Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] studenckie :P Audi A4 Avant 1.9 TDI AHU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Audi A4 Avant

Silnik: 1,9 TDI 90KM AHU

rok produkcji: 1997 ale modelowo już 1998 , po pierwszym Lifcie

Przebieg 165 tys wyssany z palca pewnie jest jakieś z 400tys :P

Olej: Motul 8100 5W40

Wyposażenie:

obraz002t.jpg

- 2 el szyby, domykanie szyb z kluczyka

- klimatronik

- lusterka podgrzewane z fotochromem

- relingi srebne

- fele 16 nastki Audi

- 4x airbag

- tempomat

- immobilizer

- ABS

- Kierownica S-ka obszyta skórą

- siedzenia pół kubełki

Modyfikacje/naprawy

- wymiana lewego przegubu Ruville

- wymian obu końcówek drążków kierowniczych Febi bilstein

- wymiana silniczka wycieraczek z przodu na ori Bosch używany. Nasmarowanie przy okazji mechanizmu wycieraczek

- Kompletna regeneracja alternatora

- na wymianę czekają nowe tarcze na tył Febi bilstein i klocki Textar oraz oba nowe łożyska SKF ( wymienie na wiosen 2011r, na razie mi sie nie śpieszy)

- wymiana skraplacza w klimatyzacji i dokupienie brakujących przewodów

- wymiana wycieraczek na płaskie Valeo

Co do planów to na pewno zmiana Audio na początek... a później sobaczymy może lampy przód po II lifcie... jakiś upgrade silnika pod 130KM

- wstawienie ori BOSE

- Reflektory ksenon od S4 ( sprzed liftu)

- wtryski i chip w mr-motors na ok 130KM

- poprawki blacharsko-lakiernicze ( wszystkie zadrapania ryski zniwelować)

Zima 2009/2010

obraz109p.th.jpg

obraz110f.th.jpg

obraz111nq.th.jpg

obraz112.th.jpg

obraz113e.th.jpg

obraz114v.th.jpg

obraz115f.th.jpg

obraz116m.th.jpg

obraz117g.th.jpg

obraz118u.th.jpg

obraz119q.th.jpg

obraz120s.th.jpg

obraz121s.th.jpg

obraz126.th.jpg

obraz128rl.th.jpg

obraz129t.th.jpg

Kwiecień 2010r.

ssa53288.th.jpg

Nie porównanie z moim starym Golfem 3 :P

3fe2762c56f406c6m.jpeg c68f64ab7b338a3am.jpeg 464112a0b0da1e18m.jpeg d5e7bdf1259297a3m.jpeg

Opublikowano

Tak samo przesiadłem się z Golfa 3 do Audi A4, nie ma porównania, jednym słowem "niebo a ziemia" :cool1:

Masz jak dla mnie zajebiaszcze fotele :slina:, właśnie na takie poluje :evil: Powodzenia w modach :>

Opublikowano

Witam .

Bardzo podobna zewnętrznie do mojej , też silver + chrom pakiet , tylko moja poliftowa i silniczek 1.8T

Tak poza tym bardzo fajna baza do jakiś modów , myślę że te 140 km bardzo realne do uzyskania bez duzych zmian :decayed:

Lampki przód wrzuć na polifta , z czasem moze jakieś kółko na lato większe :) zawieszkę 1BE lub coś -30 mm :good:

A tak poza tym to dbać i śmigać - powodzenia :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Mi tez się podobają foteliki moje :P ale moja mama mówi że straszenie twarde :P nio fakt w jej A6 C5 są dużo miększe skórzane

Opublikowano

Fajna furka :good: tylko co do xenonów to chyba nie mówisz że masz je w tych lampach :mysli:

Kierunki boczne zmień na białe, mały mod a cieszy :good:

Opublikowano
  • Autor

nio w tych lampach niestety jej mam, ale na moje oko nie wyglądaj na jakieś mocne może z 4000K, ale nie świecą przynajmniej mleczną żółcią :)

Opublikowano

nio w tych lampach niestety jej mam, ale na moje oko nie wyglądaj na jakieś mocne może z 4000K, ale nie świecą przynajmniej mleczną żółcią :)

To je wywal, zanim komuś zrobisz krzywdę. Poza tym jak Cię zatrzyma policja to masz po dowodzie.

Opublikowano

Auto już skomentowałem na LKT :) Zapraszam na spociki w Lublinie :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Zresztą nie wiem może to nie xeony tylko jakieś nowoczesne zwykłe żarówki :P

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Zresztą nie wiem może to nie xeony tylko jakieś nowoczesne zwykłe żarówki :P

To akurat łatwo sprawdzić tylko trzeba chcieć :gwizdanie:

Opublikowano

:hi::wink4:

Wnętrze identyczne jak moje oprócz foteli :kox: W poprzedniczce miałem zaszczyt wozić się w tych pół kubłach i bardzo przyjemnie :good:

Powodzenia w modach

Opublikowano
  • Autor

A dla mnie za twarde te kubełki :P Pozdrawiam kolegę z okolic mojej dziewczyny :P o okolic taniego oleju napędowego 4,03zł/l na polskiej stacji benzynowej.

Opublikowano

Jeśli wiesz gdzie w mojej okolicy jest polska ropka za 4.03 to daj znać :naughty: Ja tankuje na orlenie zawsze ostatnio jest po 4.46 :thumbdown:

Opublikowano

albo mi się obiło o oczy albo będziesz teraz na forum NK dawał ogłoszenia że bierzesz ludzi co tydzień :)

Dobrą mam pamięć??

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Tak dobrze oblukałeś mnie na NK :P Dobrą masz pamięć. A ropę za 4,03zł za 1ltir masz na stacji ORLEN w Wólce Ogryzkowej ( za rondem Nisko, Lublin, Przemyśl) jakieś 15km od Jarosławia. Są tam dwie stacje po jednej stronie , na tej drugiej masz tam takie tanie paliwo. Zawsze tam tankuje do pełna jak jadę do dziewczyny do Jarosławia.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

dobra furka :good:

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Dzięki :P jeśli chodzi o silnik i zawieszenie to jest auto ok, nie mogę narzekać :P ale potrzeba kilku poprawek lakierniczych co chyba widać na zdjęciach :P ale tym razem prawdziwego lakiernika z dużym doświadczeniem. Jak na razie pojeżdżę nim kilka lat bo się jeszcze ani razu nie zawiodłem i nigdy nie miałem sytuacji ze auto nawaliło i nie można było jechać dalej... [br]Dopisany: 08 Listopad 2010, 18:23_________________________________________________AUTO SPRZEDANE, TEMAT DO ZAMKNIĘCIA

Opublikowano

co kupujesz teraz? :naughty:

Opublikowano
  • Autor

coś Z quattro lub 4Motion :P Na razie czekam aż kolo da mi cała kasę za auto do przyszłej soboty. Jak na razie mam na oku dwa passki. Jutro będę dzwonił i wypytywał przez telefon co i jak. A VINy sprawdzę w poniedziałek. http://otomoto.pl/volkswagen-passat-tdi-4-motion-zadbany-C20055369.html http://otomoto.pl/volkswagen-passat-xenon-4x4-skora-alu-full-C20718982.html