Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[INNE] wskaźnik temp. a VAG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

audi B4 1,9 tdi silnik 1Z

Stan faktyczny:

Wskazania temp na liczniku – około 60st /po przejechaniu ok. 10km/-na VAG 88-90 /w środku gorąco/

Engine->measuring Block -> grupa 000 – 7 pozycja (temp.) wskazanie 66st.-skąd vag bierze tą wartość –ze wskaźnika z licznika?

Engine->measuring Block -> grupa 001 – 4 pozycja (temp.) wskazanie 88-90st.-skąd ta wartość? – z czujnika?

Dodatkowo co jakiś czas /zwłaszcza/ po rozgrzaniu zapala się kontrolka poziomu płunu – poziom jest ok. zgaśnia dopiero po ponownym odpaleniu silnika.

Vag nie pokazuje żadnych błędów.

Podpowiedźcie mi w czym może być przyczyna. Kontrolka zapala się kiedy jej się chce. Obstawiałbym czujnik ale w gr 001 wskazuje ok więc czujnik teoretycznie powinien być dobry.

Pomóżcie bo już nie wiem co z tym fantem zrobić.

Opublikowano

Błędy jakieś są.W grupie 001 pokazuje prawdziwa temp silnika.Z ta kontrolka to czujnik najprawdopodobniej

Opublikowano

błędów nie ma żadnych. a co to za temp w grupie 000 (7 pozycja?)

ale gdyby czujnik to dlaczego w gr 001 pokazuje dobrą temp?

a mam jeszcze pytanie - czy vag 311.2 da rade zrobić test zegarów [17 Instruments]->output test[03]. nie mogę się swoim vagiem połączyć - czy to normalne?[br]Dopisany: 03 Styczeń 2010, 11:28_________________________________________________a gdzie w B4 1Z znajduje się czujnik odpowiedzialny za wskazania na liczniku?

Opublikowano

Audi B4 jak najbardziej normalne.Za stare budzik zeby sie z nim polaczyc

Opublikowano

Engine->measuring Block -> grupa 000 – 7 pozycja (temp.) wskazanie 66st.-skąd vag bierze tą wartość –ze wskaźnika z

w grupie 000 poz 7 to nie stopnie celcjusza ... :wink4:

Opublikowano

tylko co????

1Nf799.jpg

tylko wartosci kolego :naughty:

dla gr 000 poz 7 odczyt masz 66 to po przeliczeniu wychodzi okolo 90st. a dokladnie 90,3

(wartosc wyswietlona odpowiada wartosci st. C)

:arrow2: spójrz na obroty silnika (np dla wartosci 41 odp. mniej/wiecej (silnik AWX) 861obr/min

Opublikowano

ok, czaje. a podpowie mi któś który czujnik odpowiada za wskazania na desce? silnik 1Z

Szukales? :cool1:

G62: czujnik określający temperaturę na potrzeby ECU;

G2: czujnik określający temperaturę na potrzeby wskaźnika na desce rozdzielczej.

Opublikowano

z tego co tu napisane to wszystko z tym autem jest ok ....

Opublikowano

w porządku? to 60st. i migająca kontrolka od temp. to wporządku? dla mnie nie koniecznie

Sprawdz jeszcze w gr 017 temp jaka pokazuje... i wtedy bedziesz mial juz jasnosc :kox:

Opublikowano

Czujnik temp w B4 na wskaznik jest 3 pinowy szary na króćcu idacym z głowicy do chłodnicy