Dev Opublikowano 2 Lutego 2013 Opublikowano 2 Lutego 2013 to nie woda, gdyby tak faktycznie było miałby mokre kolana ale to moze byc uwalony sterownik bo jakimś pseudotjuningu
chopin Opublikowano 2 Lutego 2013 Opublikowano 2 Lutego 2013 to nie woda, gdyby tak faktycznie było miałby mokre kolana ale to moze byc uwalony sterownik bo jakimś pseudotjuningu a jak ma pełno wody to znaczy że składak spawany z dwóch od polskiego niezawodnego handlarza ? czy jak to może być ? bo jak u mnie ostatnio z Dominem wkładaliśmy nowy moduł BT to sucho było idealnie aż sie sam Domin zdziwił ale to autko z pewnej ręki
forseco Opublikowano 2 Lutego 2013 Opublikowano 2 Lutego 2013 dokladnie tak jest jak wy mowicie fachmany, bo mam skladadka z 4 cwiartek... ŻAL.PL
dziako Opublikowano 3 Lutego 2013 Opublikowano 3 Lutego 2013 dokladnie tak jest jak wy mowicie fachmany, bo mam skladadka z 4 cwiartek...ŻAL.PL chyba nawet z 5-ciu, bo to był cabrio:grin: cudze obgadujecie, a swego nie znacie
chopin Opublikowano 3 Lutego 2013 Opublikowano 3 Lutego 2013 dokladnie tak jest jak wy mowicie fachmany, bo mam skladadka z 4 cwiartek...ŻAL.PL chyba nawet z 5-ciu, bo to był cabrio:grin: cudze obgadujecie, a swego nie znacie no właśnie swoje znamy
forseco Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 no to sie cieszmy poki jest z czego:) zeby pozniej nie bylo płaczu hehehe
chopin Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 no to sie cieszmy poki jest z czego:) zeby pozniej nie bylo płaczu hehehe i jak , co w końcu sie u Ciebie okazało ?
forseco Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 tak jak obstawiał SPECU woda w ECU. dzis rozebralem na czesci pierwsze i w tej plastikowej obudowie przekaznikow bylo 3 cm wody,odlaczylem wszystkie wtyczki, wysuszylem to wszystko, poczyscilem przekazniki bo byly zardzewiale az woda z nich leciala, skrecilem i zobaczymy. nie wiem czy nie lepiej wymienic te 3 przekazniki, bo poki co ESP nadal zapala sie, ale idziemy w dobra strone:)
chopin Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 tak jak obstawiał SPECU woda w ECU. dzis rozebralem na czesci pierwsze i w tej plastikowej obudowie przekaznikow bylo 3 cm wody,odlaczylem wszystkie wtyczki, wysuszylem to wszystko, poczyscilem przekazniki bo byly zardzewiale az woda z nich leciala, skrecilem i zobaczymy. nie wiem czy nie lepiej wymienic te 3 przekazniki, bo poki co ESP nadal zapala sie, ale idziemy w dobra strone:) oczywiście że musisz wymienić , bo takie rzeczy lubią powracać , jak kable są zaśniedziałe to może być powtórka z rozrywki nawet po wysuszeniu. A wydaje mi sie że bedziesz musiał kupić też nowy moduł komfortu
chopin Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 moduł komfortu? czemu tak uwazasz? bo skoro napisałeś że było 3 cm wody pod nogami to tam siedzi moduł komfortu który jak zostanie uszkodzony to właśnie zaczyna wywalać zupełnie od czapki różne błędy
forseco Opublikowano 5 Lutego 2013 Opublikowano 5 Lutego 2013 woda byla tam na podszybiu w przekaznikach, nie pod nogami:)
chopin Opublikowano 6 Lutego 2013 Opublikowano 6 Lutego 2013 woda byla tam na podszybiu w przekaznikach, nie pod nogami:) a to mój błąd , to przepraszam
forseco Opublikowano 20 Lutego 2013 Opublikowano 20 Lutego 2013 orientujecie jakie sa przekazniki w EKU. sa tam 3 , jeden niebieski o nr 202, drugi czarny 219 i trzeci jest taki mniejszy ktory nie wiem jakie ma oznaczenia,orientujecie sie?
chopin Opublikowano 20 Lutego 2013 Opublikowano 20 Lutego 2013 orientujecie jakie sa przekazniki w EKU. sa tam 3 , jeden niebieski o nr 202, drugi czarny 219 i trzeci jest taki mniejszy ktory nie wiem jakie ma oznaczenia,orientujecie sie? tutaj powinno coś być : Audi A4/Avant
edekxp Opublikowano 21 Lutego 2013 Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłosił się zgłosił W ABS wywala cały czas błąd 18265 ERROR MESSAGE FROM ECU obstawiłem wodę w ECU, w weekend Michał rozbierze obudowę i zobaczy czy komp i przekaźniki nie pływały. Dodam od siebie iż miałem podobne objawy ESR i ABS bład komunikacji itp Wiecie czego to wina, przepływomierz padł.Takie cyrki się dzieją. Po wymianie przepływki wszystko działa i nie ma błędów ABS i ESR
chopin Opublikowano 21 Lutego 2013 Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłosił się zgłosił W ABS wywala cały czas błąd 18265 ERROR MESSAGE FROM ECU obstawiłem wodę w ECU, w weekend Michał rozbierze obudowę i zobaczy czy komp i przekaźniki nie pływały. Dodam od siebie iż miałem podobne objawy ESR i ABS bład komunikacji itp Wiecie czego to wina, przepływomierz padł.Takie cyrki się dzieją. Po wymianie przepływki wszystko działa i nie ma błędów ABS i ESR a jaki komunikat na vagu wywaliło?
edekxp Opublikowano 21 Lutego 2013 Opublikowano 21 Lutego 2013 a jaki komunikat na vagu wywaliło? 18265 ERROR MESSAGE FROM ECU w module abs Juz się czepiałem wtyczki od modułu - czyściłem styki czasem coś z czujnikiem skrętu nie pamiętam numeru błędu Ogólnie choinka na zegarach, raz ESP czasem razem z ABS, wcisnołem pedał kilka razy ABS zgasł, potem znowu się zapalił Był tez błąd przepływomierza że niski sygnał, ale myślę przecież to nie to, przepływkę później miałem sprawdzać Spędziłem kilka godzin w garażu, wreszcie znalazłem jakiś temat że to przepływka. Pożyczyłem od szwagra ze skody i wszystko się uspokoiło, zero błędów. Zamontowana już druga i wszystko działa Opisywałem tutaj: http://a4-klub.pl/silniki-benzynowe-30/przeplywomierz-abs-esr-262071/#post3349642
Gość adus20 Opublikowano 21 Lutego 2013 Opublikowano 21 Lutego 2013 potwierdzam, mi jak w bfb padla przeplywka, choinka na desce
Rekomendowane odpowiedzi