Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 ASB] 3.0 tdi Audi Exclusive, Milltek, Kiera RS5, BOSE, MS Design DTM, pedały RS4, srabilizatory RS4, hamulce S4, skóry Valcona Black/Cognac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

No i dotarliśmy do stolicy :good: właśnie padamy po zwiedzaniu zabytków kultury i małej wyżerce na mieście przegoniłem :bicz2: dziewczyny i mają już dość na dzisiaj biegania :decayed:

Niestety nie obyło się bez niespodzianek w drodze. Po przejechaniu ok 300 km zaczęły dobiegać dziwne odgłosy z napędu. Miałem stracha, że coś ze skrzynią, ale pracuje bez zastrzeżeń. Vag poszedł w ruch ale żadnych błędów nie wysypało. Logi też na pierwszy, rzut ok. Ale im dalej tym bardziej było słychać, aż w końcu przeszło w coraz głośniejszy szum :wallbash: no i lewe koło gorące :wallbash: Diagnoza łożysko. Na wjeździe zajechałem do Vivy, no i potwierdziły się moje przypuszczenia, z tym, że kolo bez spradzania i dotykania kół stwierdził, że to prawe koło :kwasny: a te było zimne. Nie chciałem się spierać, zależało mi by się szybko problemu pozbyć, myślę sobie wjadą na podnośnik to zasugeruję aby najpierw lewe sprawdzili, a oni na to pierwszy wolny termin 26 czerwca :wallbash: koorwa, nie będę tu siedział tydzień aby łożysko wymienić. Na szczęście mieli jedną sztukę na magazynie, więc szybko kupiłem.

Panowie, możecie pomóc gdzie mogę jutro to zrobić ? kompletnie nie znam terenu :( Czy w MRMotors chłopaki mają warsztacik ? Nie mogłem się dzisiaj dodzwonić do Witka :mysli:

Opublikowano

u Witka wszystko Ci zrobią (tak myślę :wink4: ):good:http://www.mrmotors.pl/warsztat.php

Opublikowano
  • Autor

Kurka, mam nadzieję, że poza strojeniem znajdą chwilkę aby zająć się łożyskiem :(

KENOiX przetestujemy to Twoje bose jutro :naughty: kanały regulujące ściśnienie w bagażniku zaklejałeś czy wypełniałeś gąbką ?

Opublikowano

na razie zostawiłem tak jak były :embarrassed: szukam odpowiedniej gąbki co by dobrze przepuszczała powietrze, jak coś znajdę dobrego to tam wetknę..

Opublikowano

Robert, niefajnie... ale mysle, ze Witek pomoze - chociaz za cholere nie wiem, czy warsztat pracuje u nich w sobote :gwizdanie:

Opublikowano

oj oj niezbyt dobrze :disgust: miejmy nadzieję, że będzie jutro ktoś kto ogarnie to.. w każdym bądź razie widzimy się rano :hi:

Opublikowano

~275PS i ~550NM

Jest git :)

Opublikowano

~275PS i ~550NM

Jest git :)

i bardzo ładne kreseczki :naughty:

Opublikowano

Robert jeszcze raz graty wyniku i dzięki za przekodowanie światełek :hi:

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję Panowie za ciepłe przyjęcie w Stolicy :hi: przyjemnie było się spotkać w miłym towarzystwie :good:

KENOiX furka live robi :kox: wrażenie :good: dopieszczona w każdym szczególe :kox: gratki

bajk, pamiętaj, że jak będziesz sprzedawał furmankę, to jestem pierwszy w kolejce po zderzak :kox: :gwizdanie:

Flyer logi masz w mailu

A oto wynik 4-ro godzinnego strojenia Rogalottiego :good: niestety mod się przeciągnął w czasie, ponieważ przez złącze ODB2 nie chciało iść flashowanie, trzeba było wyciągać ECU i robić korekty na stole :wallbash:

MQ50J.jpg

Seryjnie był bonus 10ps :good: Po pierwszym strojeniu i hamowaniu wyszło tyle samo PS co finalnie ale 571nm przy ok. 4300rpm :kox:.

Dla bezpieczeństwa skrzyni Witek ściągnął ponad 20nm, przy czy PSy zostały na tym samym poziomie przy 4000rpm :good:

Zmiana po modzie bardzo na plus. Gdyby nie :quattro: przy starcie były by problemy z normalnym ruszaniem :kox:

Niestety nie miałem możliwości wymiany dzisiaj łożyska, więc mało co przetestowałem auto w ruchu ale jestem mega zadowolony.

Opublikowano

Łożysko wymienione? Zacząłeś już się cieszyć przyrostem? :kox:

Opublikowano

ladny plaskowyz :naughty::cool1:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Łożysko wymienione? Zacząłeś już się cieszyć przyrostem? :kox:

Dopiero wczoraj wieczorem wróciłem. A dzisiaj od rana auto w aso. Do wymiany są łożyska lewe i prawe, po przesiadce z et43 na et34 obie strony dostały w doopę. Przez 100kkm łożyska dostawały obciążenia w innych miejscach, a po większym odsadzeniu zmieniły się kąty nacisku i podobno przez to się wysrały. Wymieniam w aso więc w razie w będzie 2 lata gwarancji.

ladny plaskowyz :naughty::cool1:

THX's turdzi. Witek :hi: twierdzi, że motorownia za***iście zdrowa :decayed: niestety przez łożyska nie pocisnąłem jeszcze :confused4:[br]Dopisany: 22 Czerwiec 2010, 11:35_________________________________________________W aucie zaszły małe zmiany :naughty:

1. Furmanka dostała hamulce S4 z nowymi tarczami ATE 345mm

QeqJr.jpg

2. Zostały przyciemnione szyby folią RAYCER+ nr 12 z atestem Krakowskiego Instytutu Szkła - fotki wrzucę, gdy będzie już założony nowy zderzak i lotka.

3. Zostało wgrane, w końcu upublicznione, w pełni funkcjonalne, przetłumaczone bez błędów polskie menu do RNS-E, które dla zainteresowanych jest dostępne do ściągnięcia stąd w dziale: motoryzacja\NawigacjeSamochodowe-wejdź\spolszczenia\audi\PL menu RNS-E

http://chomikuj.pl/zaniak/Nawigacja/Spolszczenia/

Można wypalić na zwykłym CD-R, ale ważne by z prędkością 2,4 (inaczej rns-e nie rozpocznie aktualizacji, pomimo, że będzie widziało nową wersję SW)[br]Dopisany: 20 Lipiec 2010, 11:08_________________________________________________Jeszcze raz zagadki z wyborem felg :mysli:

Obecnie mam u siebie założone felgi 7,5Jx18", et54 + dystans 20mm czyli finalnie uzyskane ET34. Opony 235x40x18.

Na zimę chciałbym założyć felgę 8Jx18" z et43 + opony o węższym bieżniku ale o wyższym profilu czyli 225x45x18.

I pytanie jest: jakich dystansów użyć aby uzyskać identyczne odsadzenie jak przy kołach letnich, czyli et34.

Czy przy większej szerokości felgi niż 7,5J czyli 8J będzie to dystans 9mm ? Czy z et34 szersza felga 8J będzie bardziej odsadzona ? :mysli:

Na zimowych chciałbym zostać przy tym samym ET ze względu na łożyska. Gdy przechodziłem z 17" et 43 na 18" et34 od razu wysrały się łożyska :kwasny:.

Opublikowano

Nie zakladalbym dystansow na zime do takiego ET... jak dystansa to tylko z pierscieniem centrujacym, a to minimum 12mm.

Opublikowano

no to sa dopiero mody kurcze a nie jak w moim pasciu :))

fajna furka nie ma co mowic ladnie to musi odchodzic !!!

Opublikowano
  • Autor

Nie zakladalbym dystansow na zime do takiego ET... jak dystansa to tylko z pierscieniem centrujacym, a to minimum 12mm.

Bez dystansów znowu się łożyska wysrają :mysli: a nie bardzo mi się widzi wymieniać co pół roku. Na razie nie będę pisał ale felgi kozak szkoda odpuszczać :decayed: a z et 35 ciężko znaleźć coś konkretnego przy 18"

fajna furka nie ma co mowic ladnie to musi odchodzic !!!

THX's brysio :)

Opublikowano

Nie wysraja sie zadne lozyska... ja jezdzilem na 19" caly sezon na dystansach, wczesniej bez.

Ostatni sezon tez bez zadnych dystansow i nic sie nie dzieje.

Opublikowano
  • Autor

A jest szansa przetoczyć dystans np 15mm na 9mm z kołnierzem centrującym :mysli: ?

Opublikowano

Nie :)

Opublikowano
  • Autor

Why ? Myślisz, że dobry tokarz nie poradził by sobie z tym ?

W sumie to mam 2 lata gwarancji na łożyska w aso, więc teoretycznie nie ma czym się martwić :decayed: