Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AHU] Sprężarka klimatronika wymiana oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

można powiedzieć że tak... wykonuje się to automatycznie w trakcie uzupełniania czynnika roboczego.

Opublikowano

Jak w serwisie klimy mechanik podłącza do auta maszynę do obsługi klimy to ona najpierw odsysa olej i czynnik z układu i potem podaje nowy olej i czynnik chłodzący.

Opublikowano

Witam,

Ja dzisiaj wlasnie bylem z nieszczelnoscia ukladu klimy i gosc namawia mnie na plukanie i wymiane oleju we sprezarce klimy.

Rozumiem, ze chce mnie nagonic, skoro podczas nabicia czynnika chlodzacego jest razem mieszany z olejem.

Najlepsze ze krzyknal 150zl.

Opublikowano

Witam,

Ja dzisiaj wlasnie bylem z nieszczelnoscia ukladu klimy i gosc namawia mnie na plukanie i wymiane oleju we sprezarce klimy.

Rozumiem, ze chce mnie nagonic, skoro podczas nabicia czynnika chlodzacego jest razem mieszany z olejem.

płukanie też kosztuje a wymiana oleju to pewnie chodzi mu o ponowne nabicie u mnie w mieście to kosztuje od 100 do nawet 300pln,proponuję też wymienić osuszacz,jak układ był nieszczelny to nadaje się on do wymiany :wink4:
Opublikowano

Witam,

płukanie też kosztuje a wymiana oleju to pewnie chodzi mu o ponowne nabicie u mnie w mieście to kosztuje od 100 do nawet 300pln,proponuję też wymienić osuszacz,jak układ był nieszczelny to nadaje się on do wymiany :wink4:

Tak, tez bedzie wymiana. Podobno jest okolo 15min. na podlaczenie osuszacza po zdjeciu zaslepek.

Mam jeszcze pytanie; gdzie dokladnie znajduje sie dlawik (filterek) w ktoryms z przewodow klimy?

Opublikowano

to nie dławik tylko dysza rozprężna a znajduje się w tym cieńsztm przewodzie do serwisowania klimy na podszybiu :gwizdanie:

Opublikowano

Dysza jest na przewodzie wysokiego ciśnienia, masz tam gwint do płaskiego klucza.

Opublikowano

to nie dławik tylko dysza rozprężna a znajduje się w tym cieńsztm przewodzie do serwisowania klimy na podszybiu :gwizdanie:

dzieki andy, najpierw szukalem przy laczeniu przewodow od zlacza serwisowego.[br]Dopisany: 20 Lipiec 2010, 22:30_________________________________________________Odkrecilem imbus 8-ke i przewody byly puste. nie ma u mnie tego dlawika na podszybiu.

czy jest inne miejsce gdzie moze byc zamontowany?

chyba, ze niemiaszek wogole go sie pozbyl.

Opublikowano

tak jak napisał majkel_majki kluczem płasim odkręcasz przewód i w środku w rurce,cieńkimi kombinerkami łapiesz za taki plastikowy wystający cypelek i ciągniesz i masz go :good:[br]Dopisany: 22 Lipiec 2010, 12:59_________________________________________________http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=42738.0;highlight=dysza+rozprężna tu masz fotki :wink4: :wink4: