Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zawieszenie w A4.Komfortowe czy nie ??

Zawieszenie w A4 jest komfortowe??

1. 1. Zawieszenie w A4 jest komfortowe??

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

seryjne zawieszenie, naprawde nr1, wystarczające na nasze "kulawe" drogi, pieknie sie prowadzi,zawsze chce sie jechać dalej...;)

Opublikowano

Zawieszenie jest :th: ale nie da sie ukryc,ze czuc twarda niemiecka reke inzynierow :decayed:

Opublikowano

A ja miałem kilka aut i powiem wam tak że w porównaniu do mercedesa C klasy i mercedesa 190 to zawiecha A4 nawet niedaje 50 % komfortu tego co miał mercedes przynajmniej na Polskich drogach bo np na niemieckich niema to większego znaczenia bo i tak się nic nieczuje. Dla mnie jest mało komfortowe plus dołożył bym do tego fotel strasznie twardy. Kwestia jest tego typu z czego się przesiadasz. Ja przesiadłem się z A6 później miałem C klase a później A4 i z tych trzech aut A4 jeżeli chodzi o zawieszenie A4 jest na ostatnim miejscu w Polskich warunkach.

Kolego bratpit, a4 ma zawias do szybszej jazdy niz samochody do których je porównujesz, pozatym kumpel ma merca C a kiedys miał 190, jezdziłem oboma, wcale nie czuc różnicy w komforcie (jeśli w audicy oczywiście nie ma luzów w przednim zawiasie), a w szybszej jezdzie po równej drodze i zakrętach mesio C nie ma polotu do a4... :th: pzdr

Opublikowano

ja niestety mam nie mile wspomnienia z zawieszeniem audi :( fakt faktem autko trzyma sie drogi i jest wygoda....ale ciagle wizyty u mechanikow mnie wykonczyly psychicznie :/ przeguby ....wachacze...gumy na przegubach...jakies tulejki...amory...i sporo innych wynalazkow:/ wiec nie wiem czy trafilem poprostu na taki egzemplarz czy co :/ ale powaznie sie zastanawiam nad zmiana audi na toledo/leona :/ audi wytrzepalo moj portfel kompletnie :/ myslalem jeszcze nad a4 99 rok ale troche sie boje tego wyboru :/ doradzcie cos

Opublikowano

a ja powiem tak-jezdzilem civiciem-miekko,padaczka,meganka 2-padaczka jakas miekka i malo stabilna,octavka-miekka jak cholera,strach dziure z wieksza predkoscia ominac ale mimo wszystko bardzo malo podsterowna,najdluzej jezdzilem vectra na zawiasie irmschera -30,za***isty komfort i prowadzenie,jednak tamtem wielowachacz jest super ,przez 75 tys ktore zrobilem z lacznego 245000 zero awarii,szwagierka ma passata 2003r-no tego sie niestety balem jak kupowalem a4-niepotrzebnie,w audi moim zdaniem jest zawieszenie dosc komfortowe i ciche, tylko troszke -naprwade troszke- za miekkie ale lekarstwo na to juz zamawiam-b6 bilsteina,i podejrzewam ze bedzie idealnie,tylko troche w fotelu sie nie bardzo czuje troche za twardy i krotkie siedzisko (ja mam prawie 190cm i ponad 100 wagi),vectra moglem zrobic 1500 bez zatrzymania a tu po 5-6 godzinach musze sie rozprostowac,ale ogolnie po kupnie a4 jestem mile zaskoczony zawiasem.pozdrawiam

Opublikowano

to i ja dodam spostrzeżenia z własnego garażu, chociaż nie wiem czy można te auta do siebie porównywać:

-bmw 320d zawias m-technik VS. seria A4 awx - BMW rządzi bez dwóch zdań. Beta była (oczywiście niższa) bardziej sprężysta, zdecydowanie lepiej jeździła w zakrętach i paradoksalnie lepiej wybierała dziury. Za to A4 bije ją na głowę silnikiem :naughty:

-pasek b6 awx - pasek rządzi. Oferował super komfort, a trzymanie w zakrętach porównywalne do tego w seryjnym A4.

-volvo s40 2003r. 1.9dci 115KM - jakoś lepiej czułem s-kę, szczególnie w szybkich łukach. Odziwo osiągi - silnik na + dla volvo (cr - lepsza kultura pracy + niższa masa).