niuniek222 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Witam! Czy jak doleje troche benzyny do Ropy to cos moze sie stac z silnikiem? Chodzi o to, ze ja tankuje sie w firmie i do tej pory paliwo bylo dobrej jakosci ORLEN PETRO TANK. Ale ostania dostawa paliwa ktora przyszla pozostawia wile do zyczenia, w 3 samochodach zamarzlo paliwo (samochody staly na dworze) u mnie na szczescie nie zamarzla ropa gdyz trzymalem samochod w garazu. W zbiorniku z ktorego sie tankuje pozostalo 2500 litrow i dzis dolalismy 50 litrow benzyny. Czy jak sie zatankuje z tego zbiornika to moge miec jakies problemy z silnikiem jesli tak to jakie moga byc tego konsekwencje?
przemik Opublikowano 21 Grudnia 2009 Opublikowano 21 Grudnia 2009 W tym silniku to ja bym nie ryzykowal takich numerow...
Cristoforo Opublikowano 21 Grudnia 2009 Opublikowano 21 Grudnia 2009 dolej środek do zapobieganiu wytracaniu sie parafiny firmy LM diesel flow fit ja zalałem a kolega zalał do PD i widzi spora poprawę
aju Opublikowano 21 Grudnia 2009 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Cristoforo powiedz coś więcej o tym śrdoku i co mu się poprawiło
Cristoforo Opublikowano 21 Grudnia 2009 Opublikowano 21 Grudnia 2009 kupisz go w dobrych sklepach lub u kolegi Rtocki firma liqui moly diesel fliess-fit anty zel do oleju napedowego kolega zauwazył, ze lepiej odpala rano i nie rzuca autem jak jest zimny a ma 1,9tdi PD zauwazył po przejechaniu 50km
aju Opublikowano 21 Grudnia 2009 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Chcę tego spróbować, zobaczyć czy przy ~ - 20*C będzie po tym palił na strzała
akjam Opublikowano 21 Grudnia 2009 Opublikowano 21 Grudnia 2009 dolej środek do zapobieganiu wytracaniu sie parafiny firmy LM diesel flow fit Cristoforo a czy można ten środek łączyć z innymi, np. z środkiem do czyszczenia pompowtryskiwaczy?
Cristoforo Opublikowano 21 Grudnia 2009 Opublikowano 21 Grudnia 2009 dolej środek do zapobieganiu wytracaniu sie parafiny firmy LM diesel flow fit Cristoforo a czy można ten środek łączyć z innymi, np. z środkiem do czyszczenia pompowtryskiwaczy? nie mam takiej wiedzy na ten temat ja bym nie mieszał
Rekomendowane odpowiedzi