Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony zimowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bierz 16

Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 545,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Wczoraj pierwszy test. W centrumie sniegu troche napadalo wiec i oponki mozna bylo potestowac (ms plus 77, 195/65/15, 91 T).

A wiec tak ruszanie na oblodzonej kosce brukowej wyslizganej przez tiry zero problemu z hamowaniem rowniez na blocie posniegowym z 70 do zera ku mojemu zaskoczeniu nawet abs sie nie zalaczyl. Przy predkosci ok 90 km/h slychac bloto obijajace sie o nadkola a auto jak po sznurku zero sciagania w ktoras strone, samochod pewnie sie prowadzi. Efekt plywania jaki mial miejsce przy wyzszych temp. znikl. Zostaje czekac az nawli ze 20 cm sniegu i zobaczymy jak sobie radzi w bialym puchu. Poki co, jestem mega zadowolony z wyboru.

Opublikowano

Co przemawia za felgą 16' w odniesieniu do felgi 15' w okresie zimowym ?

Opublikowano
Co przemawia za felgą 16' w odniesieniu do felgi 15' w okresie zimowym ?

A4 B7 bardzo kiepsko wygląda na 15" felgach - jeżeli w ogóle zmieszczą się na hamulce.

Opublikowano

Wygląd to w tym przypadku chyba na ostatnim miejscu :). Wiem, wygląda paskudnie, ale:

15-ka to zdecydowanie mniejszy koszt, i felga i opona w niższej cenie niż 16-ka. Poza tym wyższy profil, więc trochę większy komfort jazdy. Jeśli kolega jeździ spokojnie to to niewielkie pływanie opony nie ma znaczenia.

Fabryczne heble mieszczą się w 15-ki, nie ma za dużo zapasu ale na bank nic nie będzie obcierać.

Opublikowano
Wygląd to w tym przypadku chyba na ostatnim miejscu :). Wiem, wygląda paskudnie, ale:

15-ka to zdecydowanie mniejszy koszt, i felga i opona w niższej cenie niż 16-ka. Poza tym wyższy profil, więc trochę większy komfort jazdy. Jeśli kolega jeździ spokojnie to to niewielkie pływanie opony nie ma znaczenia.

Fabryczne heble mieszczą się w 15-ki, nie ma za dużo zapasu ale na bank nic nie będzie obcierać.

Równie dobrze mógł sobie kupić golfa i zapodać 14".... Audi w modelu B7 przewiduje jako podstawowy rozmiar 16" i ja bym też taki kupił.

Opublikowano

Kolego, na wlepce jest i 15-ka, więc taką też producent dopuszcza.

A poza tym pytał o felgi a nie jaki samochód lepiej kupić :facepalm:

Opublikowano

To chyba w 1.9 dopuszczają 15" bo u mnie jest min. 16"

ydeseran.jpg

Jak ktoś się szczypie o 100zł na oponach to mógł sobie tańsze auto kupić, widzę że ciężko kupujesz pewne rzeczy :facepalm:

Opublikowano

Dwa diesle i dwie inne wlepki.

Szok.:shock3:

Opublikowano

Godyear ultra grip 8 225/45/17 h

Na suchym i w deszczu ok- zobaczymy jak spadnie śnieg....

Wysłane z hajźla

Opublikowano

To chyba w 1.9 dopuszczają 15" bo u mnie jest min. 16"

http://img.tapatalk.com/d/13/12/06/ydeseran.jpg

Jak ktoś się szczypie o 100zł na oponach to mógł sobie tańsze auto kupić, widzę że ciężko kupujesz pewne rzeczy :facepalm:

Za późno na zdjęcie wlepy u mnie, ale tu: A4 Avant 1.9TDI ť B7 ť A4 ť Dane techniczne ť Audi Klub Polska piszą nawet ze 15-ka to seryjny rozmiar opon, ja mam 16-ki.

A z kasą mi nie wyjeżdżaj, za Twoje nie kupiłem auta. Kolega pytał to wyraziłem swoja opinię.

On pytał, nie Ty. Może są tacy co i stówkę chcą zaoszczędzić. Ciebie to nie dotyczy, więc daruj sobie te docinki pod moim adresem proszę.

Opublikowano
Godyear ultra grip 8 225/45/17 h

Na suchym i w deszczu ok- zobaczymy jak spadnie śnieg....

Wysłane z hajźla

a u nas śnieg już spadł :kox: droga nr 221

2013_12_08_10_53_06.jpg

pięć sezonów jeździłam na Kleber-ach a teraz mam Nokian-y dzisiaj wypróbowane w śniegu sprawują się dobrze :wink:

Opublikowano

Czy do swojej ciężkiej V6 muszę kupować opony z indeksem 94? Czytam po różnych forach i w większości ludzie piszą, że spokojnie wystarczą 91.

Opublikowano

Ja juz na kolejnym pojeździe morduje Nokiany WRG2 i nie mam większych zastrzeżeń. Gorsze na mokrym od Conti TS830 ale za taką kasę ok.

Opublikowano
Czy do swojej ciężkiej V6 muszę kupować opony z indeksem 94? Czytam po różnych forach i w większości ludzie piszą, że spokojnie wystarczą 91.

wystarczy 91

Opublikowano
U mnie od dwóch sezonów Hankook Icept RS 195/65/15. Polecam. Dobra relacja jakości do ceny. W miarę ciche i naprawdę nigdy nie było problemu wygrzebać się ze śniegu:)

A jak się zachowują na deszczu jak jest 0-10 stopni? Mam okazyjnie do odkupienia do wozidła żony.

Opublikowano

Koledzy proszę o waszą opinie: Kleber Krisalp HP2 mogę je nabyć za 215zł z montażem - wymiary 195 60 15'.

Bieżnik wygląda zachęcająco.

Czytałem już trochę o tych oponach i opinie są podzielone. Większość negatywnych opinii jest z przed kilku lat gdzie może firma nie udoskonaliła technologii, albo piszą ją kierowcy zwalniający do 25km/h gdy zobaczą śnieg na poboczu ;)

Teraz podobno mieszanka jest inna. Słyszałem też, że Kleber ma technologię MICHELIN bo należy do jej grupy.

Jeżeli ktoś z was miał styczność lub na takich śmiga (nie starszych niż 3 sezony) to proszę o opinię.

Opublikowano
Jeżeli ktoś z was miał styczność lub na takich śmiga (nie starszych niż 3 sezony) to proszę o opinię.

Moje maja więcej niż 3 sezony, według mnie bardzo dobra zimówka.

Opublikowano

Ja w tym roku skusiłem się nówki firestone winterhawk 3, czyli tegoroczny model. W testach wypadały świetnie, szczególnie na suchym i mokrym co przy mojej miejskiej jeździe jest dość ważne. Cena opon jak dla mnie rewelacyjna w porównaniu do jakości bo płaciłem coś koło 760 za 4 nówki. Póki co mogę powiedzieć że opony są bardzo ciche, na suchym i mokrym faktycznie dobrze się spisują. Na śniegu też sobie radzą ale póki co dużo go nie było.

Opublikowano

ja kupie opony z felgami do audi a 4 b5 195/65/15