Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakiej firmy wahacze polecacie do Audi?

WAHACZE W NASZYCH A4 753 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie wahacze polecacie ?

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://moto.allegro.pl/zestaw-wahaczy-vw-passat-b5-b6-audi-a4-a6-niemcy-i1956048243.html wiam Panowie a co o tym sadzicie kuywal z was ktos te wahacze? bo mam trzy do wymiany a zastanawiam sie nad wymiana zaraz wszystkich

jak to mówią..."do odważnych świat należy" :wallbash: 410 PeLeNów za tą kwotę kupisz tylko dwa LMO dolne.

Zresztą...jak czytałem nawet nie dawno opinie o kraftach to, na forum audi, bmw, vw ... wszyscy narzekają...4tkm i wymiana :gwizdanie:

2 dolne lemfordera w hurcie za te pieniążki.

[br]Dopisany: 17 Grudzień 2011, 11:10_________________________________________________Chłopaki prośba do użytkowników którzy wymienili komplecik wahaczy lema:

małe podsumowanko

ile km przejechane, gdzie kupione, po jakim czasie coś dało się słyszeć,

Jeśli produkt był z allegro ze znaczkami vw audi proszę o tym wspomnieć.

Szerokości i braku stukania :)

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Wyświetleń 874,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Stary przeleć cały ten wątek a będziesz miał odpowiedzi na wszystkie te pytania...;)

Opublikowano

http://moto.allegro.pl/zestaw-wahaczy-vw-passat-b5-b6-audi-a4-a6-niemcy-i1956048243.html wiam Panowie a co o tym sadzicie kuywal z was ktos te wahacze? bo mam trzy do wymiany a zastanawiam sie nad wymiana zaraz wszystkich

jak to mówią..."do odważnych świat należy" :wallbash: 410 PeLeNów za tą kwotę kupisz tylko dwa LMO dolne.

Zresztą...jak czytałem nawet nie dawno opinie o kraftach to, na forum audi, bmw, vw ... wszyscy narzekają...4tkm i wymiana :gwizdanie:

2 dolne lemfordera w hurcie za te pieniążki.

[br]Dopisany: 17 Grudzień 2011, 11:10_________________________________________________Chłopaki prośba do użytkowników którzy wymienili komplecik wahaczy lema:

małe podsumowanko

ile km przejechane, gdzie kupione, po jakim czasie coś dało się słyszeć,

Jeśli produkt był z allegro ze znaczkami vw audi proszę o tym wspomnieć.

Szerokości i braku stukania :)

sklep...allegro (brak przedmiotów użytkownika)

cena...okolo 1700

przebieg...20tkm, cisza( odpukać), gwint, 215/40 opona

znaczki...leniwie zeszlifowane :gwizdanie: a w niektórych nawet nie szlifnięte :cool1:

Opublikowano

Ostatnio miałem okazję obmacać Lema i Swaga. Powiem wam że SWAG całkiem przyzwoicie wygląda. Nie było problemów z zakładaniem (w przypadku Lema musiałem się zdrowo napocić żeby wsadzić w zwrotnice a tutaj idealnie pasuje). Każdy wachacz osobno zapakowany w pudełeczku. Jest dużo więcej gumy wylanej i wydaje się sztywnieszy niż Lem. Do tego w komplecie są końcówki drążków czego nie dale Lem (oczywiście wszystkie śrubki w komplecie). Ogólnie SWAG bardzo pozytywnie zaskoczył mnie jakością wykonania, czuć w rekach że jest solidniejszy. Zobaczymy jak z trwałością ale mając banana Lema w lewej i Swaga w prawej wybrałbym Swaga. Oczywiście to tylko organoleptycznia ocena ale jakość za***iście na plus.

Opublikowano

Ostatnio miałem okazję obmacać Lema i Swaga. Powiem wam że SWAG całkiem przyzwoicie wygląda. Nie było problemów z zakładaniem (w przypadku Lema musiałem się zdrowo napocić żeby wsadzić w zwrotnice a tutaj idealnie pasuje). Każdy wahacz osobno zapakowany w pudełeczku. Jest dużo więcej gumy wylanej i wydaje się sztywnieszy niż Lem. Do tego w komplecie są końcówki drążków czego nie dale Lem (oczywiście wszystkie śrubki w komplecie). Ogólnie SWAG bardzo pozytywnie zaskoczył mnie jakością wykonania, czuć w rekach że jest solidniejszy. Zobaczymy jak z trwałością ale mając banana Lema w lewej i Swaga w prawej wybrałbym Swaga. Oczywiście to tylko organoleptycznia ocena ale jakość za***iście na plus.

mój kolega z pracy zamontował w B5 FL wahacz górny SWAGA po to by potestować na sobie... śmiga na 17" i do tej pory ma 55 tyś km przelotu i cisza.

Pozdrowionka

marcin

Opublikowano

wiesz jak to jest z wymianą jednego :cool1: obiektywnie jest jak cały komplet wymienisz

Opublikowano

u mnie i u kolegi ktorego dzis pytalem dawno 100 tys km minelo na LMO i zero stukow.

A ten SWAG z ciekawosci ile za komplecik?

Opublikowano

:polew:i nadal nie wiadomo ktore kupic

Opublikowano

wiesz jak to jest z wymianą jednego :cool1: obiektywnie jest jak cały komplet wymienisz

przyłączam się, bo wymienia się kompletami tzn. ćwiartkami (powiedzmy taka nie pisana reguła) np. jeden górny tylny i przedni z tej jednej strony :)
Opublikowano

Panowie potrzebowałbym jednej podpowiedzi ws wahaczy, otóż planuję zakup MOOGa lecz na dzień dzisiejszy w IC mają tylko te o P/N 8E0 (w opisie do zawieszenia sportowego), a nie ma tych 8D0. I tu moje pytanie czy to robi jakąś różnicę? Przepraszam, że nie bardzo na temat, ale potrzebuję szybkiej odpowiedzi, więc nie ma sensu tworzyć tematu.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

30tys km na nowych LMO nabiegane i cisza :good: Jak widać lepiej chyba odżałować trochę kaski i mieć spokój na dłuższy czas. Sam się wahałem ale teraz z perspektywy czasu patrząc - nie żałuję :notworthy:

Opublikowano

30tys km na nowych LMO nabiegane i cisza :good: Jak widać lepiej chyba odżałować trochę kaski i mieć spokój na dłuższy czas. Sam się wahałem ale teraz z perspektywy czasu patrząc - nie żałuję :notworthy:

niewielki wynik :tongue4:

Opublikowano

30k km to dobrze zamontowane MS przejadą :gwizdanie: i przyłaczam się do wypowiedzi powyżej...nie wielki wynik, jakbyś napisał 130k km... :gwizdanie:
Opublikowano

30k km to dobrze zamontowane MS przejadą :gwizdanie: i przyłaczam się do wypowiedzi powyżej...nie wielki wynik, jakbyś napisał 130k km... :gwizdanie:

100 tys km przejedzie na nich na pewno.

Opublikowano

Podłącze się do tematu.

W moim A4 B6 są na 100% jeszcze ori wahacze (wszędzie wybite znaczki OOOO). Auto nalatane ma 211tys km, z czego 200tys po niemieckich drogach. Podczas jazdy nie dochodzą do mnie żadne niepokojące dźwięki. Auto przed zakupem było na ścieżce diagnostycznej , sprawdzane było zawieszenie bardzo skrupulatnie i diagnosta stwierdził, ze wahacze są we wzorowej kondycji. Czy to możliwe ? Jaka jest mniej więcej wytrzymałość ori wahaczy? Jaki jest skuteczny i najlepszy sposób na sprawdzenie ich stanu?

Opublikowano

Jak jeżdziło po DE to nic dziwnego bo gdzie się miało wybić.

Ja mam ponad 240 tys. km najechane w B5 i dół też mam jeszcze ori górę wymieniłem bo zaczęło stukać, w PL przejechałem prawie 100 tys. km, wcześniej też jeździł w DE.

Opublikowano

:kox:

Opublikowano

Podłącze się do tematu.

W moim A4 B6 są na 100% jeszcze ori wahacze (wszędzie wybite znaczki OOOO). Auto nalatane ma 211tys km, z czego 200tys po niemieckich drogach. Podczas jazdy nie dochodzą do mnie żadne niepokojące dźwięki. Auto przed zakupem było na ścieżce diagnostycznej , sprawdzane było zawieszenie bardzo skrupulatnie i diagnosta stwierdził, ze wahacze są we wzorowej kondycji. Czy to możliwe ? Jaka jest mniej więcej wytrzymałość ori wahaczy? Jaki jest skuteczny i najlepszy sposób na sprawdzenie ich stanu?

W B6 są już znacznie poprawione te wahacze więc skoro przejeździły 200tk w niemcach to jak na razie możesz zapomnieć o nich. Myślę ze spokojnie jeszcze 100 lub więcej pojeździsz u nas :good:

Ja mam B5 i cały zawias ori. Mam nalatane 225tk z czego 50tk już w polsce i tylko w dwóch górnych tylnych (jak dobrze pamiętam) były nie dawno wymienione tuleje metalowo-gumowe. Jeżdżę dalej i jest cisza :naughty:

Opublikowano

ja przy 224tkm (ori w tym 80tkm w Polsce) wymieniałem wszystko na LMO i myślę że nie będę narzekał :wink4:

jak ktoś chce pojeździć dłużej to niech dołoży (ale na te LMO made in germany a nie turkey...czy inne) i dobrze zamontuje i nie powinien się zawieźć :)

Opublikowano

chyba w b6 faktycznie sa lepsze wahacze kolega w b6 ktore bede chcial kupic ma 215 najechane sprowadzil z nimiec 2 lata temu i nie dotykał zawieszenie az mi sie wierzyc nie chcialo lata dalekie trasy... i sprezynki ma jakies czerwone