karolasterka Opublikowano 7 Grudnia 2009 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Wiatam wszystkich, to jest mój pierwszy post za ewentualne błędy przepraszam. A więc mój problem polega na tym że gdy włącze przycisk na pilocie (zeby zamknąć samochód) to samochód się zamyka i kierunki mrugają dwa razy, ale czasami bywa tak że kierunki z prawej strony się zawieszają przy zamykaniu, i gdy probuję parę razy zamknąć i otworzyć to dobiero wtedy gasną. Dodam gdy to się dzieje to kontrolka kierunków(oczywiście ta po prawej) też się zawiesza.Mam również takie pytanie nawet bez kluczyka w stacyjce gdy włącze kierunek lewy lub prawy to swięci się swiatło pozycyjne ( jak kierunek w prawo to i prawe pozycyjne a jak w lewo to lewe) czy u was też tak jest a jka nie to co to może być za przyczyna?[br]Dopisany: 06 Grudzień 2009, 20:05_________________________________________________Widzę ze można na was liczyć...
domjenick Opublikowano 7 Grudnia 2009 Opublikowano 7 Grudnia 2009 bez kluczyka w stacyjce gdy włącze kierunek lewy lub prawy to swięci się swiatło pozycyjne ( jak kierunek w prawo to i prawe pozycyjne a jak w lewo to lewe) czy u was też tak jest a jka nie to co to może być za przyczyna tak ma byc Widzę ze można na was liczyć... mysliszz,ze nie mamy co robic,tylko siedzimy 24 h na Forum?o tej porze niektorzy jeszcze spia,a inni wlasnie wychodza,lub wlasnie przyszli do pracy-,skoro to Twoj pierwszy post-to ok,nastepnym razem bedziesz wiedziec
lopezm Opublikowano 7 Grudnia 2009 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Jak alarm dokładany to zawiesza się przekażnik od kierunków w centralce alarmu.
karolasterka Opublikowano 16 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2009 Szczerze to nawet nie wiem czy orginalny... mam audika od tygodnia dopiero... dzięki za odpowiedzi [br]Dopisany: 07 Grudzień 2009, 21:40_________________________________________________Panowie jednak to chyba ten przekaźnik w centralce się wiesza... dziś wyciągnąłem tą centralę i zamykałem i otwieralem i czasem te przekażniki tykały jenoczesnie a czasem tylko pojedyńczy tyk był i właśnie wetedy ten kierunek sie zawieszał, rozebralem tą centralkę i są tam takie 3 czarne kostki z których dochodzi to tykanie, czy mogę coś zrobić zeby to naprawić? proszę o rady( ale nie od razu ze nowa centralka , a jezeli już czy kupiona na allegro z pilotami będzie pasować? chodzi mi o podłaczenie pod kostkę zeby nie trzeba było tam sie bawić )[br]Dopisany: 15 Grudzień 2009, 21:51_________________________________________________up
domjenick Opublikowano 16 Grudnia 2009 Opublikowano 16 Grudnia 2009 dziś wyciągnąłem tą centralę i zamykałem i otwieralemskąd wyciągnąles centralke-w ktorym miejscu byla?
domjenick Opublikowano 17 Grudnia 2009 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Musisz odkręcisz taką plastikową obudowe co jest pod kierownicą ( masz 2 śrubki pod klapką boczną od bezpieczników i 2 pod nogami kierowcy tzn. jedna tak gdzieś nad pedałem gazu a druga nad takim małym schowkiem po lewej stronie dojscia są od dołu na pewno sobie poradzisz:) a centralka u mnie była przy takich dużych kostkach w lewym rogu ( u mnie wyglądała tak: mała czarna puszka;p) opinasz kostkę od niej ii masz ją na dłoni:) aha zobacz u ciebie może być dojcie do niej od strony tych bocznych bezpieczników... sorry,ale nie moglem sie powstrzymac-zadalem Ci pytanie-zeby dojsc do tego,co to za alarm,bardziej chcialem Tobie pomoc -to ,co wyjąłes-to nie jest centralka od seryjnego alarmu-to jakis dokladany alarm-przewaznie montowane byly centralki w trzech miejscach-pod kiera,pod kanapa tylna i czasem pod schowkiem zeby to naprawic-podejdz do jakiegos elektronika i zapytaj sie-czy da rade cos z tym zrobic,moze tylko wymienic te czesc,a jak nie-zobacz na centralce,powinna byc jakas naklejka,czy napis producenta alarmu-po tym mozesz dojsc,co to za alarm i moze dokupisz gdzies uzywana
Rekomendowane odpowiedzi