Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zawieszenie w A4.Komfortowe czy nie ??

Zawieszenie w A4 jest komfortowe??

1. 1. Zawieszenie w A4 jest komfortowe??

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na forum padło stwierdzenie , że zawiecha w A4 nie jest komortowa i A4 zostało porównane do wozu drabiniastego.Chciałem poznać opinie użytkowników.Proszę o zagłosowanie w ankiecie i poparcie głosu jakimiś argumentami :wink:

Opublikowano

Juz pisalem w tamtym watku ale powtorze.

Opinia wielu pasazerow, ze zawiecha jest bardzo komfortowa.

Porownanie do Golfa IV i Alfy Romeo 145 wszelkie masci Deawoo (nie wiem jak to sie pisze :mrgreen: ) oraz jeszcze kilku marek i szczerze mowie nie ma co porownywac ich do naszych autek pod wzgledem komfortu. :grin:

Opublikowano

glos oddany :mrgreen:

mialem B4 i przesiadke na A4 moge porównac do przeniesienia d*py z taboretu na fotel ... :twisted:

Opublikowano

ale jaki fotel :mrgreen: avant i tdi :mrgreen:

Opublikowano

Ja przesiadłem się z 4 letniej megany dTi (jeszcze w starej budzie) na 9 letnia audicę, meganą miałem nalatane 135 tys. km różnica za***sta... chociaż jak czasami jeżdzę tescia laguną (przejściówka 99-00) to zawieszenie też jest tam niezłe ale chyba gorsze niż w A4

Opublikowano
ale jaki fotel :mrgreen: avant i tdi :mrgreen:

taboret tez byl Avant i TDI .... :twisted:

Opublikowano

W podstawce jak najbardziej zawieszenie na plus. No ale co kto lubi, niekórym przypadnie do gustu tylko coś amerykańskiego lub francuskiego.

Komfort jak dla mnie wystaczający, a i samochód pewny w prowadzeniu.

Opublikowano

Mi sie wydaje ze zawiecha w B7 to dobry kompromis między twardością a komfortem .Bardzo ładnie wybiera syf na drodze przy dużych prędkościach prowadzi sie idealnie ,za to w ciasnych zakrętach "robi sie twardy" bardzo precyzyjnie czuć każdą nierowność na drodze przez co szybka jazda to naprawde super zabawa. Latałem też A6 2.8 Biturbo i A6 3.0 TDI i te samochody prowadzą sie jak tankowce nawet z aktywnym zawieszeniem przestawionym na sport kompletnie tych samochodów nie czułem , więc wydaje mi sie ze A4 to bryka dla ludzi ktorzy czasem jadą z rodziną na biwak ale czasem im odbija palma i lubią troche przyświrować :mrgreen: Tak sie rozpisałem bo mi sie nudziło :P

Opublikowano

a ja sam nie wiem co sadzic o zawieszce. porownujac do dodge'a grand caravan mojego ojca, to a4 zostaje na prawde daleko w tyle pod wzgledem komfortu, za to wlasnosci jezdnych nawet nie porownuje.... :D moze to odczucia subiektywne ale moja audiczka wydaje mi sie zbyt twarda i sztywna.

Opublikowano

No to żeś dał porownanie heheh Dodge grand caravan vs audi a4 :mrgreen:

Opublikowano

pod reka mam tylko a4, dodge'a i... zuka :D chyba wybralem lepszego konkurenta dla a4?? :D

Opublikowano

Mialem Passata i zawieszenie nie moze sie rownac z moja A4,ja jak najbardziej uwazam za komfortowe :cool: glosik oddany...

Opublikowano

popieram zawieszka w A4 jest naprawdę rewelacyjna, choc na duzych nierownosciach i koleinach czuc wyboje dosc mocno, ale nie na kierownicy, stąd auto prowadzi się pewnie w kazdych warunkach, nie mowiąc juz z jakimi prędkościami można pokonywać zakręty jak droga jest idealna :mrgreen: tu konkurencja zostaje daleko w tyle...

w porownaniu do Vectry GTS 3.2 V6 choc tam byl zawias obnizony i felga 17, to opelek wysiada pod wzgledem komfortu, choc nie powiem drogi się trzyma dobrze

B4 jezdzilem to tlucze na kazdej drodze, komfortu zero, to samo wszelakiej masci golfy, nawet w A6 C4 zawiecha też się gorzej sprawuje

wszystkie moje odczucia subiektywne z jazdy tymi autami, i zawsze po przesiadce do A4 czulem duuuzy komforcik :)

jeżdze na oponkach 205/55/16 i seryjnym zawiasie i może stad jest tak dobrze :)

Opublikowano

A ja miałem kilka aut i powiem wam tak że w porównaniu do mercedesa C klasy i mercedesa 190 to zawiecha A4 nawet niedaje 50 % komfortu tego co miał mercedes przynajmniej na Polskich drogach bo np na niemieckich niema to większego znaczenia bo i tak się nic nieczuje. Dla mnie jest mało komfortowe plus dołożył bym do tego fotel strasznie twardy. Kwestia jest tego typu z czego się przesiadasz. Ja przesiadłem się z A6 później miałem C klase a później A4 i z tych trzech aut A4 jeżeli chodzi o zawieszenie A4 jest na ostatnim miejscu w Polskich warunkach.

P.S. Ale poza tym zawieszeniem ma dużo więcej zalet :mrgreen:

Opublikowano

Jezdzilem przed a4 golfem i naprawde nie ma co porownywac :mrgreen: dla mnie rewelacja

Opublikowano

uwazam ze jest dosc komfortowe :razz:

Opublikowano

ja sie zgadzam z bratempitem fotele sa strasznie twarde i po 2 godzinach jazdy mi kregoslup wymieka :evil:

Opublikowano
  • Autor
ja sie zgadzam z bratempitem fotele sa strasznie twarde i po 2 godzinach jazdy mi kregoslup wymieka :evil:

Ale Wy delikatni jesteście :mrgreen: Trzeba być tfardym nie mientkim :lol: Połóż sobie jaśka pod tyłek i pod plecy i pod głowe :lol:

Opublikowano
Ja przesiadłem się z 4 letniej megany dTi (

No dokladnie, ojciec ma megana, mama xsare, i jak mam jechac tamtymi autami to mnie h.. strzela .... Audi to Audi, siedzisz jak Panisko :twisted: Kolega ktorego ojciec mial kiedys B5 a teraz ma passata B6 to mowi ze pasek sie chowa pod wzgledem komfortu !! Ale nie ma nic za darmo, jest komfortowo - trzeba za ten komfort placic :twisted:

Opublikowano
Ja przesiadłem się z 4 letniej megany dTi (

No dokladnie, ojciec ma megana, mama xsare, i jak mam jechac tamtymi autami to mnie h.. strzela .... Audi to Audi, siedzisz jak Panisko :twisted: Kolega ktorego ojciec mial kiedys B5 a teraz ma passata B6 to mowi ze pasek sie chowa pod wzgledem komfortu !! Ale nie ma nic za darmo, jest komfortowo - trzeba za ten komfort placic :twisted:

przeciez b5 passat i b5 audi to ta sama zawiecha to jaka on roznice widzi?? :razz: