Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 ASB] 3.0 tdi Audi Exclusive, Milltek, Kiera RS5, BOSE, MS Design DTM, pedały RS4, srabilizatory RS4, hamulce S4, skóry Valcona Black/Cognac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hm. Rzeczywiście nie przyjrzałem się dokładnie, aczkolwiek podobne z góry :embarrassed:

Opublikowano
  • Autor

Kolejny modzik za mną. Założyłem chlapacze, bo miałem dość zachlapanych szyb i lusterek oraz zostały wymienione chromowe dekory pod szybami bocznymi. Ze starych całkowicie zszedł chrom a aluminium zaczęło się utleniać :kwasny:

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6b7_montaz_aluminiowych_listw_ozdobnych_wokol_szyb-t118986.0.html;msg1545514#msg1545514

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Opony Good Year F1 Assymetric zostały zareklamowane i zwrócone na gwarancji po przejechaniu ok 1000 km. Okazały się totalnym, źle odlanym szmelcem.

Przez czas jaki na nich przejeździłem, koła były trzykrotnie wyważane, zaraz po wymianie kół ustawiana geometria i zbieżność kół. Niestety pomimo, iż nowe felgi po wyważeniu były lux czyli 0/0, to po założeniu gumek, przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów i ponownym wyważeniu za każdym razem cały czas biły koła i drgała kierownica i ściągało auto. Myślałem, że to wina dystansów ale H&Ry okazały się prościutkie. Przyjrzeliśmy się dokładnie jak koła pracują na wyważarce i okazało się, że opony to jaja, chodziły góra dół w pionie :wallbash:. Zostały wymienione na nowe Michelin Pilot Sport 235/40/R18 95Y i jak ręką odjął, opony od razu się ułożyły prawidłowo i ustało drżenie kierownicy.

Opublikowano

Opony Good Year F1 Assymetric

sory za OT ale nie moglem sie powstrzymac...

a moze te asymetric w nazwie to oznacza ze sa krzywe :polew: :polew:

Opublikowano

Opony Good Year F1 Assymetric zostały zareklamowane i zwrócone na gwarancji po przejechaniu ok 1000 km. Okazały się totalnym, źle odlanym szmelcem.

A tak z ciekawości. Gdzie kupowałeś oponki?

Opublikowano
  • Autor

Opony Good Year F1 Assymetric

sory za OT ale nie moglem sie powstrzymac...

a moze te asymetric w nazwie to oznacza ze sa krzywe :polew: :polew:

:polew:

Kupowałem w Szczecinie w zaprzyjaźnionej firmie oponiarskiej, w której kupujemy opony do wszystkich aut w firmie, dlatego zostały wymienione na nowe bez długiego trybu reklamacyjnego :) Były ściągane z nowej partii 2010, specjalnie dla mnie od dystrybutora. A Ty nie masz problemów ze swoimi assymetricami ?

Opublikowano

Kupowałem w Szczecinie w zaprzyjaźnionej firmie oponiarskiej, w której kupujemy opony do wszystkich aut w firmie, dlatego zostały wymienione na nowe bez długiego trybu reklamacyjnego :) Były ściągane z nowej partii 2010, specjalnie dla mnie od dystrybutora. A Ty nie masz problemów ze swoimi assymetricami ?

No właśnie jestem z nich bardzo zadowolony. Nie mam najmniejszych problemów, a do tego super trzymają się drogi.

Pytałem gdzie kupiłeś, bo zastanawiałem się, czy nie przypadkiem przez neta, tak jak ja. Ale widzę, że nie.

Opublikowano
  • Autor

Może moje były z jakiejś lipnej partii :kwasny:

Opublikowano

Może moje były z jakiejś lipnej partii :kwasny:

Moje są z końca 2009 roku.

Opublikowano
  • Autor

Pytanie za 100 pkt. co to za dokładka i czy do wersji zderzaka standard ? nie chcę kupować tylko mnie zaciekawiło.

http://allegro.pl/item999171757_zderzak_audi_a4_8e0_s_line_s_line_idealny.html

N87w9.jpgeGFhJ.jpg

Widziałem, gdzieś numerki części zderzaka s-line, grilla od RS4 w wersji chrom i tylnej lotki ale nie mogę się doszukać w którym wądku :confused4: czy może ktoś podać jeśli ma pod ręką, będę wdzięczny :notworthy:

Znalazłem fotę B7 z tą dokłądką i wychodzi, że to Sportec:

yy6iJ.jpg

[br]Dopisany: 22 Kwiecień 2010, 12:20_________________________________________________Nie mogę znaleźć na forum rozpiski zewnętrznego pakietu S4 B7, w związku z tym zapytam tutaj :hi:

Czy poniższy zderzak jest od S4 czy jest to raczej s-line ? Czy podejdą do niego P&P światła przeciwmgielne z mocowaniami ze zwykłego zderzaka seryjnego i czy podejdą do nich ramki halogenów plaster miodu i jaki jest ich numer - jeśli nie to jakie ramki halogenów przypasują ?

W te puste otwory to chyba trzeba zamontować całe kierownice powietrza, na w których są montowane halogeny, a dopiero na nie idzie ramka, czy się mylę ? Czy podejdą kierownice ze zwykłego zderzaka ?

5c7q0.jpg

EDIT: Jeszcze jedno czy spryski i ich dekielki podejdą do niego P&P ?

Opublikowano

Pytanie za 100 pkt. co to za dokładka i czy do wersji zderzaka standard ? nie chcę kupować tylko mnie zaciekawiło.

http://allegro.pl/item999171757_zderzak_audi_a4_8e0_s_line_s_line_idealny.html

N87w9.jpgeGFhJ.jpg

Widziałem, gdzieś numerki części zderzaka s-line, grilla od RS4 w wersji chrom i tylnej lotki ale nie mogę się doszukać w którym wądku :confused4: czy może ktoś podać jeśli ma pod ręką, będę wdzięczny :notworthy:

Znalazłem fotę B7 z tą dokłądką i wychodzi, że to Sportec:

yy6iJ.jpg

[br]Dopisany: 22 Kwiecień 2010, 12:20_________________________________________________Nie mogę znaleźć na forum rozpiski zewnętrznego pakietu S4 B7, w związku z tym zapytam tutaj :hi:

Czy poniższy zderzak jest od S4 czy jest to raczej s-line ? Czy podejdą do niego P&P światła przeciwmgielne z mocowaniami ze zwykłego zderzaka seryjnego i czy podejdą do nich ramki halogenów plaster miodu i jaki jest ich numer - jeśli nie to jakie ramki halogenów przypasują ?

W te puste otwory to chyba trzeba zamontować całe kierownice powietrza, na w których są montowane halogeny, a dopiero na nie idzie ramka, czy się mylę ? Czy podejdą kierownice ze zwykłego zderzaka ?

5c7q0.jpg

EDIT: Jeszcze jedno czy spryski i ich dekielki podejdą do niego P&P ?

zderzaki s4 i s-line roznia się tylko grillem. to jest grill s4, światła przeciwmgielne podchodzą p&p kratki (ramki) musisz dokupić. Ramek nie ma w plaster miodu chyba, że sobie sam wyrezasz. Kierownice powietrza musisz dokupić bo nie przypasują, nie mam ich numeru, ale koszt to ok 70zł szt. Kratki na halogeny mogę potem u siebie zdjąć to podam Ci numery. Spryski nie podejdą bez lekkiej rzeźby, ktoś to u nas robił.

ogólnie rzecz biorąc nie opłaca się kompletować zderzaka lepiej kupić kompletny. szukaj okazji ja swój w perfekcyjnym stanie i ze wszystkim kupiłem za 1300zł

Opublikowano

tak jak pisze KENOiX S-line i S4 to te same zderzaki...

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Panowie :hi:, poszukam zatem kompletnego. Czyli mówicie, że nie ma możliwości założenia innych ramek niż s-linowe ? Widziałem zderzaki s4/s-line z ramkami/kratkami a'la rs4, czyli co były rezane ? Myslałem, że w tych zderzakach otoczek halogena i poprzeczna beleczka na wlocie powietrza do kierownicy jest zespolona z całym zderzakiem tak jak w seryjnym zderzaku, a z tego ci piszecie jest to wkładana rameczka, tak ?

Opublikowano

kratka nie jest zespolona siedzi na zatrzaskach.Jeśli chodzi o kratki z plastrem miodu to mogłeś widzieć zderzak firmy Hofele, taki jak ma bajk. Cena takiego zderzaka kosmiczna, jak coś to z nim zagadaj chyba sprzedaje furę może i zderzak osobno sprzeda za przystępne pieniądze.

Opublikowano

Kratki - plaster miodu (tak jak grill RSowy w B7) są dostępne ale chyba w USA - pisz do Malik'a bo chyba on wrzucał linki do takowych kratek :mysli:

Opublikowano

Te kratki okazaly sie chyba jakims niewypalem (nie pasowaly do zderzaka). Malik ich nie zamawial w koncu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Czyli pozostają tylko zwykłe s-linowe :confused4:[br]Dopisany: 22 Kwiecień 2010, 19:44_________________________________________________Panowie, robiłem ostatnio profilaktycznie procedurę oczyszczania DPFa i po skończeniu zauważyłem, że (prawdopodobnie z DPFa, bo na jego wysokości) wyciekło z niego coś przypominającego wosk, zapewne to z zawalonego filtra resztki parafiny z ropy, bo innego wytłumaczenia nie znajduję co to może być, muszę wjechać na kanał w tygodniu to zobaczę czy się gdzieś układ nie rozszczelnił bo od tej pory po dłuższej dynamicznej trasie parę nowych kropek potrafi wycieknąć. Czyżby taki syf się zbierał w DPFie, czy może być to jakaś inna przyczyna i pochodzenie tego wosku ?

EDIT: no i okazało się, że to nie z DPFa wyciekło, tylko przy procedurze wypalania filtr się tak rozgrzewa, że konserwacja podwozia się stapia i kapie po aluminiowej osłonie termicznej :kwasny:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Na sobotnie "strojenie" bedziesz mial idealne warunki.

13 stopni :kox:

Opublikowano
  • Autor

Wolał bym, aby było cieplej, wtedy wyszły by bardziej rzeczywiste pomiary :decayed:

A tak BTW to się cały czas zastanawiam, czy ta sztuka już nie była przypadkiem na Mineralnej :mysli:, bo choć z dołu mogła by się zbierać lepiej to jednak ciągnie wysoko aż do 4400rpm i to pomimo tiptronika.

Opublikowano

A tak BTW to się cały czas zastanawiam, czy ta sztuka już nie była przypadkiem na Mineralnej :mysli:, bo choć z dołu mogła by się zbierać lepiej to jednak ciągnie wysoko aż do 4400rpm i to pomimo tiptronika.

Mocno watpie... cos pewnie bym wiedzial na ten temat.