dzbanek1987 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Witam !Mam problem!od pewnego czasu gdy czasami ruszałem delikatnie na parkingu (przewaznie po odpalenu samochodu z rana)czułem i słyszałe chrobotanie (dośc specyficzne,poniewąz czułem jak bym to miał pod noga ,która trzymam na sprzęgle) przy końcowej fazie puszczania sprzęgła,zdarzało sie to wiele razy i nadal sie zdarza,po przejechaniu trasy 350 km zauwazylem ze jadac po sniegu i przyspieszając agresywnie (koła obracaja sie w miejscu) pojawia sie podobny dzwięk ;/ ,i nie waze czy to jest na 2 ,1 czy 3 pojawia sie gdy koła sie obracaja ,dzwiek wydobywa sie ze strony kierowcy;/ co to może być?łozysko w kole?przegub?;/
wrclaguna Opublikowano 23 Grudnia 2009 Opublikowano 23 Grudnia 2009 nie chce straszyc ale pewnie sprzeglo i dwumas sie klania
antonio Opublikowano 23 Grudnia 2009 Opublikowano 23 Grudnia 2009 nie chce straszyc ale pewnie sprzeglo i dwumas sie klania a tu nie chodzi o ESP??
wrclaguna Opublikowano 23 Grudnia 2009 Opublikowano 23 Grudnia 2009 jak kontrolka miga to oczywiscie ze ESP dziala
antonio Opublikowano 23 Grudnia 2009 Opublikowano 23 Grudnia 2009 jak kontrolka miga to oczywiscie ze ESP dziala to oczywiste, tylko kolega napisał o słyszalnym chrobotaniu a w zimę gdy koła boksują to często to słychać i czuć na pedałach
elmo814 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Opublikowano 23 Grudnia 2009 dokładnie to chłopie esp cie blokuje a moze trzymasz noge na hamulcu i abs , tez takie dzwieki wydaje teraz sprawdz jak u ciebie ejst tez odwilz to przejdz sie i nasłuc**j czy tak sie dzieje , mozesz tez porownac z inna b6 jesli masz mozliwosc pozdro wesołych
sikorakrz Opublikowano 23 Grudnia 2009 Opublikowano 23 Grudnia 2009 A to chrobotanie przy starcie to test ESP lub ABS, koledzy poprawcie mnie.
dzbanek1987 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2009 To moje pierwsze auto z kontrolą trakcji (esp) ,więc to co pojawia sie podczas wirowania kół to normalne działanie esp,aa to chrobotanie przy starcie to cały proces załaczania sie mechanizmu abs?[br]Dopisany: 23 Grudzień 2009, 17:32_________________________________________________tzn test abs tzw ? pozdrawiam
elmo814 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Opublikowano 23 Grudnia 2009 dzbanek1987 abs- chrobotanie przy hamowaniu , na sliskiej nawierzchni i nie tylko esp - chrobotanie przy gwałtownym starcie(ruszaniu)na sliskim (błyska , miga pomaranczowa kontrolka z samochodzikiem i sladami za nim) prosciej juz chyba sie ine da wyjasnic, nic nie boj zaby tak ma byc jak chrobocze to znaczy ze działa
GRazny Opublikowano 23 Grudnia 2009 Opublikowano 23 Grudnia 2009 tak... przy ruszaniu zawsze jest test pompy ABS - chrobotnięcie gdzieś ok 5km/h ,a może nawet wcześniej...
antonio Opublikowano 23 Grudnia 2009 Opublikowano 23 Grudnia 2009 esp - chrobotanie przy gwałtownym starcie(ruszaniu)na sliskim (błyska , miga pomaranczowa kontrolka z samochodzikiem i sladami za nim) w B6 jest trochę inny znaczek
Rekomendowane odpowiedzi