jozek726 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 witam koledzy:) mam taki pytanko mam auto i mam zwykłe ubezpieczenie OC i chciałbym zakupić AC w jakiej firmie najlepiej? jaki jest koszt takiego ubezpieczenia i od czego ono zależy domyślam się ze od wartości auta ale od czegoś jeszcze?? czy by ktoś mi mógł wszystko ładnie wytłumaczyć ? jak był juz taki wątek to sorry ale niestety nie znalazłem pozdro
lukasz92 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 http://ipolisa.pl/kalkulator/ tu masz kalkulator tylko na górze zaznacz , że chcesz ac i oc tak zależy od wartości samochodu
OLO_GDA Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 od wartosci samochodu , i kilku waznych warunkow polisy. szczegolnie udzial wlasny... czesto tansze polisy sa bardzo nie korzystne przy ewentualnej wyplacie. dobre polisy porzadnych firm sa najczesciej najdrozsze ale gwarantuja calkowite pokrycie szkody. napisz na czym najbardziej Ci zalezy, bo jezeli glownie chodzi o to zeby spac spokojnie i za duzo nie stracic to fajna opcja jest miniCasco w PZU. ma dosyc waski zakres i spory udzial wlasny, ale za to kosztuje naprawde gorsze i w razie czego odzyskasz okolo 80% wartosci auta.
cocoo24 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 najlepiej w PZU bo najlepiej płacą a kasa z AC to nie OC na 50% zniżek wartość ubezpieczenia 14 tys płace 1160zł na rok, na 60% płacisz średnio około 10% wartości auta
lukasz92 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 ja jak na siebie bez zniżek wyliczałem to wartość samochodu 30,5 tys a ja miał bym za oc i ac na rok płacić 7,5tys :polew: :polew:
cocoo24 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 ja jak na siebie bez zniżek wyliczałem to wartość samochodu 30,5 tys a ja miał bym za oc i ac na rok płacić 7,5tys :polew: :polew: widzisz kolego dlatego kupuje sie auto na jakie Cie stać w pełni znaczeniu tego słowa
lukasz92 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 na samochód to bylo by mnie stać ale nie na takie ubezpieczenie co rok:) więc do 25 roku życia ubezpieczenie będzie na tatę :>
stanley Opublikowano 9 Lutego 2010 Opublikowano 9 Lutego 2010 myślę, że polisa AC ma sens dopiero przy wykupieniu udziału własnego, amortyzacji części i ewentualnie kompensacji sumy ubezpieczenia. U niektórych ubezpieczycieli można od razu wybrać wariant "warsztat" zamiast mniej korzystnego " kosztorys" Bez tych wykluczeń nie warto bawić się w AC, Jeśli ktoś potrzebuje zabezpieczyć się przed kradzieżą, to może wystarczy tylko mini AC pzdr
yahoo Opublikowano 10 Lutego 2010 Opublikowano 10 Lutego 2010 te kalkulatory przesadzają, warto zglosic sie do jakiegos ubezpieczyciela niech wycenia. Mi ten kalkulator wyliczyl w PZU na 7200 zl a koles wyliczyl na 4600 zl
mentryb Opublikowano 10 Lutego 2010 Opublikowano 10 Lutego 2010 Polecam ubezpieczenie w mbanku. Taniej nie znalazlem nigdzie
cocoo24 Opublikowano 10 Lutego 2010 Opublikowano 10 Lutego 2010 ja tam mam zawsze ac w PZU pełny pakiet z wiadomego powodu. Żadne inne do mnie nie przemawiają
wladca_pierscieni Opublikowano 10 Lutego 2010 Opublikowano 10 Lutego 2010 mieszkam w jednym z najdrozszych krajow na swiecie roczne ubezpieczenie full-paczka (auto z opisu) kolo 1400zl
cocoo24 Opublikowano 10 Lutego 2010 Opublikowano 10 Lutego 2010 no ale u nas rządzi ptactwo wiec wiesz
Rekomendowane odpowiedzi