niuniek222 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Niedawno zauwazylem, ze mam coraz bardziej porysowana przednia szybe od strony kierowcy (szyba nie jest orginalna). Domyslam sie, ze problem jest zwiazany z wycieraczkami ale prawda jest taka, ze w niedawno wymienialem wycieraczki. Kupilem piora firmy Valeo czy to mozliwe, zeby nawet pol roku nie wytrzymaly? Scieraja dobrze ale mam drobne ryski na szybie, da sie to jakos usunąć? Myslalem, nawet nad zmianami ramion abym mogl zalozyc plaskie wycieraczki ale wiem, ze to spore koszty. Moze ktos mi doradzi jakie kupic wycieraczki (zaznaczam ze ja mam ten stary uchwyt razem z lotka). Moze jakis link na allego gdzie moge kupic dobre i orginalne wycieraczki.
peya81 Opublikowano 2 Lutego 2010 Opublikowano 2 Lutego 2010 Kolego wymieniaj szybko pióra, kosztować Cię to będzie paredziesiąt złotych, co i tak jest mały wydatek w porównaniu z wymianą przedniej szyby.
niuniek222 Opublikowano 3 Lutego 2010 Autor Opublikowano 3 Lutego 2010 Mysle nad wymiana calych ramion i zalozyc wycieraczki Aero, tylko nie wiem czy te ramiona do wycieraczek Aero beda pasowac zamiast tych co mam w tej chwili. Co sadzicie o wycieraczkach Aero?
Mroczko Opublikowano 3 Lutego 2010 Opublikowano 3 Lutego 2010 Jak najszybciej wymieniłbym wycieraczki...bo za szybe zapłacisz tyle, że będziesz mógł sobie kupić kilkanaście par wycieraczek _________________ moto giełda i samochody
GRazny Opublikowano 3 Lutego 2010 Opublikowano 3 Lutego 2010 Mysle nad wymiana calych ramion i zalozyc wycieraczki Aero, tylko nie wiem czy te ramiona do wycieraczek Aero beda pasowac zamiast tych co mam w tej chwili. Co sadzicie o wycieraczkach Aero? kolego... podobno różnica znaczna... nie miałem zwykłych więc ciężko mi powiedzieć ale do swoich aero nie mam zastrzeżeń o ile mi wiadomo to za 270 - 300zł kupisz całe ramiona z wycieraczkami...
niuniek222 Opublikowano 3 Lutego 2010 Autor Opublikowano 3 Lutego 2010 A co radzicie, przejsc na Aero czy kupic nowe wyciieraczki do starych ramion?
siemian Opublikowano 3 Lutego 2010 Opublikowano 3 Lutego 2010 ja słyszałem rózne opienie o wycieraczkach AERO, szczególnie tych z pierwszych lat produkcji. Teraz je dopracowali. Mam u siebie i jestem bardzo zadowolony. Jedno jest pewne... Wymieniaj szybciutko wycieraczki. Mój kolega ma 6 letnią BMW i ma na całej szybie regularne rysy od wycieraczek. Poprostu przy dużych prędkościach i pracy wycieraczek, guma się podwijała i blaszki z pióra tarły o szybe...
akjam Opublikowano 3 Lutego 2010 Opublikowano 3 Lutego 2010 Ja kolego miałem taki sam problem. Wymieiłem pióro i wszystko gra. :gwizdanie: Komplet wycieraczek w ASO coś ok. 190pln. Pojedyńczo też można kupić - ok. 100 za każdą ze stron.
Pawlo 2004 Opublikowano 10 Lutego 2010 Opublikowano 10 Lutego 2010 tą są te wycieraczki co są u mnie koledzy?? bo dokładnie nie widac mocowania ---> http://moto.allegro.pl/item887383694_wycieraczki_valeo_xtrm_audi_a4_a6.html Oznaczenie VM302 W ASO sprzedaja też firmy valeo czy inne?? jak sie pytałem jakieś pół roku temu to chyba coś około 170zł chcieli za nie.[br]Dopisany: 03 Luty 2010, 17:06_________________________________________________Odświerze kotleta bo nikt mi nie dał odpowiedzi
niuniek222 Opublikowano 10 Lutego 2010 Autor Opublikowano 10 Lutego 2010 Zamowilem zestaw naprawczy (ramiona i wycieraczki) Kupilem orginalne na allegro. Powiem Ci ze tak dokladnie sa takie same tylko nie pisze jaka to firma, gdzes wyczytalem na forum, ze Valeo produkuje dla audi orginalne wycieraczki. Dzis po pracy jade wymieniac ramiona i wycieraczki na Aero ciekawe jaki bedzie tego efekt:)
verpa Opublikowano 11 Lutego 2010 Opublikowano 11 Lutego 2010 niuniek222 wymieniles moze juz ramiona? Ciężka sprawa? cos kiedys wyczytalem ze to nie taka prosta sprawa, chociaz raz wykrecilem sobie ramie aby wd popsikac i nie bylo problemu.
marekg Opublikowano 11 Lutego 2010 Opublikowano 11 Lutego 2010 niuniek222 wymieniles moze juz ramiona? Ciężka sprawa? cos kiedys wyczytalem ze to nie taka prosta sprawa, chociaz raz wykrecilem sobie ramie aby wd popsikac i nie bylo problemu. Jak wykręciłeś ramię to już wiesz, że to prosta sprawa. Jedyny problem przy zmianie ramion polega bowiem na zdjęciu starych. Często gęsto są tak zapieczone na trzpieniach, że trzeba użyć ściągacza. Potem tylko zakładasz nowe ramię i tadam!!!
niuniek222 Opublikowano 11 Lutego 2010 Autor Opublikowano 11 Lutego 2010 Tak juz wumienilem ramiona, zajelo mi to gora 20 min. Ja akurat mialem to szczescie, ze bylo lekko zapieczone. Popsikalem WD40 i zeszly ramiona w miare lekko. Przy zakladaniu nowych ramion rowniez nie bylo problemow. Jakosc scierania wycieraczek Aero jest nieporownywalna do tych zwyklych. Warto bylo zainwestowac 302 zl:)
Kredek Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 Panowie, proszę o pomoc.... Przewertowałem całe forum, szukajka aż gorąca. ;( pękł mi ten klips od wycieraczek, szyba porysowana, wyc sie chce.............. karwa teraz to chciałbym juz całość zmienić na aero, bo mam dość tego wszystkiego. Autko jest mi potrzebne na co dzień, wożę dziecko do żłobka a tu h uj. Gołe ramie mam i nie pojade, a cały czas pada. Może ktoś podać oryginalne nr ramion do przeróbki na ramiona z aero? Mam avanta z 20.09.2001r i jakie musze miec zeby pasowało? od A4B7?? najgorzej że mam ok. 190km w jedna strone do najbliższego ASO Audi. Ale trudno, jestem w stanie wziąść jutro nawet jeden dzień wolnego, pożyczyc auto od sąsiada i jechac, oby załatwić od ręki. Proszę o podanie po nr katalogowym, to zadzwonię wcześniej i zapytam czy mają i za ile. Bo jak tyle pojadę i się okaże że jednak się nie dogadałem z Panem od serwisu, to tylko siąść i płakać...
niuniek222 Opublikowano 24 Lutego 2010 Autor Opublikowano 24 Lutego 2010 Kolego ja zamawialem z allegro od tego pana http://www.allegro.pl/item936233601_zestaw_ramion_i_pior_aero_audi_a4_8e_oryginal.html i idealnie pasuja, mysle ze do Twojego tez beda pasowaly. W serwisie za ten zestaw zaplacisz troche drozej a jest dokladnie taki sam. Pozdrawiam.[br]Dopisany: 24 Luty 2010, 09:52_________________________________________________Pióro wyczieraczki - 4B1 955 425 C Ramię wycieraczki - 8E1 955 407 C Ramię wycieraczki - 8E1 955 408 C Zanalezlem te numery na forum wiec jak bedziesz dzwonil do ASO spytaj sie czy to sa Aero bo nie jestem pewny ale na 90% to powinno byc to. http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_mocowanie_wycieraczki_przedniej_szyby-t44582.15.html Przejrzyj cały ten watek tam te numery ktos podal i wydaje mi sie, ze to sa do Aero
Rekomendowane odpowiedzi