Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Allegro - koszty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy mam pytanie jak to jest z prowizja w razie nie sprzedania towaru ? czy wystawiam ponownie darmo czy znowu muszę płacić? może ktoś zna sie na tym lepiej? Chodzi mi o obniżenie kosztów wystawienia aukcji.

Opublikowano

jak nie sprzedasz nie placisz prowizji

placisz tylko za wystawiony przedmiot (w zaleznosci od dzialu ) :cool1:

za fotki mozesz wstawic np. z fotosika :)

Opublikowano

Od wystawienia aukcji nie ma prowizji.Prowizja jest przy sprzedanym przedmiocie.Natomiast za wystawienie aukcji sie placi i sa to koszta niezracalne.Bo niby za co maja Ci zwrocic?

Opublikowano

nie

Opublikowano

Jak ktos kliknal kup teraz a pozniej nie kupil to zwracaja Ci prowizje ... w innym wypadku nie zwracaja kosztow wystawienia itd ...

Opublikowano

Ile chcesz oszczedzic..?

Nie dawaj ceny minimalnej, tylko od 1 zl i niech Ci ktos znajomy podbija. Tyle mozesz zrobic. :wink4:

Opublikowano

miesięcznie za samo wystawianie place parę stówek, plus do tego prowizje. Dobry pomysł z tym podbijaniem jest.

Dopóki Cię nie złapią na podbijaniu aukcji. Allegro teraz ma techniki niczym w NASA. Choćby mieli Ci w domu podsłuch założyć to wreszcie Cię lub znajomego złapią za podbijanie aukcji. Moich kilku znajomych tak skończyło. I do dziś nie wiedzą jak Allegro.pl się o tym dowiedziało. :gwizdanie: Zatem ostrożnie.

Opublikowano

Zamiast wystawiac z cena minimalna i kup teraz za co sie placi zrob tak:

zalozmy ze przedmiot chcesz sprzedac za 200zl.Ustaw cene na 189zl i niech sie bija :hi:

Opublikowano

wlasnie tak zrobiłem ze ustawiłem aukcje od jakiejś kwoty, i zamiast za aukcje placic 2 to prace po 60 groszy. przy 100 aukcjach to okolo 140 zlotych :D więc na prowizje sie zarabia. Dzieki wszystkim za pomoc

Opublikowano

dawaj jedna fotke i ustawiaj ja jako miniaturke aukcji a reszte dawaj jako linki z jakiegos uploadera plikow graficznych

Opublikowano

Z tym podbijaniem aukcji to daruj sobie bo na 100% dojdą i zablokują Wam obu konta i po interesie a prowizję trzeba bedzie zapłacić?

Jakiś czas temu był fajny patent ze przed kupnem sprzedajacy musial zezwolić na udział w aukcji i praktycznie wszyscy tak robili a faktycznie towar szedł poza allegro.

Teraz najtaniej to tak Jak kooledzy napisali od jakiejś kwoty wystawiać.

A czym handlujesz jak można wiedzieć?

Opublikowano

no i warto napisac zeby przed kliknieciem kup teraz zadzwonic ;)

wtedy dzwonia ... i wycofujesz aukcje ( jesli masz jedna sztuke ) i sprzedajesz poza allegro

Opublikowano

Z tym podbijaniem aukcji to daruj sobie bo na 100% dojdą i zablokują Wam obu konta i po interesie a prowizję trzeba bedzie zapłacić?

Jakiś czas temu był fajny patent ze przed kupnem sprzedajacy musial zezwolić na udział w aukcji i praktycznie wszyscy tak robili a faktycznie towar szedł poza allegro.

Teraz najtaniej to tak Jak kooledzy napisali od jakiejś kwoty wystawiać.

A czym handlujesz jak można wiedzieć?

Handluje testerami, wodami po goleniu, perfumy dla dzieci wszystko oryginalne.

no i warto napisac zeby przed kliknieciem kup teraz zadzwonic ;)

wtedy dzwonia ... i wycofujesz aukcje ( jesli masz jedna sztuke ) i sprzedajesz poza allegro

Dobry pomysł z tym wycofaniem wtedy sie płaci za wystawienie tylko

Opublikowano

Można prosić nick z allegro moze coś sobie wybiorę?

Opublikowano

Cenę daj złotówkę, a koszty przesyłki (w tym np pakowanie) większą, aby Cena się wyrównała.