mb83 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Witam, mam trip computer który pokazuje tylko temperaturę, ile zostało mi km do przejechania na baku i jaki bieg mam wrzucony. Podobno jakoś można przerobic go aby pokazywał wszystko. Wiem, że trzeba wymienic manetkę od wycieraczek żeby miała przycik reset i ten do komputera... Nie wiem tylko jak to zrobić, co i jak przeprogramować... Dodam, że mam tempomat i czytałem gdzieś, że jeśli on jest to nie trzeba wymieniać całych zegarów. Ma ktos może namiary na jakiegos fachowca, który odblokuje mi ten trip computer??? Acha i jeszcze jedno... Autko mam sprowadzone z USA. Można jakoś zmienic tarczę prędkościomierza żeby były tylko km a nie mile??? Dzieki za wszelka pomoc! Przeszukałem forum ale nie znalazłem info na tematy, które mnie interesują. Jęsli jakis temat dubluje to wybaczcie nowicjuszowi:)
domjenick Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 http://www.a4-klub.pl/smf/b6_komputer_pokladowy-t7109.0.html :wink4:w B7 bedzie podobnie
mb83 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2010 Dzięki... w wątku piszą, że trzeba znaleźć dobrego fachowca. macie jakies namiary na kogoś takiego? Dzowniłem do ASO Audi i kurde powiedzieli, że oni nie potrafia tego zrobić
Patrox Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Dzięki... w wątku piszą, że trzeba znaleźć dobrego fachowca. macie jakies namiary na kogoś takiego? Dzowniłem do ASO Audi i kurde powiedzieli, że oni nie potrafia tego zrobić Jest to do zrobienia bez problemu, kupujesz manetkę od komputera, zmieniasz, podłaczasz i trzeba odpowiednie kodowania i po sprawie.
marekg Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Dzięki... w wątku piszą, że trzeba znaleźć dobrego fachowca. macie jakies namiary na kogoś takiego? Dzowniłem do ASO Audi i kurde powiedzieli, że oni nie potrafia tego zrobić Mi w ASO powiedzieli to samo to znaczy, że to faktycznie da się zrobić ale ich sprzęt diagnostyczny im na to nie pozwala. Jakiś inny soft owszem da rade Za samo przełożenie manetki chcieli 200 więc puknąłem się w czoło i poszedłem. Ostatnio zacząłem sam wszystko rozkręcać ale utknąłem na kierownicy, tak cholera trzyma że nie dałem rady. Jeśli będziesz sam brał się za przekładkę to uważaj i dokładnie przeczytaj wątek jak to zrobić bo u siebie znalazłem całkiem inne śruby niż to co podane przez autora.
studziany Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 No jak to trudne?? Sam robiłem i nie tylko ja. Wystarczyło poszukać. http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_wymiana_przelacznika_wycieraczek_i_odblokowanie_pelnego_fis-t24989.0.html powodzenia pozdr
Rekomendowane odpowiedzi