Flaha Opublikowano 3 Czerwca 2007 Opublikowano 3 Czerwca 2007 Witam Pisałem już tu: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=3103.0 o swoich jazdach ze sprzęgłem. Problem pojawił się znów. Szarpie i na zimno i na ciepło... Zmieniłem docisk z powrotem na stary, bo myślałem, że może nowy jest jakiś zwichrowany. Stara tarcza była już wylizana. Teraz siedzi stary docisk i nowa tarcza, a jak szarpało tak szarpie. Zmienię tarczę, poradźcie, który producent jest lepszy.. ps.1. nie mam dwumasa. ps.2. A może być taka opcja, że choć poduchy pd silnikiem i skrzynią są nieco stare, ale nie popękane, to no nie wiem jak to określić, spłaszczyły się czy zmieniły kształt albo wewnątrz mają jakieś luzy na tulejkach, czy coś w tym stylu i dają taki efekt? No bo mechanior mówił, że poduchy choć widać ślady starości, to są jeszcze dość OK. Dzięki za wszelkie podpowiedzi, bo mnie wpienia cała ta sytuacja, 3 raz w ciągu kilku miesięcy będzie wyjmowane sprzęgło...
schiller Opublikowano 3 Czerwca 2007 Opublikowano 3 Czerwca 2007 w zasadzie obie firmy sa dobre(moze z mala przewaga na sachs-a) wiec generalnie mozesz kierowac sie cena...
woj-o Opublikowano 4 Czerwca 2007 Opublikowano 4 Czerwca 2007 jeżeli docisk prosty i tarcza prosta i nie są czymś pomazane to przy wersji tarczy ze "słoneczkiem" (pewnie niewielu pamięta że dawno temu było np 4-5 "łap" które osobno sie regulowało i możn abyło nierównolegle to zrobić)to tarcza szarpać nie powinna. To na pewno sprzęło szarpie a nie np koło dwumasowe (o ile takie masz)? U mnie szarpie na ciepło - ale sprzęło ma co najmniej 180kkm, więc fifty-fifty dumas lub tarcza . Luk i sachs raczej nie powinny walnac takiej wpadki z nierówną lub zwichrowaną tarczą/dociskiem.
Rekomendowane odpowiedzi