Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Schemat instalacji świateł mijania - problem z nieświecącą lampą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi:

Czy może mi ktoś z kolegów napisać jak idą kable z lampy do włącznika?

Nie świeci mi lewa lampa dokładniej mijania, bezpieczniki są OK, czytałem że w tym modelu nie ma przekaźnika od świateł mijania... to prawda? :mysli:

Korzystając z szukajki dowiedziałem się że najprawdopodobniej uszkodził się włącznik przy kierownicy, jeżeli się myle to poprawcie mnie. :rolleyes:

W związku z tym chcę założyć przekaźnik od świateł mijania, czy może mi ktoś powiedzieć które kabelki przeciąć i w którym miejscu najlepiej się wpiąć?

Myślałem żeby dać go przy innych bezpiecznikach pod kierownicą i tam gdzieś przeciąć ori wiązkę i wstawić przekaźnik, co o tym myślicie? Nie chcę robić jakiejś prowizorki tylko dobrze to zrobić

Jeżeli ktoś coś wie na ten temat to prosiłbym o jakąś informację które kable i gdzie przeciąć :cool1:

Dzieki

Opublikowano

Jeżeli nie świeci tylko lewa to wyłącznik masz o.k., szukaj przerwy od bezpiecznika lewewego mijania do lampy, zakładam że bezpiecznik sprawdzony kontrolką i na przewodzie w lampie nie ma napięcia ?

Opublikowano

tak, bezpiecznik jest ok, na przewodzie nie ma napięcia a prawa świeci normalnie...

czy możesz mi napisać którędy dokładnie idzie wiązka z lamp? gdzie sąjakieś złączki i coś co mogło się popsuć (o ile coś takiego mogło mieć miejsce) rozumię że przekaźnika nie ma?[br]Dopisany: 31 Styczeń 2010, 22:37_________________________________________________dodam że stało się to po włączeniu świateł po krótkim postoju (swieciły OK, wyszedłem do sklepu i po ok 30min jak włączałem światła lewa się nie oświeciła