Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i kodowanie nawigacji RNS-E w Audi A4 B6/B7 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak antene mam podpiętą. Z tego co zrozumiałem to jest to problem w A6 C5 i A4 B5 ale co dalej to nie wiem. Jakie masz kodowanie ? jakie masz sw ?

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 801,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Sw 750

Kodowanie oczywiście na A6:decayed:

Ale Ja korzystam z can-adaptera ze względu na stare zegary...

Opublikowano

ja mam zegary z A4 S4 sw też 750 pl no i kodowanie na a6 ale chodzi mi o kodowanie navi soft coding

Opublikowano

Uuu tego Ci teraz nie powiem bo kabel pożyczyłem, dopiero w poniedzałem będe miał.

Spróbuj odpiąc cany, czy przełaczy sie na GPS:kox:

Opublikowano

Czy ktoś może mi powiedzieć gdzie znajduje się ta kostka z której pociągnąć tą masę DWA? Pewnie większość z was co dokładała RNS-E ciągnęła u siebie tą masę, żeby się NAvi wyłączała minutę po zamknięciu auta.

Opublikowano

ok sprawdziłem po odpieciu canów rns-e przechodzi na time source na gps ale jak mam odpiete cany to nie wyświetla mi info na fis

Opublikowano

To akurat było doprzewidzenia :grin:

Zega oszukuje o 6 godzin?

Jeśli się da spróbuj zmienić strefe czasową moze pomoże :kox:

Opublikowano

Będe musiał pobawić się ze strefą czasową tak jak piszesz tylko gdzie to zmienić kodowanie czy adaptacja ?

Opublikowano

W ustawieniach to wiem że jest :wink:

Opublikowano

ale strefa czasowa gmt jest nieaktywna gdy mam podpiete cany więc tu nie da rady zmienić strefy

Opublikowano

Ja mam bez can'ów i też nie można zmienić...Chyba będziesz musiał z tym żyć:grin:

Opublikowano

może ktoś próbował takiej "kombinacji"- do golfa, passata itp montują rns 510 . mam dziwne wrażenie że samo radio/navi jest bardzo podobne jeśli nie identyczne i różniące się naprawdę szczegółami (najgorsze że system audi nie ma dotykowego wyświetlacza ) . do RNS 510 mozna bez problemów zamontować coś takiego INTERFEJS STACJA VW MEDIA-IN USB 5N0035341C WIĄZKA (3262146142) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. INTERFEJS MULTIMEDIÓW MDI MEDIA IN VW 5N0 035 341F (3243430027) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. . Montuje się to w miejsce zmieniarki . Obsługuje pendive iPhony i wiele innych

Czy ktoś wie czy da się to zamontować w A4 B7 + RNS E ???

Opublikowano

na zdjęciu z pierwszej aukcji widać przy wiązce białą kostke wygląda ona prawie identycznie jak kość wpinana do rmse. Trzeba by podpytać sprzedawce.

Opublikowano

Panowie, jak to jest z tym ostrzeganiem o radarach. W mojej navi można wybrać takie coś jak SpeedCams, ale niestety navi nie informuje o fotoradarach?

Opublikowano
na zdjęciu z pierwszej aukcji widać przy wiązce białą kostke wygląda ona prawie identycznie jak kość wpinana do rmse. Trzeba by podpytać sprzedawce.

Sprzedawca ma o tym pojęcie jak ja o fizyce nuklearnej :grin: on wie z jakiego auta to wyjął . A z czym jeszcze działa to może jedynie zgadywać :facepalm:

Opublikowano

Witojcie! Pojawił się u mnie takowy problem z napędem w RNS-E, mianowicie po podłączeniu zasilania wydaje z siebie parę piknięć i poza tym brak jakichkolwiek oznak życia :shock3:, sam RNS-E działa normalnie.

Opublikowano

same tylko dwa trzy tak jakby puknięcia ? płyta nie kręci ?