miron123 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Witam wszystkich klubowiczow ,Mam pytanko moze ktos mi pomoze ,cz wymienia sie olej w sprezarce klimy
Adrenalina Opublikowano 28 Stycznia 2010 Opublikowano 28 Stycznia 2010 można powiedzieć że tak... wykonuje się to automatycznie w trakcie uzupełniania czynnika roboczego.
miron123 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2010 duzo kolego to mi niemowi ale zawsze to co ale dieki. Moze ktos wiecej sie wypowie,pozdrawiam
majkel_majki Opublikowano 29 Stycznia 2010 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Jak w serwisie klimy mechanik podłącza do auta maszynę do obsługi klimy to ona najpierw odsysa olej i czynnik z układu i potem podaje nowy olej i czynnik chłodzący.
miron123 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2010 dziekuje kolego za solidna odpowiedz :good:pozdrawiam
talesbite Opublikowano 19 Lipca 2010 Opublikowano 19 Lipca 2010 Witam, Ja dzisiaj wlasnie bylem z nieszczelnoscia ukladu klimy i gosc namawia mnie na plukanie i wymiane oleju we sprezarce klimy. Rozumiem, ze chce mnie nagonic, skoro podczas nabicia czynnika chlodzacego jest razem mieszany z olejem. Najlepsze ze krzyknal 150zl.
andy_sky Opublikowano 19 Lipca 2010 Opublikowano 19 Lipca 2010 Witam, Ja dzisiaj wlasnie bylem z nieszczelnoscia ukladu klimy i gosc namawia mnie na plukanie i wymiane oleju we sprezarce klimy. Rozumiem, ze chce mnie nagonic, skoro podczas nabicia czynnika chlodzacego jest razem mieszany z olejem. Najlepsze ze krzyknal 150zl. płukanie też kosztuje a wymiana oleju to pewnie chodzi mu o ponowne nabicie u mnie w mieście to kosztuje od 100 do nawet 300pln,proponuję też wymienić osuszacz,jak układ był nieszczelny to nadaje się on do wymiany
talesbite Opublikowano 19 Lipca 2010 Opublikowano 19 Lipca 2010 Witam, Ja dzisiaj wlasnie bylem z nieszczelnoscia ukladu klimy i gosc namawia mnie na plukanie i wymiane oleju we sprezarce klimy. Rozumiem, ze chce mnie nagonic, skoro podczas nabicia czynnika chlodzacego jest razem mieszany z olejem. Najlepsze ze krzyknal 150zl. płukanie też kosztuje a wymiana oleju to pewnie chodzi mu o ponowne nabicie u mnie w mieście to kosztuje od 100 do nawet 300pln,proponuję też wymienić osuszacz,jak układ był nieszczelny to nadaje się on do wymiany Tak, tez bedzie wymiana. Podobno jest okolo 15min. na podlaczenie osuszacza po zdjeciu zaslepek. Mam jeszcze pytanie; gdzie dokladnie znajduje sie dlawik (filterek) w ktoryms z przewodow klimy?
andy_sky Opublikowano 20 Lipca 2010 Opublikowano 20 Lipca 2010 to nie dławik tylko dysza rozprężna a znajduje się w tym cieńsztm przewodzie do serwisowania klimy na podszybiu :gwizdanie:
majkel_majki Opublikowano 20 Lipca 2010 Opublikowano 20 Lipca 2010 Dysza jest na przewodzie wysokiego ciśnienia, masz tam gwint do płaskiego klucza.
talesbite Opublikowano 22 Lipca 2010 Opublikowano 22 Lipca 2010 to nie dławik tylko dysza rozprężna a znajduje się w tym cieńsztm przewodzie do serwisowania klimy na podszybiu :gwizdanie: dzieki andy, najpierw szukalem przy laczeniu przewodow od zlacza serwisowego.[br]Dopisany: 20 Lipiec 2010, 22:30_________________________________________________Odkrecilem imbus 8-ke i przewody byly puste. nie ma u mnie tego dlawika na podszybiu. czy jest inne miejsce gdzie moze byc zamontowany? chyba, ze niemiaszek wogole go sie pozbyl.
andy_sky Opublikowano 22 Lipca 2010 Opublikowano 22 Lipca 2010 tak jak napisał majkel_majki kluczem płasim odkręcasz przewód i w środku w rurce,cieńkimi kombinerkami łapiesz za taki plastikowy wystający cypelek i ciągniesz i masz go [br]Dopisany: 22 Lipiec 2010, 12:59_________________________________________________http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=42738.0;highlight=dysza+rozprężna tu masz fotki :wink4:
Rekomendowane odpowiedzi