej strony co ?