m13 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Ostatnio nie wyłączyłem świateł w garażu i rozładował mi się akumulator. Akumulator naładowałem ale niestety teraz nie działa mi oświetlenie w środku samochodu jak otwieram drzwi. Ręcznie przełącznikiem mogę włączyć lampki ale niestety na ustawieniu przełącznika tak, aby światło włączało się po otwarciu drzwi światło się nie włącza. O co chodzi?? Czy ma to związek z rozładowanym akumulatorem czy to przypadek i popsuło się coś innego? Pomocy.
.Pablo. Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Nie zapala się przy otwarciu każdych drzwi czy tylko kierowcy? Moim zdaniem to tylko zbieg okoliczności sprawdź pompkę centralnego może tam tkwi przyczyna.
grzesiek88 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 ja miałem tak samo tylko musiałem na dłuższa chwile zostawić auto otwarte i dopiero lampki się zapalały winne były zimne luty w pompce
m13 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2010 Czyli co? Mam nie ruszać i samo się naprawi?
Gwerty Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 samo to się raczej nie naprawi jeśli jest to wina pompki. jeśli faktycznie w pompie są zimne luty to ja wyciągnij i dokładnie obejrzyj sobie miejsca lutowania. jeśli masz dostęp do lutownicy hot air to podejrzane miejsca posmaruj pasta lutownicza i przejedz lutownica, a jeśli masz tylko zwykłą lutownice do dotykaj grotem to dych miejsc.
m13 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2010 A o jaką pompę chodzi i gdzie sie ona znajduje?
michalutp Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Chodzi kolego o pompkę centralnego zamka która znajduje sie w bagażniku w tym schowku po prawej stronie, u mnie jest otulona ciemno grafitową pianką, dochodzi do niej wiązka kabli
m13 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2010 Ok światło działa po zamknięciu i otwarciu samochodu kluczykiem. Tylko teraz pilot nie działa chociaż może to być wina baterii. Jutro sprawdzę. Pilota mam dorabianego tzn sterownik.
Rekomendowane odpowiedzi