Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 ASB] 3.0 tdi Audi Exclusive, Milltek, Kiera RS5, BOSE, MS Design DTM, pedały RS4, srabilizatory RS4, hamulce S4, skóry Valcona Black/Cognac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po poprzedniej B6, którą odbierałem nową z salonu w PL następnego A4 szukałem prawie trzy miesiące, i uwierzcie mi nie jest łatwo znaleźć idealne auto. Z budżetem jaki mogłem przeznaczyć, w rachubę wchodziło tylko A4 Avant 2.0 tdi BRD 170PS quattro rok prod. 2006/2007. O sprowadzeniu 3.0 tdi nawet nie marzyłem ze względu na wysoką akcyzę a i ceny były wyższe o ¼ niż za wersję 2.0. Sprawdziłem prawie 30 aczwórek i nawet te, które były wystawiane przez ASO jako unfallfrei, w rzeczywistości okazywały się autami „z historią”. Aż tu, któregoś pięknego dnia znalazła się w Polsce ta oto sztuka.

Jest to wersja Audi Exclusive Line :) Auto było kupione nowe z salonu w Niemczech dla szanownej małżonki przez pewnego Pana. Sprawdzałem dokładnie historię furmanki zarówno w Germanii jak i Polsce. Zrobione było na zamówienie jakiegoś Niemca, który zrezygnował, auta nie odebrał. Przestało przez 4 miechy w salonie i w końcu trafiło do Polski.

Ale do rzeczy, oto wypasik :

Audi A4 Avant 3.0 tdi [ASB] 233PS :quattro: Tiptronic 6HP19A [JAX] - rok prod. 03.2007 ( I-sza rej. 28.08.2007 )

- kolor Phantom Black pearl effect - LZ9Y

- design package plus

- business comfort + business plus

- skrzynia: 6-cio biegowy Tiptronic [JAX] - 6HP19A

- bi-xenon Plus - skrętny

- światła do jazdy dziennej DRL

- przednie lampy z białymi kierunkami

- chrom grill, szyby i reling

- szyba przednia acoustic

- czarna podsufitówka ( s-line )

- skórzana sportowa 3-ramienna kierownica multifunkcyjna Audi Exclusive z przeszyciami w kolorze obszyć tapicerki

- tapicerka drzwi i foteli skóra Valcona Audi Exclusive w kolorach czarny + cognac, z przeszyciami w kolorze tapicerki,

- sportowe podgrzewane fotele przód z el. regulacją odcinka lędźwiowego

- wykończenie wnętrza czarne z listwami Piano Black Lacquer

- servotronic adaptacyjny

- navi RNS-E z ori Mapą Europy

- bluetooth active z zestawem głośnomówiącym

- speaker active

- podejście pod ori hands free w przednim podłokietniku

- 4x elektryczne szyby (otwierane i zamykane z pilota)

- elektryczne i podgrzewane lusterka

- Alu 17” ( s-line ) z oponami Continental 235/45/R17 93Y

- pakiet oświetlenie

- pakiet zima

- pełny kolorowy FIS

- klimatronik 2-strefowy

- 2x podłokietnik skóra

- ABS+ESP+ASR+EBD

- isofix

- 6x AIR Bag

- tempomat

- czujniki parkowania tył

- dyfuzor s-line

- sportowe zawieszenie 1BE, springi -20mm = przód Weight Range 11, tył WR10 / amory Monroe czerwone

Tak auto się prezentowało zaraz po zakupie:

1oUUnA.jpg1oVsiA.jpgaIhkS.jpg1oVzN0.jpg

ZROBIONE MODY:

- Kompletne, nowe podszybie od B6

- Dynamiczna wymiana oleju i filtra w tipie na LifeGuardFluid 8

- Powered by MR-Motors moded by Rogalotti 276ps@547Nm

- koła; felgi 18" ori RS6 7,5x18 ET54 + opony 225/45/R18 + dystanse przelotowe z pierścieniem centrującym H&R 20 mm / przód i tył,

- Hamulce przód od S4 - 345x30 mm, tarcze ATE + klocki ATE RS4,

- hamulce tył z S4 tarcze 300 mm wentylowane ATE + klocki ATE

- Płyn hamulcowy ATE Blue Racing

- Stabilizatory od RS4 na przód i tył

- Amortyzatory Bilstein B6 Sport

- Sprężyny Eibach Pro Kit -30mm => powrót do ori 1BE

- Przyciemnione szyby tył + bagażnik folią RAYCER+

- wgrane polskie menu do RNS-E

Doszedł pakiet zewnętrzny:

- zderzak S4 w kolorze LZ9Y.

- grill RS4 z ramką satynową,

- ramka pod tablicę rejestracyjną w kolorze nadwozia,

- podkładka od CupraR w kolorze nadwozia, na razie zdjęta

- listwy drzwiowe dolne od S4 w kolorze nadwozia,

Z fabrycznego pakietu, austriackiego tunera MS Design z dystrybucji Votex oem Audi elementy do B7:

- poszerzane progi nr oem 8EC 071 685 9AX

- tylna lotka z lekkim podcięciem nr oem 8ED 071 640 9AX,

- dyfuzor nr oem 8EC 071 611 A 9AX

- wydech 2,75" Milltek cat-back z końcówkami dual fi 100 mm, na tą chwilę podpięte pod DPF z powiększonymi flanszami na 2,75"

- obudowy lusterek S4 oem 8E0 857 508 D / 8E0 857 507 D

- System BOSE stage II (pin Bose odpięty i od razu basik ładnie słychać)

- Kierownica RS5 z przeszyciami białą nicią, nówka sztuka nie śmigana :good:

- pedały z RS4 + do kompletu nowe gumowe chodniczki

EDIT:

- ze względu na odprysk od kamienia została wymieniona szyba czołowa na full wypas oryginalną szybę dźwiękoszczelną, wzmocnioną - laminowaną z fioletową poświatą i pasem przeciwsłonecznym (koszt 2900 pln w aso)

- profilaktycznie przy 300kkm został wymieniony kompletny rozrząd na ori częściach z aso,

- wymieniony elektroniczny sterownik turbosprężarki,

- tiptronic po 2 wymianach oleju,

- wtryski i dpf wciąż perfect, i to raczej zasługa wymiany filtra paliwa co 15kkm :) i tankowania tylko i wyłącznie zwykłej shell'owskiej ropki,

Edytowane przez mystic.pl

Opublikowano

śliczna :) nic dodać nic ująć :)

Opublikowano

W dalszej przyszłości, choć nie wiem czy się zdecyduję bo propaguję dyskretny look ;-)

- przedni zderzak S-Line

- tylny spoiler S-Line

- listwy boczne od S-line

obowiązkowo , ten pakiet odmienia auto tym bardziej ze w PL S linow jest dość niewiele wiec mod jak najbardziej na plus.

Tak to furmanka piękna fajny kolorek nic tylko gratulować i życzyć bezproblemowej eksploatacji !

Opublikowano
  • Autor

Thx's za miłe słowa :tongue4:

Przy naszych krawężnikach mam obawy o trwałość tego zderzaka, a tak przynajmniej auto wygląda niepozornie :gwizdanie: nie mniej jednak temat do dalszego rozważenia po zimie. Na teraz kompletuję nowy zawias i to jest priorytetem.

Opublikowano

furka mega śliczna :good:

wypasik :good:

silniczek - wiadomo :decayed::good:

plany modów :good:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki miron, tak lookam w Twoją codziennie, i powiem Ci, że jest z czego przykład brać, mega koks :hi:

Nie będę chyba wazeliny strzelał jak powiem, że twoja i turdziego to jedne z ładniejszych avantów B7 na forum.

Mody na końcu pod zdjęciami :wink4:

Opublikowano

tak lookam w Twoją codziennie, i powiem Ci, że jest z czego przykład brać, mega koks

dzięki :wink4:

Mody na końcu pod zdjęciami

wiem - czytałem - powodzonka w rezaniu :)[br]Dopisany: 25 Listopad 2009, 22:18_________________________________________________co do programu - compsport oczywiście polecam :wink4:[br]Dopisany: 25 Listopad 2009, 22:19_________________________________________________ładnie nawet u Ciebie się komponują te kolorki skóry

no i listwy wewnętrzene masz chyba takie jak do RS4 wkładali :)

Opublikowano
  • Autor

Po przesiadce z poczciwej B6 130PS, jest mega różnica in plus. Jeśli będzie wirus to delikatny na 260 max 270 kucy. Bardziej zależy mi na programie pod tipa bo na serii w pozycji D-rive, jest jakoś mało elastycznie, szczególnie na niskich biegach, na S-port już inna bajka, furmanka zmienia się nie do poznania.

Zanim kupiłem, widziałem tylko zdjęcia i miałem mieszane odczucia co do kolorów, in live wyglądają zajefajnie, więc dodatkowa przyjemność, że się trafiło coś innego. Takie listwy miałem w starej B6, są w wykończeniu pian blacko bez carbonu, w rsie są chyba z carbonem.

Opublikowano

B ladna a4 :good:

Opublikowano

Jesli kupiles to auto w Mławie, to ja je znam... i tez sie przymierzalem, ale niestety nie w tym roku... ;)

co do programu - compsport oczywiście polecam :wink4:

Dymać z zach-pom do CompSportu to lekkie przegiecie. Rogal jest juz blizej, czy Tune-Up.

Opublikowano

Moje nowe auto to wersja Audi Exclusive Line, cokolwiek to znaczy, ale tak stoi w papierach. Trochę dziwna wersja bo ma dyfuzor, felunek, czarną podsufitkę od S-line,

Gratulacje :good: widze drugie na forum (po moim pierwszym) rzadko spotykane Audi exclusive Line :kox:

Dla Twojej informacji w sklad tego pakietu wchodza:

- Fotele pokryte skora Valcowa (zawiera boki siedzen w kolorze czarnym oraz siedzisko w 3 kolorach do wyboru: czerwony karmazyn, srebrny oraz brazowy cognac)

- deska rozdzielcza, podsufitka i wykladzina - czarna

- dywaniki przod/tyl ze skorzana obwodka

- 3-ramienna sportowa kierownica skorzana w kolorze czarnym ze szwem ozdobnym

- elementy dekoracyjne z matowego aluminium

- progi drzwiowe z napisem Audi exclusive

- mozliwosc kombinacji ze sportowa kierownica wielofunkcyjna pokryta skora

Jesli sie bierze auto w salonie, koszt takiego pakietu jest bardzo wysoki tzn kosztuje 17k, wiec gratulacje jesli dales za auto dobre pieniadze :good:

ogolnie ladne autko :naughty:

Opublikowano

Jesli kupiles to auto w Mławie, to ja je znam... i tez sie przymierzalem, ale niestety nie w tym roku... ;)

co do programu - compsport oczywiście polecam :wink4:

Dymać z zach-pom do CompSportu to lekkie przegiecie. Rogal jest juz blizej, czy Tune-Up.

a no fakt :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Gratulacje :good: widze drugie na forum (po moim pierwszym) rzadko spotykane Audi exclusive Line :kox:

Dzięki Adas, powiem, że czuć ten exclusive, czuć :gwizdanie:

He, no to widać, że to te samo auto, warto było jechać po nie, bo i cena bdb, wypas niezły a i poprzeni właściciele dbali o autko, przeglądy w ASO co 12 max 13 kkm, skóry jak nowe - na siedzeniach były pokrowce, jak żona zobaczyła to powiedziała, że to nowy samochód :good: wnętrze i bagażnik pedantycznie zadbane. Jak je zobaczyłem live to z wrażenia nawet nie zwróciłem uwagi ile kosztowało w niemczech choć fakturę w rękach trzymałem :polew:

Specjalnie na pewno nie będę jechał, pisałem przecież, że gdyby wyjazd do Wisły się przytrafił to być może wtedy. W wawie nie bywam w ogóle, a jechać ode mnie do stolycy to droga przez mękę. Najbliżej mam do Berlina, i tu często jestem, więć jeśli w ogóle zdecyduję się na wirusa, to pewnikiem w Digi-Tec'u zrobię.

Opublikowano

mystic, to krotka anegdota jak to auto przyjechalo do PL...

Ex wlasciciel dal Robertowi* gotowke i wyslal do DE, nie pozwolil wracac na kolach, tylko auto przyjechalo na lawecie ;) - wyszedl zaspany na balkon > spojrzal > "no, super, fajnie, dziekuje Panie Robercie" ...i poszedl spac :polew:

* kupil sporo aut dla klubu w DE

Opublikowano
  • Autor

Powiem Ci, że nie jestem zdziwiony, bo jak przyjechałem to nawet nie wiedział za ile sprzedaje :polew: kuzyna pytał na ile się dogadaliśmy :polew:. Ale człowiek bardzo wporzo :good:

Opublikowano

Zbyt duzo pieniedzy poprostu :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Mam inne podejście do tego, bardziej elastyczne :> auto sprawdzone dokładnie, wypas jaki mnie satysfakcjonuje, młode, z małym przebiegiem ... mam nadzieję, że bedę zadowolony.

Opublikowano

Mialem na mysli to, ze czlowiek jest poprostu bardzo bogaty i specjalnie nie interesowalo go to, za ile pojdzie auto :kox:

Opublikowano

Ładny samochodzić, delikatny soft i autko będzie smigac az miło. Mnie osobiście podoba się wnętrze s-line ze względu ma materiał w środku zamaist skóry ale przynajmniej masz coś innego niż reszta. Gratki jeszcze raz

Opublikowano
  • Autor

Mialem na mysli to, ze czlowiek jest poprostu bardzo bogaty i specjalnie nie interesowalo go to, za ile pojdzie auto :kox:

Może, nie wnikam, zresztą gentelmani nie rozmawiają o pieniądzach :wink4: I niech tak zostanie :cool1:

Ładny samochodzić, delikatny soft i autko będzie smigac az miło. Mnie osobiście podoba się wnętrze s-line ze względu ma materiał w środku zamaist skóry ale przynajmniej masz coś innego niż reszta. Gratki jeszcze raz

Wirusek jeśli będzie to tylko minimalnie w górę. Zależy mi bardziej na programie do tipa.