Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Nie odpala...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, :hi: Dokładnie 2 dni temu u mnie w mieście było około -17*C i auto się poddało, chechłałem je jakieś 4 do 5 razy i nic. Następnego dnia sytuacja się powtórzyła przy praktycznie takiej samej temp. pokazuje tylko potem napis: BREMSE ( na cały Fis). Myślę że to już aku nie domaga i przydałoby się świeczki wymienić, więc moje pytanie jaki akumulator Panowie byście polecili i przede wszystkim jakie świeczki zależy mi na jakości ale nie zbyt wygórowanej cenie, tak żeby palił jak wcześniej na dotyk :)

A4 B6 AVF 1.9TDi 96 kW.

Z góry dzięki za pomysły i porady!

Opublikowano

było juz o tym

takie watki to sa teraz wałkowane przez cały tydzien

akumulator;

varta silver dynamic

centra futura

świeczi;

beru

ngk

Opublikowano

Kilka wątków wcześniej był omawiany temat świeczek do AVF`a.

Co do akumulatora to warto rozważyć zakup Moll.

Odradzam Bosch S4, mój ma rok i dziś rano pokazał mi się wykrzyknik.

Opublikowano
  • Autor

Dzieki za odp. a jeszce jedno pytanko w jakiej cenie jest ustawianie kata wtrysku jak sie to robi i czy duze ma znaczenie przy odpalaniu np. zima :)

Opublikowano

ustawienie kata wtrysku,,,,u mnie 80zl

Opublikowano

Dzieki za odp. a jeszce jedno pytanko w jakiej cenie jest ustawianie kata wtrysku jak sie to robi i czy duze ma znaczenie przy odpalaniu np. zima :)

Z tego co widze to masz silnik AVF w nim nie ustawia sie kąta wtrysku bo to silnik na PD.

Opublikowano
  • Autor

Jarol, ciekawa odpowiedz mozesz zglebic temat tylko tak z polskiego na moje (prostym językiem) o co w tym chodzi, bo nie jarze :wallbash:

Opublikowano

Twój silnik jest na pompowtryskiwaczach i w nim nie ustawia sie kąta wtrysku.

Opublikowano

oj tam... pewnie chodzi o kąt synchronizacji paska rozrządu :cool1:

Opublikowano
  • Autor

A ten kąt synchronizacji paska rozrządu ma duzy wpływ na odpalanie auta ogolnie i jaki koszt jego ustawienia?

Opublikowano

Najpier sprawdź Vagiem jak masz ustwiony rozrząd:

VAG-COM ---> engine --> bloki pomiarowe --> kanał 004

(silnik rozgrzany do minimum 80*C)

druga kolumna - kąt poczatku wtrysku :

- dla biegu jałowego : od 1* BTDC do 2.5* ATDC

trzecia kolumna - czas wtrysku wyrażony w kącie obrotu wału :

- dla biegu jałowego : 5-7*

czwarta kolumna - synchronizacja wałka rozrządu , czyli jak dokładnie mamy ustawiony rozrząd

od -3 do +3 , im bliżej 0* tym lepiej

Opublikowano
  • Autor

Dzięki wielkie za pomoc w najbliższym czasie udam się do kumpla i zobaczymy czy wszystko jest w normie.

Jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI

EDIT: Dzisiaj auto mi odpaliło a jeszcze z nim nic nie robiłem (wymiana świec i aku.), przy odpalaniu poleciało dosyć dużo sadzy i przy ruszaniu, potem to znikło, czy powodem tego może być fakt ze auto stało 3 dni na mrozie nie odpalane a wcześniej zalałem go niestety na BLISKIEJ a nie na Shell-u (jak zawsze). Powodem nie odpalania było raczej zamarznięte paliwo, ponadto świece są do wymiany a aku. mam w porządku jak na razie.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

B5[AKN] Witam mam pytanie (od razu mowie ze w tych sprawach jestem lekkim laikiem :( ) wczoraj oddalem samochod na wymiane rozrzadu dopoki tego nie zrobilem palil nawet przy duzych mrozach na dotyk. po odebraniu postawilem przed domem i po 2 godzinach chcialem odpalic i juz trzeba bylo dlllugo krecic zeby odpalil. Co moze byc przyczyna?? jezeli to zle ustawiony kat wtrysku czy jak podepne vaga czy pokaze mi ze to to??

• 3 lata później...
Opublikowano
Najpier sprawdź Vagiem jak masz ustwiony rozrząd:

VAG-COM ---> engine --> bloki pomiarowe --> kanał 004

(silnik rozgrzany do minimum 80*C)

druga kolumna - kąt poczatku wtrysku :

- dla biegu jałowego : od 1* BTDC do 2.5* ATDC

trzecia kolumna - czas wtrysku wyrażony w kącie obrotu wału :

- dla biegu jałowego : 5-7*

czwarta kolumna - synchronizacja wałka rozrządu , czyli jak dokładnie mamy ustawiony rozrząd

od -3 do +3 , im bliżej 0* tym lepiej

Chciałem zapytać jedną rzecz. Sprawdziłem u siebie kąt synchronizacji wałka rozrządu i wyszło u mnie w drugiej kolumnie 0.0 ATDC. Trzecie i czwarta mieści się w normie. Mam silnik AVF. I pytanie takie czy muszę to korygować czy nie. Jeśli tak, to powiedzcie jak to zrobić. Dodam, że nie mam problemów z odpalaniem i silnik pracuje normalnie. Dzięki

---------- Post dopisany 08-04-2013 at 15:07 ---------- Poprzedni post napisany 07-04-2013 at 11:10 ----------

Doradźcie coś :-))

Opublikowano

witam ja mam taki problem jechałem autem po zatrzymaniu wciśnięciu hamulca/sprzęgła (automat) samochód zgasł po odpaleniu gaśnie dopiero jak przegazuje i trzymam nogę na gazie (na obrotach to nie gaśnie) nogę z gazu ściągam i znów gaśnie . Co to może byc?

miałem wymieniany rozrząd może tu leży problem

druga sprawa miałem problem z alternatorem muszę przegazować do 1800 obrot/min żeby zgasła kontrolka akumulatora wczoraj sie dowiedziałem ze alternator nie jest na kostkę tylko na piny zamiast 140 ma 120 aph i dlatego nie ładuje do końca po przegazowaniu jest ok ładuje na 14 tak to na 12 z groszem

Opublikowano

kolego masz quatro bo jeśli nie to multi daje ci się we znaki :(

Opublikowano

problem rozwiązany coś źle złożyli z rozrządem i efekt jest taki że dwie rolki do wymiary