Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakiej firmy wahacze polecacie do Audi?

WAHACZE W NASZYCH A4 753 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie wahacze polecacie ?

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a ja wymienilem 2 lata temu na cale lemy i juz dol padl...wszystko zalezy od drog a w Łodzi ich nie ma

Wszystko zależy od tego co kupiłeś i za ile bo podróbek Lema np: na alledrogo jest chyba więcej niż ori, więc też trzeba patrzeć od kogo i za ile się kupuje.

dokładnie, nie raz słyszałem że kupił oryginał za 1200zł z allegro

Panowie, odkąd handlujemy Lemem - żadnej reklamacji na choćby najmniejszy element z tego zestawu - absolutnie nic!

Niedawno miałem możliwość nabywania "oryginałów" za 900 netto pakowanych pięknie w pudełeczka no miód malina. Zapytałem sprzedawce czy mają reklamacje na to , mówi że czasem coś wpadnie jak to zwykle... dla mnie to nie jest zwykle bo zakładając ori towar - nie ma miejsca na reklamacje - tak samo jak wyglądała sprawa z Lemem. Innych odpowiedzi nie biorę pod uwagę :)

Trzeba po prostu uważać.

jako ciekawostkę dodam = w DE Lemforder zupełnie się nie sprzedaje.

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Wyświetleń 874,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

A jakie wahacze Niemcy kupują? :mysli:

Opublikowano

mocny populares w DE wśród montowanych wahaczy w niezależnych warsztatach to... meyle hd

póżniej tanizna dla mniej majętnych.

Ludki co montują w serwisie wiadomo wchodzi LMI i TRW

Opublikowano

mocny populares w DE wśród montowanych wahaczy w niezależnych warsztatach to... meyle hd

To te wzmocnione?

Opublikowano

[br]Dopisany: 09 Listopad 2011, 21:37_________________________________________________

To te wzmocnione?

tak :)

Opublikowano

[br]Dopisany: 09 Listopad 2011, 21:37_________________________________________________

To te wzmocnione?

tak :)

A takie są do B5? Czytałem gdzieś na forum że dopiero do B6 można takie zakładać :mysli:

Opublikowano

Znam historię mojego auta od 85 tys. km (1,5 roku u kumpla+3 lata u mnie). Przez ten czas wymieniłem 4 górne wahacze na LMO, końcówkę drążka z jednej strony, łącznik stabilizatora z drugiej. 90 % jazdy to miasto

Z tego co wyczytałem na forum odnośnie wytrzymałości wahaczy, to esencja jest w tym, że:

-zakładanie zgodnie ze sztuką-czyli dokręcanie wahaczy w pozycji roboczej

-styl jazdy (uważanie na drodze)

U mnie montaż wahczy nie odbył się zgodnie ze sztuką :disgust: (widziałem), ale póki co jest ok, czyli LMO są świetnymi wahaczmi. Pytanie co by było gdyby założyć tak jak należy MS albo Ruville-jak długo bym na nich polatał?

Sęk w tym, że chciałbym widzieć minę/wkurw mechanika jak go pouczam, jak ma mi te wahacze zakładać. Z drugiej strony to żenada, że pewnie z kilkadziesiąt procent ludków nie zakłada wahaczy jak trzeba i trzeba im powiedzieć/dopilnować o tym, za co biorą pieniądze :kwasny: A kolejna rzecz, jak mechanik dobrze założy wahacze to traci potencjalnego klienta na wiele tysięcy km, więc czy mu się to opłaca?

Reasumując-szczęśliwi co potrafią i mogą samemu sobie naprawać autka :)

Opublikowano

Dokładnie ja następnym razem będę wymieniał sam :good:

Opublikowano

Ja w tej chwili mam w aucie konfrontację LEM vs MS. 2k km temu założone na stronę kierowcy 2 górne LEM(z pewnego "dzikiego" źródła) a przedwczoraj na stronę pasażera 2 górne MS z lokalnego sklepu(gdzie facet nie mógł się ich nachwalić :gwizdanie:). Zobaczymy co się pierwsze zluzuje(sposób montażu dokładnie taki sam w obu przypadkach tj. dokręcane na max w pozycji pracy).

Opublikowano

Znam historię mojego auta od 85 tys. km (1,5 roku u kumpla+3 lata u mnie). Przez ten czas wymieniłem 4 górne wahacze na LMO, końcówkę drążka z jednej strony, łącznik stabilizatora z drugiej. 90 % jazdy to miasto

Z tego co wyczytałem na forum odnośnie wytrzymałości wahaczy, to esencja jest w tym, że:

-zakładanie zgodnie ze sztuką-czyli dokręcanie wahaczy w pozycji roboczej

-styl jazdy (uważanie na drodze)

U mnie montaż wahczy nie odbył się zgodnie ze sztuką :disgust: (widziałem), ale póki co jest ok, czyli LMO są świetnymi wahaczmi. Pytanie co by było gdyby założyć tak jak należy MS albo Ruville-jak długo bym na nich polatał?

Sęk w tym, że chciałbym widzieć minę/wkurw mechanika jak go pouczam, jak ma mi te wahacze zakładać. Z drugiej strony to żenada, że pewnie z kilkadziesiąt procent ludków nie zakłada wahaczy jak trzeba i trzeba im powiedzieć/dopilnować o tym, za co biorą pieniądze :kwasny: A kolejna rzecz, jak mechanik dobrze założy wahacze to traci potencjalnego klienta na wiele tysięcy km, więc czy mu się to opłaca?

Reasumując-szczęśliwi co potrafią i mogą samemu sobie naprawać autka :)

:decayed:

a swoja droga...dobre prawisz, jak gnide nie przypilnujesz, to jakby umial to nawet dolny na gore Ci zalozy :wallbash: abys tylko znowu przyjechal :blink::wallbash:

Opublikowano

Dolny na górę to się nie da chyba :decayed: ale kto wie mi kiedyś łączniki stabilizatorów założyli lewy na prawą stronę i odwrotnie :wallbash:

Opublikowano

Słyszeliście coś może o wahaczach Kamoka ?

Opublikowano

Kamoka to najgorszy chlam wsrod chlamu. To juz jest "niesort" z chinskich fabryk.......

Opublikowano

Słyszeliście coś może o wahaczach Kamoka ?

:wallbash: :wallbash: jeden wielki gumolit :sick3:
Opublikowano

No to ładnie się wkopałem :( A sprzedawca tak zachwalał. Miałem do wyboru jakis za 29zł, Kamoka 134zł, Master Sport, 189zł, TRW 274zł. Na pytanie o różnice jakości między Kamoka a MS sprzedający stwierdził, że lepiej Kamoka. Trzeba było wziąć MS. Nic rok gwarancji, ciekawe ile razy bede reklamował. :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Opublikowano

No to ładnie się wkopałem :( A sprzedawca tak zachwalał. Miałem do wyboru jakis za 29zł, Kamoka 134zł, Master Sport, 189zł, TRW 274zł. Na pytanie o różnice jakości między Kamoka a MS sprzedający stwierdził, że lepiej Kamoka. Trzeba było wziąć MS. Nic rok gwarancji, ciekawe ile razy bede reklamował. :wallbash: :wallbash: :wallbash:

zapozyczone od kolegow z forum vw passat :wink4:http://forum.vw-passat.pl/showthread.php/101195-Wahacze-Orjin-i-Kamoka
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

i stało się po 35tyś wahacze FEBI poszły się jebać :wallbash: :wallbash: :wallbash: czy ktoś może mi dać namiar na zakład regenerujący w Bytomiu? polecany :mysli:

Opublikowano

A więc ja też trochę napisze .Kupiłem cały komplet MS całkiem ładnie wykonane ,więc zabieram się do zakładania wszystko cacy dopóki nie zacząłem dokręcać sworzni dolnych wachaczy w nowych nakrętkach gwint puścił :blink: . Zaskoczyło mnie to strasznie ale trochę zabawy kątówką i zaraz nakręcałem stare nakrętki :cool1: .A reszta nakrętek i śrub normalnie wytrzymały przy dokręcaniu :) ( Wachacze z pewnego źródła )

i stało się po 35tyś wahacze FEBI poszły się jebać :wallbash: :wallbash: :wallbash: czy ktoś może mi dać namiar na zakład regenerujący w Bytomiu? polecany :mysli:

35 tysi to i tak dobrze moje wytrzymały max 10 tysi lub jak kto woli 2 lata i niby z pewnego źródła :)

Chyba wahacze się trafiają losowo jedne lepsze partie i te chińskie :decayed:

Opublikowano

jak miszlag trafi moje LMO to napisze, bo narazie (odpukac) zlego slowa nie powiem :gwizdanie:

a tak jak wyzej...ja twierdze, ze to musi byc jakas felerna partia, ze jedne siadaja po 5~10tkm a inne nawet 50tkm :)

Opublikowano

jak miszlag trafi moje LMO to napisze, bo narazie (odpukac) zlego slowa nie powiem :gwizdanie:

a tak jak wyzej...ja twierdze, ze to musi byc jakas felerna partia, ze jedne siadaja po 5~10tkm a inne nawet 50tkm :)

ja sądzę że trafiłem na chiński podrabiany szmelc i nawet nie mogę tego reklamować bo minęło 2 lata i 1 miesiąc :wallbash: pewnie reklamacji i tak by nie uwzględnili :sick3: