Siwy Opublikowano 16 Grudnia 2009 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Panowie orientujecie sie jak zrobic zeby radio mozna bylo wlaczyc w zaleznosci od stacyjki??? Chce to zmienic poniewaz mam radio Alpine i dowiedzialem sie ze ono gdy jest podlacznie nie zaleznie od stacyjki to pobiera prad i moze rozladowywac aku.
domjenick Opublikowano 16 Grudnia 2009 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Panowie orientujecie sie jak zrobic zeby radio mozna bylo wlaczyc w zaleznosci od stacyjki??? Chce to zmienic poniewaz mam radio Alpine i dowiedzialem sie ze ono gdy jest podlacznie nie zaleznie od stacyjki to pobiera prad i moze rozladowywac aku. zółty kabel od radia -do stalego plusa,czerwony do plusa po stacyjce,czarny masa
SoMeS Opublikowano 16 Grudnia 2009 Opublikowano 16 Grudnia 2009 też mam ten sam problem czytałem już o tym trochę i dalej się połapać nie potrafię
Siwy Opublikowano 17 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2009 A czy wogole slyszeliscie o takim czyms, ze radia Alpine podlaczone nie zaleznie od stacyjki rozladowywuja aku??? Bo spece z teleradioman (montaz car audio) powiedzieli mi, ze tak sie dzieje, a znow znajomy, ktory tez montuje car audio mowi ze tak sie nei powinno dziac. Kogo tu sluchac???
SoMeS Opublikowano 17 Grudnia 2009 Opublikowano 17 Grudnia 2009 pierwsze słysze... ja mam Alpinke dosyć dobrą i uważam to za mit
Pucek Opublikowano 17 Grudnia 2009 Opublikowano 17 Grudnia 2009 to Ci spece którzy twierdzą że radio pobiera prąd niech podłączą miernik poboru napięcia, potem odłączyć radio od instalacji i już wiadomo czy radio pobiera ten prąd czy też nie a może lampka w bagażniku ciągle świeci?
Cristoforo Opublikowano 17 Grudnia 2009 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Panowie radio Alpine jesli jest zle podłaczone pobiera prąd w zaleznosci od modelu radia wyciaga sporo z aku u mnie ok 1.5W wec sporo i jest to potwierdzone przez wielu ludzi tez mam problem i sie zastanawiam jak podłaczyć bezposrednio pod stacyjkę, chyba zapodam fotke. kostki itd. seryjne podeszło bez problemu do radia Alpine ale co dalej które dokładnie kabelki zmienić
SoMeS Opublikowano 17 Grudnia 2009 Opublikowano 17 Grudnia 2009 mnie męczy które kabelki zmienić żeby mi się radio wyłączało razem z zapłonem :gwizdanie:
domjenick Opublikowano 17 Grudnia 2009 Opublikowano 17 Grudnia 2009 no przeciez napisalem zółty kabel od radia -do stalego plusa,czerwony do plusa po stacyjce,czarny masa o ile sie nie mykle-kolory w B5 sa takie-ale sprawdzcie,bo dawno nie grzebalem w B5 bialo-niebieski-staly plus brązowy-masa czerwono-niebieski-plus po stacyjce
SoMeS Opublikowano 17 Grudnia 2009 Opublikowano 17 Grudnia 2009 no przeciez napisalem zółty kabel od radia -do stalego plusa,czerwony do plusa po stacyjce,czarny masa o ile sie nie mykle-kolory w B5 sa takie-ale sprawdzcie,bo dawno nie grzebalem w B5 bialo-niebieski-staly plus brązowy-masa czerwono-niebieski-plus po stacyjce OK dzięki Domjenick jutro to sprawdzę bo poprzedni schemat który na forum wyczytałem się nie sprawdził
Rekomendowane odpowiedzi