Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Problem z visco

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem nie wiem w jaki sposób w trakcie jazdy visco mi sie przekrzywiło i połamało się o chłodnice ma już tylko 1 łopatę i czy wie ktoś może jak u mnie w silniku samemu to wymontować bez rozbierania całego przodu itp albo jak ta część się dokładnie nazywa żeby do mechanika zawieść już z częścią ze ma tylko wymontować i zamontować?? z góry dziękuje za wszelka pomoc.

Opublikowano

Bez rozebrania przodu sie nie obędzie.

Ale jeśli masz wyłamane tylko smigiełka z visco to możesz wymienić tylko plastikowy kołnież z łopatkami a nie całe wisko.

Mocowane na chyba 6 sr M5.

Możesz próbować z odsunieciem pasa przedniego, ale obawiam sie ze to sie nie uda.

Opublikowano

Wisco da się wykręcić bez ściągania przodu ,ja wczoraj wymieniałem napinacz paska wystarczy tylko odkręcić imbus od tyłu wisca jest ciężko ale da się aha i musisz od przodu zablokować wisco ,ja zrobiłem sobie coś w podobie do klucza od szlifierki kątowej bo koło od wisca które napędza pasek ma otwory i trzeba je zablokować no i od tylca atakujemy śrubę imbusową życzę powodzenia

Opublikowano

Wisco da się wykręcić bez ściągania przodu ,ja wczoraj wymieniałem napinacz paska wystarczy tylko odkręcić imbus od tyłu wisca jest ciężko ale da się aha i musisz od przodu zablokować wisco ,ja zrobiłem sobie coś w podobie do klucza od szlifierki kontowej bo koło od wisca które napędza pasek ma otwory i trzeba je zablokować no i od tylca atakujemy śrubę imbusową życzę powodzenia

By było lepsze dojście to wyjmij alternator

Opublikowano

można zaatakować ale ja ściągnąłem tylko rurę gumową od itercullera i było gitara

Opublikowano

wymiana samego plastiku ale u mnie to cale wisko na tym metalu sie skrzywilo i dlatego polamalo lopaty bo ten metal w srodku srebrne okragle sory za slownictwo ale nie wiem jak nei nazywa lata na boki i nie wiem jaka jest tego przyczyna a dzisiaj sprobuje sie do tego dobrac tylko czekam na odpowiedz czy to tez musze wymienic czy to moglo sie poprostu poluzowac i dlatego lata na boki?[br]Dopisany: 04 Styczeń 2010, 12:23_________________________________________________dobra zalatwione 200zl uzywane visko bo sie lozyska posypaly takze naprawione 200zl czesci 80zl robocizna i gitara :) niuniu jezdzi :D