Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i kodowanie nawigacji RNS-E w Audi A4 B6/B7 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

co muszę kupić i jak wykonać instalacje aby mieć Video + Audio Input ?

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 802,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
witam

ja mam takie pytanie

co jest nie tak z rnsem jak zamiast cyfr SW np 0650 mam x--- ?

bo ktoś rozkodował go płytką:wink: wgraj sw 750 i wsio bedzie oki:wink:

---------- Post dopisany at 18:50 ---------- Poprzedni post napisany at 18:49 ----------

adapter lub tuner pod rns-e:wink:

Opublikowano

Hej, np unlocker tv, tuner dvbt z wyjściem scart, kabel i zasilacz kolega woszu sprzedaje komplety, jakbyś chciał mogę Ci taniej jego unlocker sprzedać - buduję własny system ze sterowaniem z rns'a ;)

Opublikowano

Mógłbyś podesłać jakiegoś linka aby zobaczyć jak to wygląda i jakie są ceny takich urządzeń ?

Hej, np unlocker tv, tuner dvbt z wyjściem scart, kabel i zasilacz kolega woszu sprzedaje komplety, jakbyś chciał mogę Ci taniej jego unlocker sprzedać - buduję własny system ze sterowaniem z rns'a ;)

Jaka cena i jak wyżej, chciałbym zobaczyć co kupuje :)

Opublikowano

domin79

tzn ze np próbował SDS uruchamiać ?

Opublikowano
domin79

to znaczy że zgubił kod lub go wogóle niemiał:wink:

Opublikowano
domin79

Musisz spradzic numer swojego RNS E czy obsługuje SDS :wink:

Opublikowano

Mógłbyś podesłać jakiegoś linka aby zobaczyć jak to wygląda i jakie są ceny takich urządzeń?

Martos - Oferta np. coś takiego , zaleta tego urządzenia to sterowanie z rns-a (wybrane modele dvd i tunerów) oraz dodatkowe wyjście na kamerke:wink: ori tuner pod rns-e to koszt ok. 800-1000 zł:facepalm:

Opublikowano

Mógłbyś podesłać jakiegoś linka aby zobaczyć jak to wygląda i jakie są ceny takich urządzeń ?

e-shop - - Naviservice.com.pl - okablowania do systemów nawigacji satelitarnej

Opublikowano
domin79

to znaczy że zgubił kod lub go wogóle niemiał:wink:

hm dziwne książkę z kodem mam

Opublikowano

Nie ma sprawy tu jest jego temat http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-153/odblokowanie-tv-in-rns-e-mozliwosc-podlaczenia-tunera-tv-dvbt-playera-video-239504/

jak wspomniałem, mogę Ci oddać unlocker za 60zł :)

Martos - Oferta np. coś takiego , zaleta tego urządzenia to sterowanie z rns-a (wybrane modele dvd i tunerów) oraz dodatkowe wyjście na kamerke ori tuner pod rns-e to koszt ok. 800-1000 zł

Moje rozwiązanie będzie podobne, 2 wejścia na kamerki (przód tył) + tuner dvbt z wejściem na pendrive sterowany z rns'a jedynie co to niestety obraz z kamer będzie b/w (konwertery composit2rgb są cholernie drogie)

Opublikowano

hm dziwne książkę z kodem mam

ktoś tam musiał coś grzebać niestety , może nawet niewiedział o książce i zrobili to płytką:wink:

Opublikowano

Żeby to odkręcić wystarczy update np do sw650 (bo na dniach będę miał mapy 2012) czy coś muszę kombinować ?

Teraz przyszło mi do głowy 2 pytanie (sorry ze mecze ;) )może się tak zdążyć ze jak teraz wyskoczy prośba o podanie kodu (np po zmianie softu) to ten kod z książki nie będzie pasował?

Opublikowano
Żeby to odkręcić wystarczy update np do sw650 (bo na dniach będę miał mapy 2012) czy coś muszę kombinować ?

Teraz przyszło mi do głowy 2 pytanie (sorry ze mecze ;) )może się tak zdążyć ze jak teraz wyskoczy prośba o podanie kodu (np po zmianie softu) to ten kod z książki nie będzie pasował?

myśle że wystarczy ten z mapki:wink: po zmianie softu navi nie krzyczy o kod a jeśli kiedyś zawoła to wtedy przekonasz sie czy książkowy pasuje:wink:

Opublikowano

ok dzięki :) zobaczymy w praniu

Opublikowano

Koledzy powiedzcie mi czy po wgraniu mp3 na kartę sd jest jakaś opcja żeby tytuły się przewijały ? Obecnie mam tylko pokazane tylko to co mieści sie na wyświetlaczu dalej są ...

Opublikowano

Ziombelki a da sie tak zrobic , żeby mieć navi które jest sterowane przez zwykle radio??

Opublikowano

Witam,

orientujecie się czy RNS-E 2011 z Exeo wciągnie Polskie menu z RNS-E z B7. Robił ktoś taki zabieg, ktoś na forum ma jednostkę z Exeo?

Opublikowano

Witam, mam rns-e 8e0 035 192 T H76 z softem zmienionym na 0750 plus język polski, potrzebuje zmienić język na angielski ale w ustawieniach o dziwo nie ma takiej opcji, podejrzewam ze został podmieniony z polskim, gdzieś przeczytałem ze można coś z tym zrobić vagiem ale mi vag-com 409.1 się nie łączy z modułem nawigacji.

Co mogę zrobić?

Opublikowano

Witam,

przekopałem już praktycznie cały wątek ale nie mogę znaleźć odpowiedzi i rozwiązania mojego problemu (używałem również opcji przeszukaj wątek)...znalazłem link odsyłający do opisu problemu, ale chyba już nieaktualny...może ktoś zna rozwiązanie problemu i będzie mi w stanie pomóc...dodam, że są to moje pierwsze kroki z obsługą, aktualizacją itd. softu w rns-e, także prosiłbym o odpowiedź krok po kroku co muszę zrobić aby navi działała jak się należy:kwasny:

Myślę, że chodzi o update softu. Po nie udanych próbach nagrania map kupiłem ostatnio płytę z mapami 2012 DVD2 (rzekomo oryginalna) i niestety spotkało mnie nie miłe rozczarowanie bo nic się nie zmieniło. Po otwarciu panelu navi i włożeniu DVD do napędu wyświetlany jest komunikat "Update software CD/DVD 0650..." - trwa to może jakieś 3 min i nic więcej się nie dzieje... po zamknięciu wyświetlany jest komunikat "Please insert Navigation DVD..." podobnie było w przypadku nagrywanych przeze mnie płytach... oznacza to że zakupione DVD jest też nie halo czy należy zrobić coś z softem? Gdzieś wyczytałem również, że należy wyczyścić laser/soczewkę - chciałbym zapytać czy mogę to zrobić płytą czyszczącą z dodawanym w komplecie preparatem czyszczącym używaną do czyszczenia odtwarzaczy CD/DVD - czytałem różne opinie na temat tego sposobu czyszczenia...

Sprawdziłem wersje softu, może lepiej będzie brzmiało że chciałem sprawdzić - niestety symbole wyświetlane nic mi nie mówią:kwasny: opcje [Car-->Version] wyświetlana informacja :

SW:X---

proszę o pomoc i porady