Dom3l Opublikowano 8 Stycznia 2010 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Dziwna sprawa, jeździłem w zeszłym tygodniu wszystko było oki. Dziś rano chce jechać do pracy ładuje się do auta zapalam a tu zaraz obroty na zero i auto zdechło, odpaliłem gazując wyjechałem z garażu, i tak jakoś się doturlałem do szczecina. Kiedy nagrzał się do 90 stopni te obrotu już nie spadały do zera ale tak miedzy 300-500. Nie wiem o co biega, wszystko było oki nie wiem gdzie szukć przyczyny. Jak wrócę (dojadę) do domu sprawdzę filtr powietrza może gdzieś tam coś się stało. Czy ktoś spotkał się z takim tematem wcześniej? p.s. jeszcze jedno pytanie czy 1.8 ADR ma silnik krokowy czy nie??? może to śmieszne pytanie ale ja się już pogubiłem. Proszę o porady. VAGA zapnę jak tylko wpadnie mi w łapy. Pozdrawiam
mstan Opublikowano 8 Stycznia 2010 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Witam ADR nie ma silnika krokowego.Tak właściwie dobrze by było zacząć od sczytania błędów VAG-iem. Pozdrawiam
grzesu3 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Opublikowano 8 Stycznia 2010 1) ADR nie ma silniczka krokowego 2) VAG Ci wszystko powie
Dom3l Opublikowano 8 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2010 A jeśli na VAGU nic nie wyjdzie, gdzie szukać dalej ?
grzesu3 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Opublikowano 8 Stycznia 2010 A jeśli na VAGU nic nie wyjdzie, gdzie szukać dalej ? Na 80% a nawet 90% VAG Ci coś powie , nie wierzę, że będziesz miał brak błędów. Podepnij Vaga.
sajmon8526 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Opublikowano 8 Stycznia 2010 dokładnie najlepiej sprawdzić wszystko kompem wtedy bedzie wiadomo od czego zacząć
tymonA4 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Opublikowano 9 Stycznia 2010 przepustnica może być też do czyszczenia
Dom3l Opublikowano 9 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2010 Obyło się bez VAGa, (jakoś nie mogłem się podłączyć, bo używałem programu kumpla i on jakiś taki nie taki :> ) Zauważyłem, że po przekręceniu zapłonu przepustnica nie "piszczy" charakterystycznie jak to zawsze ma miejsce tylko jakoś zazgrzytało i cisza. Odczepiłem klemy, złączyłem je razem na kilka chwil i założyłem ponownie. Dodatkowo znalazłem ze rura od powietrza co wchodzi na przepustnice była luźno założona i bez problemu mogło tam "zawiewać". Po podłączeniu i ściśnięciu porządnie opaską wszystko działa bez problemów. Przepustnica po przekręceniu stacyjki zapiszczała, nastawiła się i jest spoko. Problem znikł. Obroty na właściwym miejscu, ssanie ładnie trzyma potem delikatnie schodzi. Dodam że auto stało trochę na zimnie w te mrozy, może się coś przymroziło, sam nie wiem. Na pewno w wolnej chwili przepustnice tak czy siak wyczyszczę.
zibizab Opublikowano 9 Stycznia 2010 Opublikowano 9 Stycznia 2010 albo potencjometr sie rozsypal ADR ma linkę,zaadaptowała się
Rekomendowane odpowiedzi