Opublikowano 25 Października 200718 l A JA ZAKUPILEM KLEBER KRISALP HP I JESZCZE NIE WIEM JAK TO BEDZIE 195/65/15 :oklaski: obawiam się ze będzie kiepsko i tak w ogolę NIE KRZYCZ (wylacz CAPS-a) Dlaczego? Ma niezłe opinie , ojciec ma w swoim aucie i nie narzeka.
Opublikowano 25 Października 200718 l gdzieś już o tym wspominałem, ale jeszcze raz. jeździłem ostatnio na takich na nowej C-klasie. i powiem ze tragedia. lekko dodasz gazu to już się rozpuszczają (przy temp 2 stopni) poza tym sa bardo głośne i maja dozę opory toczenia. normalnie jakbyś przez świeży bardzo chropowaty asfalt jechał. na śniegu jeszcze doświadczeń brak...
Opublikowano 25 Października 200718 l lekko dodasz gazu to już się rozpuszczają (przy temp 2 stopni) poza tym sa bardo głośne i maja dozę opory toczenia. normalnie jakbyś przez świeży bardzo chropowaty asfalt jechał. Trudno znaleźć oponę w tej cenie bez "efektów ubocznych" na śniegu jeszcze doświadczeń brak... No właśnie. Temat dotyczy opon zimowych. Spadnie śnieg i się zobaczy
Opublikowano 26 Października 200718 l No właśnie. Temat dotyczy opon zimowych. Spadnie śnieg i się zobaczy co nie znaczy ze nie muszą się sprawdzać na mokrych i suchych nawierzchniach. moje zimówki w tamtym sezonie widziały 2 albo 3 razy śnieg. Trudno znaleźć oponę w tej cenie bez "efektów ubocznych" dokładnie dlatego tu jestem zdania ze warto dołożyć parę zl i kupić coś lepszego. w końcu od opon (szczególnie zimowych) zależy nasze bezpieczeństwo.
Opublikowano 26 Października 200718 l A ja wlasnie wczoraj kupilem nowe UG Performance. Mialem kupic D3 ale sa sporo twardsze i zdecydowalem sie jednak na te. Zobaczymy jak autko sie bedzie zachowywac.
Opublikowano 26 Października 200718 l proponuje poczytac ten artykul http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/ceny/news/nie-zmieniaj-opon-na-zimowe,999333 byc moze ze wiele wyjasni co do wymiany opon
Opublikowano 26 Października 200718 l Tytuł "Nie zmieniaj opon na zimowe!" trochę przesadzony.Jeżeli dostosujemy styl jazdy do warunków panujących na drodze, będzie ok. BTW dobrym rozwiązaniem problemu jest mieć przygotowane 4 zimóweczki na osobnych felgach w garażu. Wystarczy pilotować prognozę pogody i po problemie.
Opublikowano 26 Października 200718 l dobrym rozwiązaniem problemu jest mieć przygotowane 4 zimóweczki na osobnych felgach w garażu. Wystarczy pilotować prognozę pogody i po problemie. dokladnie tak :thumbup:
Opublikowano 26 Października 200718 l BTW dobrym rozwiązaniem problemu jest mieć przygotowane 4 zimóweczki na osobnych felgach w garażu. Wystarczy pilotować prognozę pogody i po problemie. wszystko pięknie,tylko pasowało by jeszcze zainwestować w jakieś ładne felgi, co by przez pół roku nie szpeciły
Opublikowano 27 Października 200718 l BTW dobrym rozwiązaniem problemu jest mieć przygotowane 4 zimóweczki na osobnych felgach w garażu. Wystarczy pilotować prognozę pogody i po problemie. wszystko pięknie,tylko pasowało by jeszcze zainwestować w jakieś ładne felgi, co by przez pół roku nie szpeciły i tu pewnie co niektórzy mają problem, ja np mam na zimówkach stalowe fele, fakt nie wygląda to za dobrze.
Opublikowano 27 Października 200718 l Witam! Mam zamiar kupić nowe oponki na zimę i zastanawiam się nad Goodyear ULTRA GRIP 7 tylko gdy wszedłem na ten link to wyświetliło mi się kilka rodzajów tych opon w rozmiarze 195/65R15 a w 185/65R15 tylko dwie link. Jeżeli chodzi o indeksy prędkości to rozumiem o co chodzi ale ten "+" przy 7 i te 95 czy 91 kompletnie nie wiem o co chodzi. Doradzacie rozmiar opon 195/65R15 czy mniejsze 185/65R15 ? Proszę jeszcze o rozjaśnienie mi oznaczenia felg stalowych: 7Jx15 H2, ET 45 takie mam wpisane w ulotce do mojego modelu. I jakie mi rozmiary na takie felgi wejdą i czy kupić takie czy jakieś inne rozmiary? Z góry dziękuję za odpowiedz. Pozdrawiam michau
Opublikowano 27 Października 200718 l michau wystarczyło skorzystać z FAQ i już byś wszystko wiedział. http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,5262.html http://www.jdkulej.pl/poradnik_ogumienie.php#r2 i jeszcze tak: 7J - szerokość felgi H2- ilość "górek" które trzymają oponę, inaczej mówiąc felga przystosowana do opon bezdętkowych.
Opublikowano 3 Listopada 200718 l Wyniki testu opon zimowych z "MOTORu" nr 44 (2837) 29.10.2007. Rozmiar 195/65 R15 1. Continental TS810 (super na śniegu i mokrym) 2. Semperit Speed-Grip (dobre wyniki w każdej konkurencji) 3. Goodyear UG7 (cicha, na suchym i mokrym tylko dobrze) 4. Michelin Alpin A3 5. Kleber Krisalp HP 6. Fulda Kristall Montero 2 (fatalnie na śniegu, głośna) 7. Dębica Frigo 2
Opublikowano 3 Listopada 200718 l Wyniki testu opon zimowych z "MOTORu" nr 44 (2837) 29.10.2007. Rozmiar 195/65 R15 1. Continental TS810 (super na śniegu i mokrym) 2. Semperit Speed-Grip (dobre wyniki w każdej konkurencji) 3. Goodyear UG7 (cicha, na suchym i mokrym tylko dobrze) 4. Michelin Alpin A3 5. Kleber Krisalp HP 6. Fulda Kristall Montero 2 (fatalnie na śniegu, głośna) 7. Dębica Frigo 2 Polecam nr 1. :th: tylko u mnie akurat 205/55/16
Opublikowano 3 Listopada 200718 l Panowie a czy przy Quattro trzeba szukać jakichś specjalnych opon? nie ma takowych, standard
Opublikowano 3 Listopada 200718 l ja założyłem Good Year Ultra Grip 7+ i grzecznie czekam na śnieg. U mnie śniegu napadało i rano ja jechałem :> a inni się toczyli .Oponki sprawują sie świetnie.