Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Oryginalność paska i napinacza.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kapitalizm :naughty: normalne, że liczą się koszty. Łatwiej znaleźć dostawcę części niż utrzymywać swoją fabrykę i pracowników.

Opublikowano

Nie wiem czym się tu przejmować ;). Chodzi Ci o tą dużą rolkę ? Jak tak to ona dostaje mniej w d*pę właśnie przez wielkość samego łożyska od tej malutkiej, i u mnie przy wymianie rozrządu łożysko pracowało bardzo dobrze i nie miało luzów czego o tej mniejszej nie mogłem powiedzieć, dlatego czy to SKF czy NSK ta rolka raczej na pewno wytrzyma od wymiany do wymiany rozrządu ;).

Opublikowano
Po prostu nie bardzo znam tą firmę. Chodzi o to, że kupując napinacz SKF chyba każdy oczekuje, że będzie tam łożysko SKF, które są jedne z najlepszych. Pięć lat temu kupowałem do poprzedniego auta rozrząd, w którym były dwa napinacze i rolka prowadząca SKF i były tam łożyska SKF, a tu taki wałek. Wściekłem się jak to zobaczyłem.

Nie stresuj się kolego. NSK jest dobra firmą, także nie powinieneś mieć obaw co do niej.

Wierz mi, siedzę w łożyskach od paru lat więc wiem co mówię i piszę.

Ludzie kupują łożyska i inne produkty Optimala bo myślą, że to niemieckie produkty, a fakt jest taki, że firma jest niemiecka, na pudełkach jest napisane Made in germany tylko...towar jest wyprodukowany w Chinach.

Opublikowano

Zazwyczaj oficjalni dystrybutorzy nie sprzedają detalom tylko hurtowniom Ic, It, ad itp.Wiec ciężko bezpośrednio..

to bzdura akurat. np. IC prowadzi sprzedaz detaliczna, i posiada oddzialy w wiekszosci miast w Polsce :cool1:[br]Dopisany: 13 Styczeń 2010, 11:22_________________________________________________

tylko teraz pytanie czy w ASO bedzie made in germany :gwizdanie:

a co ma za znaczenie czy made in germany czy made in niegermany?

[br]Dopisany: 13 Styczeń 2010, 16:14_________________________________________________
Po prostu nie bardzo znam tą firmę. Chodzi o to, że kupując napinacz SKF chyba każdy oczekuje, że będzie tam łożysko SKF, które są jedne z najlepszych. Pięć lat temu kupowałem do poprzedniego auta rozrząd, w którym były dwa napinacze i rolka prowadząca SKF i były tam łożyska SKF, a tu taki wałek. Wściekłem się jak to zobaczyłem.

Nie stresuj się kolego. NSK jest dobra firmą, także nie powinieneś mieć obaw co do niej.

Wierz mi, siedzę w łożyskach od paru lat więc wiem co mówię i piszę.

Ludzie kupują łożyska i inne produkty Optimala bo myślą, że to niemieckie produkty, a fakt jest taki, że firma jest niemiecka, na pudełkach jest napisane Made in germany tylko...towar jest wyprodukowany w Chinach.

Lub w Kołobrzegu :polew:[br]Dopisany: 13 Styczeń 2010, 16:16_________________________________________________Musashi czy napisałem że IC nie sprzedaje detalom? Oficjalny dystrybutor to raczej SKF fabryka czy Luk a Ic to zwykła hurtownia detal_hurt ciężko ich nazwać dustrybutorem....Jak bym miał kupić w IC w detalu to bym się pochlastał takie mają ceny w detal szkoda gadać.... :thumbdown:[br]Dopisany: 13 Styczeń 2010, 16:24_________________________________________________Panowie kupować części w dużych, dobrych, polecanych przez znajomych lub mechaników sklepach i nie będzie żadnych problemów. :sick3:

Opublikowano
Musashi czy napisałem że IC nie sprzedaje detalom? Oficjalny dystrybutor to raczej SKF fabryka czy Luk a Ic to zwykła hurtownia detal_hurt ciężko ich nazwać dustrybutorem....Jak bym miał kupić w IC w detalu to bym się pochlastał takie mają ceny w detal szkoda gadać....

Tu się mylisz kolego. Nie wiem czy wiesz, ale SKF ma swoją fabrykę również w Polsce, a dokładniej w Poznaniu, natomiast towar sprzedawany jest poprzez dystrybutorów, których listę (akurat łożysk dla motoryzacji) masz tutaj http://www.vsm.skf.com/pl-PL/DealerLocator.aspx

i jak można zobaczyć do nich należy również Inter Cars.

Opublikowano

Jak najbardziej sie z tym zgadzam mi chodziło o to że nie pojedziesz do poznania bezpośrednio do fabryki i poprosisz o rolkę do audi czy coś w tym rodzaju...Tylko jak najbardziej do dystrybutora...To miałem na myśli... :hi:

Opublikowano
Jak najbardziej sie z tym zgadzam mi chodziło o to że nie pojedziesz do poznania bezpośrednio do fabryki i poprosisz o rolkę do audi czy coś w tym rodzaju...Tylko jak najbardziej do dystrybutora...To miałem na myśli...

Wiesz, jakby chcieli lub miałbyś tam znajomości w dziale handlowym to by Ci mogli sprzedać, ale dla takiego klienta indywidualnego cena nie byłaby dużo atrakcyjniejsza niż tą, jaką by mu zaoferował sprzedawca detaliczny. Zaoszczędziłbyś co najwyżej kilka złotych.