Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B7] Trip computer - jak zamontować/przeprogramować

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam trip computer który pokazuje tylko temperaturę, ile zostało mi km do przejechania na baku i jaki bieg mam wrzucony. Podobno jakoś można przerobic go aby pokazywał wszystko. Wiem, że trzeba wymienic manetkę od wycieraczek żeby miała przycik reset i ten do komputera... Nie wiem tylko jak to zrobić, co i jak przeprogramować... Dodam, że mam tempomat i czytałem gdzieś, że jeśli on jest to nie trzeba wymieniać całych zegarów. Ma ktos może namiary na jakiegos fachowca, który odblokuje mi ten trip computer???

Acha i jeszcze jedno... Autko mam sprowadzone z USA. Można jakoś zmienic tarczę prędkościomierza żeby były tylko km a nie mile???

Dzieki za wszelka pomoc! Przeszukałem forum ale nie znalazłem info na tematy, które mnie interesują. Jęsli jakis temat dubluje to wybaczcie nowicjuszowi:)

Opublikowano

Dzięki... w wątku piszą, że trzeba znaleźć dobrego fachowca. macie jakies namiary na kogoś takiego? Dzowniłem do ASO Audi i kurde powiedzieli, że oni nie potrafia tego zrobić :blink:

Opublikowano

Dzięki... w wątku piszą, że trzeba znaleźć dobrego fachowca. macie jakies namiary na kogoś takiego? Dzowniłem do ASO Audi i kurde powiedzieli, że oni nie potrafia tego zrobić :blink:

Jest to do zrobienia bez problemu, kupujesz manetkę od komputera, zmieniasz, podłaczasz i trzeba odpowiednie kodowania i po sprawie.

Opublikowano

Mi w ASO powiedzieli to samo to znaczy, że to faktycznie da się zrobić ale ich sprzęt diagnostyczny im na to nie pozwala. Jakiś inny soft owszem da rade :) Za samo przełożenie manetki chcieli 200 więc puknąłem się w czoło i poszedłem. Ostatnio zacząłem sam wszystko rozkręcać ale utknąłem na kierownicy, tak cholera trzyma że nie dałem rady. Jeśli będziesz sam brał się za przekładkę to uważaj i dokładnie przeczytaj wątek jak to zrobić bo u siebie znalazłem całkiem inne śruby niż to co podane przez autora.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...