drosdek Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Witam, dziś miałem możliwość podłączenia na chwilę VAG-a do autka i wyskoczyły mi poniższe logi. Czy, ktoś z tu obecnych może pomoć czego one dotyczą? Address 17 ------------------------------------------------------- Controller: 8E0 920 900 G Component: KOMBI+WEGFAHRS. RB4 D26 Coding: 00000 Shop #: WSC 33278 1 Fault Found: 01314 - Engine Control Module 49-10 - No Communications - Intermittent Address 46 ------------------------------------------------------- Controller: 8E0 959 433 AD Component: Komfortgerát T85 0316 Coding: 07008 Shop #: WSC 63351 1 Fault Found: 00932 - Electric Window Motor: Drivers Side (V147) 62-10 - No or Incorrect Adjustment - Intermittent
superdziki Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 To nie sa logi tylko bledy!!! Brak komunikacji ze sterownikiem silnika Silniczek szyby strona kierowcy nieprawidlowe ustawienie. Skasuj i sprawdz ponownie za jakis czas.
vauxhall95 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Co do bledu ze sterownikiem.Moze byc przez słaby akumulator.Drugi to zobacz kostki przy szybie elektrycznej i zajrzyj do harmonijki miedzy drzwiami a slupkiem,czy kabel sie nie przetarł.
drosdek Opublikowano 31 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2010 No źle się wyraziłem, ale widzę, że tu ludzie wiedzą o co chodzi. Jeśli chodzi o komunikacje to może być to spowodowane tym, że miałem przepalone świeczki? Jeśli chodzi o szybę to ostatnio jakoś czasami nie reaguje na opuszczanie tzn. nie chce się opuścić, bo się gdzieś zacina... Sprawdzę to przy okazji jak będzie możliwość i się zrobi cieplej. Dzięki za pomoc...
superdziki Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Co do drugiego to byla procedura ustawien do silnikow od szyb, ale nie moge na szybko znalesc. Bylo to jakos ze nalezy po opuszczeniu szyby trzymac ciagle przycisk od opuszczania prze 3 czy 5 sekund, pozniej z podnoszeniem, podniesc i ciagle trzymajac odczekac 3 lub 5 sekund[br]Dopisany: 31 Styczeń 2010, 21:50_________________________________________________ Jeśli chodzi o komunikacje to może być to spowodowane tym, że miałem przepalone świeczki? Nie predzej ze rozladowany akumulator, jesli sie da skasowac to sie nie przejmuj. Jeśli chodzi o szybę to ostatnio jakoś czasami nie reaguje na opuszczanie tzn. nie chce się opuścić, bo się gdzieś zacina... Jesli sie przycina mechanicznie to juz wiesz skad masz blad
drosdek Opublikowano 31 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2010 Aku miałem rozładowany w grudniu i mam od tego czasu nowy... chyba wówczas nie było autko podłączone do VAG-a Co do drugiego to byla procedura ustawien do silnikow od szyb, ale nie moge na szybko znalesc. Bylo to jakos ze nalezy po opuszczeniu szyby trzymac ciagle przycisk od opuszczania prze 3 czy 5 sekund, pozniej z podnoszeniem, podniesc i ciagle trzymajac odczekac 3 lub 5 sekund Szybę postaram się ustawić tak jak zostało to opisałeś... Jeszcze raz dziękować
superdziki Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Pinch Protection Adaptation Make sure the window in question is completely closed. Use the driver door window buttons to operate the window(s). Roll down the window and keep holding the button down for 2 additional seconds after the window is already fully opened. Roll up the window and keep holding the button up for 2 additional seconds after the window is already fully closed. Now test the window automatic.
Rekomendowane odpowiedzi