Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i kodowanie nawigacji RNS-E w Audi A4 B6/B7 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie dodawałem, tylko że mi te strzałki się pokazują ale na tym BNSie który dalej jest aktywny a jak włączę sobie nawigowanie na RNSie to wszystko ładnie mówi tylko że nie pokazuje na liczniku.

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 802,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

po pierwsze odłącz bns-a i rns-e zacznie dzialać wlaściwie tzn. strzalki itd., po drugie jeśli masz połączone 2 navi jak w tej chwili to żadnym vagiem sie nie połączysz bo sie gryzie wsio:wink: i po trzecie , nie slyszysz dzwoniącego bo w tej chwili wsio idzie przez navi bns , musisz zrobić mostek w kostce przy bns (zielony do zielonego , szary do szarego i czarny do czarnego):wink:

Opublikowano

Kolego domin chętnie to spróbuję zrobić tylko powiedz mi gdzie mam te kable połączyć? Chodzi Ci o tą kostkę w tym sterowaniu BNSem? Sam się zastanawiam ale chyba wolałbym zostawić te wszystkie graty z tego BNSa bo jak będę sprzedawał te auto to raczej tego RNSa wyciągnę bo to jest nówka sztuka z 2011 a w aucie nikt mi za nią nie zapłaci i musiałbym też kupić ten boczek w bagażniku bo jak bym wymontował ten odtwarzacz w bagażniku to zostanie tam dziura.

Opublikowano
Kolego domin chętnie to spróbuję zrobić tylko powiedz mi gdzie mam te kable połączyć? Chodzi Ci o tą kostkę w tym sterowaniu BNSem? Sam się zastanawiam ale chyba wolałbym zostawić te wszystkie graty z tego BNSa bo jak będę sprzedawał te auto to raczej tego RNSa wyciągnę bo to jest nówka sztuka z 2011 a w aucie nikt mi za nią nie zapłaci i musiałbym też kupić ten boczek w bagażniku bo jak bym wymontował ten odtwarzacz w bagażniku to zostanie tam dziura.

chodzi o kostki przy navi bns w bagażniku , powypinaj sobie wszystkie coby nie przeszkadzało to rns-e i pomostkuj te kolory co opisałem wcześniej , wsadz potem bns-a bez podłanczania i tyle:wink:

Opublikowano

Dobra, dzięki kolego jutro się za to wezmę i będę meldował jakbym miał problem. Myślisz że wtedy się powinienem Vagiem połączyć z tym RNSem i ten telefon też zacznie mi działać i te pokazywanie się pokaże samo w liczniku jak połączę te kabelki?

Opublikowano
Dobra, dzięki kolego jutro się za to wezmę i będę meldował jakbym miał problem. Myślisz że wtedy się powinienem Vagiem połączyć z tym RNSem i ten telefon też zacznie mi działać i te pokazywanie się pokaże samo w liczniku jak połączę te kabelki?

co do vaga to wątpie bo troszke za słaby , ale działaj:wink: fon napewno zadziała po mostkowaniu a strzałki powinny po odłączeniu bns-a:wink:

Opublikowano

Panowie potrzebuje przedłużacza z anteny GPS co miałem do BNS podłączone a teraz chce podłączyć ją do RNS. Pytałem w navi service i otrzymałem taką odpowiedź.

Jakie końcówki? Żeńska czy męska? Kątowa czy prosta?

Musi mieć ten przewód żeby to pasowało?

---------- Post dopisany at 13:34 ---------- Poprzedni post napisany at 13:29 ----------

MarMax Elektronic - ADAPTER ANTENOWY FAKRA --> FAKRA

Czy taki kabel pasuje.

Opublikowano

a po co Ci ? ja mialem bns'a i nnic nie musialem przerabiac/dokladac, tylko jeden pin, reszta jest taka sama

Opublikowano

Zrobiłem błąd chodziło mi o tą navi we fisie:hi:

Opublikowano

jakie karty max obsluguje RNS-e ?

Opublikowano

Umownie 2 GB zwykłe SD a w praktyce także 4GB ale mogą być problemy.

Opublikowano

czyli lepiej 2x2GB

Opublikowano
Zrobiłem błąd chodziło mi o tą navi we fisie:hi:

PUMA bo masz parę rodzai BNSa jak masz w wersji powyżej 5 nie musisz tego kabla kupować ale jak masz tak jak ja np w wersji 4.2 to musiałem kupić ten przedłużacz. Jutro będę rozbierał ten boczek jeszcze raz bo muszę tam mostek zrobić jak mi doradził kolega Domin żeby mi w liczniku strzałki teraz pokazywało to cyknę ci fotkę jak ma wyglądać ten wtyk. Ta navi w liczniku to jest właśnie ten BNS. A co do kart to u mnie 4GB nie czyta a mam RNSa z 2011 roku.

Opublikowano

Jaki mostek. Kupiłem ten przedłużacz bo mam podpiętą antene w bagażniku.

Opublikowano

Przeczytaj parę postów wyżej pisałem w czym jest problem. Po prostu nie pokazuje mi teraz strzałek w liczniku jak wyznaczę trasę w RNSie i mam problem z telefonem ale to wszystko pisze wyżej a ja się jutro za to zabieram i zdam relacje.

Opublikowano

Ja tak sie pobawiłem trochę RNS to normalnie wyświetlało na navi strzałki.

Opublikowano

To co tam pozmieniałeś w ustawieniach? Na pewno chodzi Ci o te strzałki w liczniku?

Opublikowano

Jutro to sprawdzę i ci odpiszę.

Opublikowano

Kolego Domin dzisiaj zrobiłem ten mostek o którym mówiłeś i pokazały mi się strzałki w liczniku ale z telefonem sprawa wygląda tak. Podczas połączenia zaczyna już się pokazywać na RNSie że ktoś dzwoni albo jak ja dzwonie ale dalej jest problem z głosem, tzn.ten do kogo ja dzwonie mnie słyszy ale ja nie słyszę nikogo w głośnikach. Nawet jak wejdę do auta z moim telefonem to na wyświetlaczy w liczniku pojawia się napis TELPHON ale nie słychać tego piknięcia tak jak było kiedyś przy samym BNSie kiedyś. Także jakiś problem jest z dzwiękiem...