Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVB] Migajaca Sprezynka i Lampka ESP Po nacisnieciu Gazu?? HELP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem Nowy na tym forum. A wlascicielem auta jestem od jakiegos 6 miesiacy.

Posiadam Audi A4 1.9 TDi Avant 101 PS. Nie mialem zadnych problemow z tym cudownym samochodzikiem az do przedwczoraj ;(

Przedwczoraj Zapalilem samochod mam Zamiar odjezdzac Wrzucam pierwszy bieg Gaz i wyswietlaja sie 2 lampki Sprezynka ( swieca zarowa ) i kontrolka ESP. To jeszcze nic`po nacisnieciu gazu obroty samochodu maksymalnie wskakuja na 1100 Obr ( mozna wcisnac gaz do dechy i nic ). Wylaczylem samochod i i zapalilem go ponownie. Lampki sie nie swieca. Ale kiedy wskazowka obrotomieza przekroczy 1100 Obr/min momentalnie zaswiecaja sie te dwie kontrolki. I nic nie mozna zrobic!! ;( No mysle zimno jest moze wilgoc albo cos. Odlaczylem aku naladowalem. Wczoraj zapalam i dalej to samo. Kolega z Vag-iem sprawdzil autko okazalo sie ze to pedal gazu jest uszkodzony. Zakupile nowy zamontowalem kolega Skasowal blad i juz mialem nadzieje wszystko Ok. A tu sie okazalo dalej to samo. Niestety pieniazki w bloto wyrzucone.

Prosze drodzy forumowicze o pomoc. Jestem uziemiony. Autko stoi na parkingu, i nawet totolotka nie mozna wyslac.

Moze ktos z was mial taki sam problem albo podobny. Z gory serdeczne dzieki!!! Pozdrawiam czekam na wasza pomoc :(

Opublikowano

Sprawdź obudowe ECU na podszybiu czy jest szczelna. Prawdopodobnie dostała sie tam wilgoć, posprawdzaj sytki czy nie są zaśniedziałe lub zardzewiałe.

Opublikowano

Dokladnie.Wilgoc/woda w ECU.

SPrawdz obudowe i zakup nowa,bo sklejenie nic nie daje.Koszt okolo 70zl.

Opublikowano

Równiez zawilgocony lub uszkodzony potencjometr przy pedale gazu

Opublikowano

Witam Panowie sprawdzilem ECU Obudowe wszystko OK. Wiazki Kabli tez sprawdzilem. Zapalilem Samochod i niestety dalej to samo.

Zadzwonilem po kolege sprawdzil Vag-iem mialem takie bledy:

18047 Czujnik 1/2 od ustawienia pedalu gazu

(g79)+185 Nieznany sygnal

P1634-35-10 Sporadyczny blad blad Czujnika 2 od ustawienia pedalu gazu ( zostal wymieniony dalej to samo

g185 z tego co znalazlem w necie to Sygnal za wysoki, za duzy

Panowie juz jest po problemie nie wiem dlaczego ale zrobilem tylko 3 rzeczy ( moga nie byc zwiazane i moze byc to szczescie moje )

1 Kiedy dzis zagladalem pod maske zauwazylem ze mam niski poziom plynu od chlodnicy ( dolalem )

2 Dolalem preparatu do roby ( moze gdzies zatankowalem rope z woda )

3 Odlaczylem i podlaczylem jeszcze raz wtyczki od pedalu gazu!!

W kazdym razie smiga az milo dziekuje wam bardzo za pomoc. Zrobilem 50 KM i jak narazie jest OK jezeli cos sie zmieni napewno sie odezwe!!

Pozdrawiam i zycze wesolych swiat oraz dosiego roku!! Dzieki!!!