Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 ASB] 3.0 tdi Audi Exclusive, Milltek, Kiera RS5, BOSE, MS Design DTM, pedały RS4, srabilizatory RS4, hamulce S4, skóry Valcona Black/Cognac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poprostu przy tak malym dystansie nie da rady zrobic pierscienia centrujacego :wink4:

Gdyby dalo rade, to by takie byly na rynku :tongue4:

Ktos kiedys to wyjasnial...

Opublikowano
  • Autor

I see, thx's Fly :)

W sumie z większego et jest jedna korzyść, będzie mniej chlapać po bokach.

Opublikowano

W sumie z większego et jest jedna korzyść, będzie mniej chlapać po bokach.

Dokladnie, bedzie chlapac w nadkola, a nie w lakier krawedzi zderzaka/progu... :)

Opublikowano
  • Autor

Nio, racja :hi:

Opublikowano

Nio, racja :hi:

lozyska sie nie wywala po 2 latach tylko po 2 latach i 3 dniach :))) znam to az za dobrze z aso :)))

Opublikowano

2. Zostały przyciemnione szyby folią RAYCER+ nr 12 z atestem Krakowskiego Instytutu Szkła - fotki wrzucę, gdy będzie już założony nowy zderzak i lotka.

to nie jest nr.12 tylko stopień przepuszczalności - 12% :wink4:

z miesiąc temu przyciemniałem kombiaka tą samą folią u nich

przyciemniałeś też przednie czy tylko tylne ? i ile płaciłeś, bo facet jest mocno ugodowy :)

Opublikowano
  • Autor

2. Zostały przyciemnione szyby folią RAYCER+ nr 12 z atestem Krakowskiego Instytutu Szkła - fotki wrzucę, gdy będzie już założony nowy zderzak i lotka.

to nie jest nr.12 tylko stopień przepuszczalności - 12% :wink4:

z miesiąc temu przyciemniałem kombiaka tą samą folią u nich

przyciemniałeś też przednie czy tylko tylne ? i ile płaciłeś, bo facet jest mocno ugodowy :)

Masz rację, jest to stopień przepuszczalności. Napisałem 12, bo tak ją w Fol-techu nazywają :wink4:

Przednich szyb nie ruszałem, w zimie kiedy zmrok zapada wcześniej wolę mieć bdb widoczność po bokach.

Co do ceny to z Konradem utrzymujemy kontakty towarzyskie więc i cenę miałem promocyjną :tongue4:

Opublikowano

Mystic popraw posta, bo drugie zdanie brzmi nie za bardzo OK :decayed:.

Gratki fury :).

Opublikowano
  • Autor

Mystic popraw posta, bo drugie zdanie brzmi nie za bardzo OK :decayed:.

Gratki fury :).

Komputer sugeruje i sam zmienia na najlepszy kontekst :polew: :polew:

Opublikowano
:polew: :polew: :polew:
Opublikowano
  • Autor

Mam problem z doborem kół na zimę. Myślę nad 18".

Jakie gumy będą lepszym rozwiązaniem 225/45/18 czy 235/40/18. Ten drugi bieżnik jest dedykowany do A4 przy 18" jednak mam obawy, że na zimę będzie trochę za nisko.

225/40/18 odpadają, bo moim zdaniem za niski profil na zimę. Najlepiej by mi pasiły 225/45, są węższe i wyższe, ale nie wiem jakiej szerokości do nich felgę wybrać 7,5" czy 8" :mysli:

Poradźcie coś :hi:

Opublikowano

na zime to nie 18 cali. max 17 cali... 215/45/17 i masz cacy... albo 225/45/17

Opublikowano

Robert ja u siebie na zimę planuję właśnie 225/45/18 8" (na tych starych BBS'ach) mimo, że to nie standardowy wymiar. Na zimę szerokie kapcie 235 i więcej :thumbdown: Taką oponę możesz śmiało nawlec na 7,5" bądź 8". 225/40 zapomnij, jedna ukryta dziura pod śniegiem i ... nie zgodzę się z przedmówca, że max 17" wszystko zależy od opony.

Opublikowano

no wlasnie np taki niepozorny ukryty dolek jak ten --> i mozna np uszkodzic sobie kolo

Russisches Schlagloch

Opublikowano
  • Autor

Jeździłem na 17" 235/40 i z szerokością nie było źle przy :quattro: i 3.0tdi :wink4: tylko niestety na 17 prześwit był za mały i zdarzyło się przyszorować po zmarzlinach bo jednak większość samochodów jest wyższych i wyrabiają głębsze koleiny na śniegu.

Na swoim przykładzie widzę, że na 18" auto ma większy prześwit, nie wspominając, że lepiej wygląda :kox: dlatego zacząłem myśleć o 18" i wyższym profilu.

Zimą i tak się nie jeździ agresywnie, trzymanie w zakrętach nie jest tak ważne jak latem, więc węższy i wyższy kapeć wyjdzie tylko na lepsze, tylko, która szerokość felgi będzie lepsza pod 225/45, na której się opona lepiej ułoży na 7,5J czy 8J ?

[br]Dopisany: 23 Sierpień 2010, 21:42_________________________________________________

no wlasnie np taki niepozorny ukryty dolek jak ten --> i mozna np uszkodzic sobie kolo

Russisches Schlagloch

o żesz ty, mam nadzieję, że nikomu nic takiego się nie przytrafi :kox:[br]Dopisany: 23 Sierpień 2010, 21:44_________________________________________________Chyba pomyślę nad felgami z A3/S3. Tam 18-tka ma szerokość 7,5 cala i et 54, a taką felgę mam właśnie teraz. Mógłbym zimową założyć z obecnymi dystansami i odsadzenie pozostało by takie samo :mysli:

Opublikowano
Chyba pomyślę nad felgami z A3/S3. Tam 18-tka ma szerokość 7,5 cala i et 54, a taką felgę mam właśnie teraz. Mógłbym zimową założyć z obecnymi dystansami i odsadzenie pozostało by takie samo mysli

no skoro to samo ET i i dystans to osadzenie takie samo ;) wydaje mi się że na 7,5" lepiej się ułoży, na pewno będzie bezpieczniej dla felgi guma powinna w tym wypadku ładniej chronić felge, za to na 8" będzie "ładniej" :wink4:

Opublikowano

A ja mam wlasnie na zime 235/40/18 Pirelli SottoZero.

Zobaczymy jak to bedzie :decayed:

Opublikowano

A ja mam wlasnie na zime 235/40/18 Pirelli SottoZero.

Zobaczymy jak to bedzie :decayed:

bardzo slisko oj bardzo tez mialem takie kapcie na 17 i dupsko mi latalo jak chcialo a jak byl mokry snieg ciezko bylo sie przemieszczac do przodu

z tym ze z q jest naturalnie latwiej no ale nie jest za wesolo

teraz mam 215/55/16 i jest o wiele lepiej

Opublikowano

nie ma porównania Q i ośka (w ośce zawsze d*pa chodzi) Q przy 225 zero uślizgów, chyba że kontrolowane :kox:

Opublikowano

Jezdzilem 2 ostatnie zimy na 225/50/17 i na sniegu dawalem rade. Mysle, ze na 235 tez dam rade, skoro RS4 B7 jezdzi na 255 :evil: