Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Uruchamianie radia w zaleznosci od stacyjki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie orientujecie sie jak zrobic zeby radio mozna bylo wlaczyc w zaleznosci od stacyjki??? Chce to zmienic poniewaz mam radio Alpine i dowiedzialem sie ze ono gdy jest podlacznie nie zaleznie od stacyjki to pobiera prad i moze rozladowywac aku.

Opublikowano

Panowie orientujecie sie jak zrobic zeby radio mozna bylo wlaczyc w zaleznosci od stacyjki??? Chce to zmienic poniewaz mam radio Alpine i dowiedzialem sie ze ono gdy jest podlacznie nie zaleznie od stacyjki to pobiera prad i moze rozladowywac aku.

zółty kabel od radia -do stalego plusa,czerwony do plusa po stacyjce,czarny masa :wink4:
Opublikowano

też mam ten sam problem czytałem już o tym trochę i dalej się połapać nie potrafię :wallbash:

Opublikowano

A czy wogole slyszeliscie o takim czyms, ze radia Alpine podlaczone nie zaleznie od stacyjki rozladowywuja aku??? Bo spece z teleradioman (montaz car audio) powiedzieli mi, ze tak sie dzieje, a znow znajomy, ktory tez montuje car audio mowi ze tak sie nei powinno dziac. Kogo tu sluchac???

Opublikowano

pierwsze słysze... ja mam Alpinke dosyć dobrą i uważam to za mit :wink4:

Opublikowano

to Ci spece którzy twierdzą że radio pobiera prąd niech podłączą miernik poboru napięcia, potem odłączyć radio od instalacji i już wiadomo czy radio pobiera ten prąd czy też nie

a może lampka w bagażniku ciągle świeci?

Opublikowano

Panowie radio Alpine jesli jest zle podłaczone pobiera prąd w zaleznosci od modelu radia wyciaga sporo z aku

u mnie ok 1.5W wec sporo

i jest to potwierdzone przez wielu ludzi

tez mam problem i sie zastanawiam jak podłaczyć bezposrednio pod stacyjkę, chyba zapodam fotke.

kostki itd. seryjne podeszło bez problemu do radia Alpine ale co dalej które dokładnie kabelki zmienić :mysli:

Opublikowano

mnie męczy które kabelki zmienić żeby mi się radio wyłączało razem z zapłonem :gwizdanie:

Opublikowano

no przeciez napisalem :wink4:

zółty kabel od radia -do stalego plusa,czerwony do plusa po stacyjce,czarny masa :wink4:

o ile sie nie mykle-kolory w B5 sa takie-ale sprawdzcie,bo dawno nie grzebalem w B5 :wink4:

bialo-niebieski-staly plus

brązowy-masa

czerwono-niebieski-plus po stacyjce

Opublikowano

no przeciez napisalem :wink4:

o ile sie nie mykle-kolory w B5 sa takie-ale sprawdzcie,bo dawno nie grzebalem w B5 :wink4:

bialo-niebieski-staly plus

brązowy-masa

czerwono-niebieski-plus po stacyjce

OK dzięki Domjenick :notworthy:

jutro to sprawdzę bo poprzedni schemat który na forum wyczytałem się nie sprawdził :wink4: