cougarr2 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Opublikowano 3 Grudnia 2009 witam jak vagiem sprawdzic orginalny przebieg w audi a4 b6 rocznik 2002 ?? chodzi mi o to zeby dostac sie "głebiej" niz to widac na licznikiu
wrclaguna Opublikowano 3 Grudnia 2009 Opublikowano 3 Grudnia 2009 vagiem nie sprawdzisz ...po vinie i historii auta
cougarr2 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2009 podobno da sie odczytac przebieg w sterowniku silnika? prawda to?? czy gadam jakies głupoty??
cougarr2 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2009 konkretniej?? jaki koszt sie z tym wiąże??
cougarr2 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2009 no no troche sporo nie ma innej opcji??
darek Opublikowano 3 Grudnia 2009 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Jest poszukaj kogoś z takim sprzętem lub zapraszam do mnie
cougarr2 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2009 no tak tylko ze ja zamierzam wyskoczyc o autko do belgii i nie chciałbym sie wpakowac na minę na allegro sprzedający pisza ze nawet mozna korgygowac przebieg a ty wychodzi ze nic nawet sprawdzić nie mozna ??? http://www.allegro.pl/item818895818_najlepszy_interfejs_usb_vag_kkl_we_wtyku_obd2.html taki kabel mam na da sie do czegos przy kupnie auta????
wojtas-audi Opublikowano 3 Grudnia 2009 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Mozesz sobie odczytac bledy i skasowac takim kabelkiem, przebiegu nie sprawdzisz, kolega dobrze pisze musisz albo do kogos jechac albo sprawdzac po VINIE w ASO ...
cougarr2 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2009 czyli w aukcji gdzie piszą ze można korygować przebieg to sprzedający kłamie?? ewidentnie oszukują ludzi??
wojtas-audi Opublikowano 3 Grudnia 2009 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Sprzedajacy pisze ze na innych aukcjach "interfejsy do korygowania liczników: Tachopro, Tacho USB, VAG CAN commander, VAGPROG, Renault Jaeger, Citroen Saxo/ Peugeot 106 "
darek Opublikowano 3 Grudnia 2009 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Nie wiem czy kłamią.Lecz do korekcji liczników nawet VCDS nie jest przeznaczony.Do tego służą inne fejsiki za pomocą których sczytasz pin immo z licznika i skorygujesz licznik jak i sterownik silnika by wskazania się pokrywały.Lecz cena takiego to nie koszt kabelka z Viakena.Ale zadzwoń i zapytaj ich
cougarr2 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2009 he he a to dobre to jakim cudem oni pisza w ZASTOSOWANIACH ze mozna korygowac przebieg?? moze i zadzwonie jutro do tego SPRZEDAJACEGO i zapytam jaikm cudem skorygowac przebieć tym kablem który wedlug jego aukcji powinien dawac taka mozliwaośc [br]Dopisany: 03 Grudzień 2009, 21:29_________________________________________________zresztą nie ważne skoro mam ten Cudowny kabel :> to który blok pomiarowy odpowiada za turbinę?? ( prosze o wyrozumiaość dopio zaczynam przygode z vag) to moze uda mi sie zweryfikowac stan turbiny na miejscu
darek Opublikowano 3 Grudnia 2009 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Popatrz tu i porównaj nie dziwne? http://www.allegro.pl/item825504052_nowosc_korekta_licznika_ecu_odczyt_pin_k_can.html[br]Dopisany: 03 Grudzień 2009, 21:39_________________________________________________ he he a to dobre to jakim cudem oni pisza w ZASTOSOWANIACH ze mozna korygowac przebieg?? moze i zadzwonie jutro do tego SPRZEDAJACEGO i zapytam jaikm cudem skorygowac przebieć tym kablem który wedlug jego aukcji powinien dawac taka mozliwaośc [br]Dopisany: 03 Grudzień 2009, 21:29_________________________________________________zresztą nie ważne skoro mam ten Cudowny kabel :> to który blok pomiarowy odpowiada za turbinę?? ( prosze o wyrozumiaość dopio zaczynam przygode z vag) to moze uda mi sie zweryfikowac stan turbiny na miejscu Blok 11
cougarr2 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2009 to za pomoca tego kabelka sprawdze przebieg?? powiedzmy ze porównam to co jest w sterowniku silnika i na liczniku prosże mnie poprawic jesli sie myle
darek Opublikowano 3 Grudnia 2009 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Za pomocą tego co masz?? Nie wiem .Być może sprawdzisz ale nie jestem pewien gdyż ja pracuję na VCDS ale kto wie.Spróbujesz sam się przekonasz,Życzę ci by się udało
cougarr2 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2009 nie nie miałem na mysli ten z linka zresztą i tak go nie mam wiec musze przemyslec czy warto w to inwestowac swoim to w zyciu tego nie sprawdze bo nie mam "odrobiny doswidcznia"
grzanek85 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Większością przewodów na gniazdo com jak się pokombinuje da radę przebieg zrobić w starszych autach. A jeśli chodzi o przebieg odczytywany ze sterownika w b6 raz się da raz nie. PS w tych autach łatwiej zmienić przebieg w sterowniku silnika niż w liczniku więc tylko serwis
darek Opublikowano 3 Grudnia 2009 Opublikowano 3 Grudnia 2009 A jeśli chodzi o przebieg odczytywany ze sterownika w b6 raz się da raz nie Czemu tak?
Rekomendowane odpowiedzi