Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Pytanie o mieszek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi: kupiłem mieszek skórzany o wzorze carbonu i mam pytanie jak go nałożyć na miejsce starego? Chodzi mi głównie o to, bo on nie jest na ramce tylko mam sam materiał i jak zdjąć ori skórę i nałożyć ten?

Opublikowano

zdejmij ori skorę z ramki i załóż nowy mieszek, ramka jest rozbieralna

Opublikowano

Kolego,znalazłem coś takiego na necie ,może będzie pomocne: :wink4:

Jesli masz stary brzydki mieszek to dzialaj wg nastepujacej instrukcji:

Do wymiany mieszka potrzebne sa dwie rzeczy: nowy mieszek i srubokret krzyzakowy

Na poczatek zaczynamy demontaz starego mieszka chwytajac go u dolu od strony hamulca recznego

Podnosimy z tej strony do gory i ciagniemy w strone hamulca recznego. wtedy mieszek jest juz u dolu wymontowany.

Teraz trzeba odkrecic glowke drazka zmiany biegow,nastepnie trzeba usunac plastkowe elementy z gornej czesci mieszka.

gorne plastiki sciagniete. teraz ramka na dole mieszka, ktora tak na prawde sklada sie z dwoch ze soba skreconych ramek

.po rozkreceniu ramki zakladamy nowy mieszek na gorna czesc ramki po czym zakladamy dolna ramke tak aby dolna krawedz mieszka byla przez obie czesci scisnieta. Nastepnie skrecamy dolna ramke i mamy ja zainstalowana na mieszku.

teraz trzeba zalozyc gorne plastiki. najpierw czarny plastik wkladamy w otwor w mieszku,wywalamy mieszek na lewa strone

i zakrecamy bialy na czarny plastik,zakladamy mieszek na drazek,zakrecamy glowke na drazek

wkladamy ramke na miejsce najpierw przod, potem tyl.

Opublikowano

Raczej nie