Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj zakupiłem sobie oryginalna wersje gry GTA4 z myślą że zainstaluje, zagram bez problemów jak w poprzednie czesci tej gry, instalacja poszła OK, co prawda dosć długo(z półgodziny sie wgrywało) Włączyłem a tam jakis komunikat żeby sie zarejstrwać w jakims social Club, no dobra skoro ori to czemu nie. Po pierwszej próbie nie udało mi sie, drugi raz tak samo, w końcu poradziłem sie google i napisali ze mozna grac bez tego, wiec OK, odpaliłem i skip login-> PLAY. Za pierwszym razem gra załączyła sie ale efekt skończył sie czarnym ekranem wiec reset. Ponowne uruchomienie gry dało juz rade doszedłem do menu gry co prawda długo sie wczytywała, ale kolejny problem ustawienia gry kompletnie sie nie przestawiają, mam ustawiona prawie najwyższą rozdzielczosć i lipa bo tnie, klatkuje 1 klatka na 2s :wallbash: chce ustawic gre na rodzielczość 1248/720 czy jakos tak i przestawiam potwierdzam i dalej jest mega rozdzielczosć

Ściągne nowe sterowniki do gry :gwizdanie:

Czy wy tez mieliscie z tą gra tyle problemów :mysli: jest jakiś patch poprawiający ta grywalność, jak tak to dał by ktos namiary/info co tu zrobić

Mysle ze sprzet powinień gta pociagnąć bez problemu na średnich detalach

procesror AMD64 4800+, pamiec DDR2 2gb/800mhz, ATI radeon HD4770 512mb DDR3, Monitor HD 22"

Multiplayer to w ogóle działa na pecetach w Polsce :mysli:

Opublikowano

zainstaluj najnowsze stery do grafiki.

1. Tworzysz plik txt w notatniku.

2. Wpisujesz:

-nomemrestrict

-novblank

-norestrictions

-frameLimit0

-percentvidmem 100

-fullspecaudio

-availablevidmem 3.0

3. Zapisujesz plik pod nazwą commandline w głównym folderze gry.

4. Odpalasz grę.

5. masz dostepne opcje graficzne.

6. dziekuję , dobranoc!

Opublikowano

Zrobiłem tak jak piszesz, w grze zmieniłem rozdzielczosć, ale i tak ta gra płynna u mnie nie jest :wallbash: chyba będe musiał pomykac na najniższych detalach ;([br]Dopisany: 01 Luty 2010, 10:05_________________________________________________Dobra opanowałem gre

No więc jak wiecie mam ja GTA 4. Mam też dwa kompjutry o takich oto konfiguracjach:

* AMD 64 3500+

* 2*1024

* Galaxy GeForce 9600 GT (512mb)

I drugi (vaio)

* Core2Duo P8400 @ 2.26GHz 2.27GHz

* 2*2048

* Ati Mobility Radeon HD 3400 (chyba 256mb)

I tak sobie patrzę że na moim desktopie (1 konfiguracja) gra się tnie, ustawiłem sobie Low/Medium detale, rozdziałkę max i min i d*pa… wygląda ładnie ale się przycina. No to przełączam na laptopa. Tam wygląda gorzej ale nie tnie się w ogóle. I jak nigdy nic gram sobie na low (wszystkie distance na 1 ;]) i calkiem fajnie sie gra. Jako że jednak czasu za bardzo na granie nie mam przyszlo mi do głowy coś co można zrobić na szybko i tak też zrobiłem. Odpaliłem najpierw AMD Fusion for Gaming (taki programik dla procesorów AMD który wyłącza w Windowsie wszystkie zbędne programy, serwisy itp. itd. jak ktoś ma Intela to może to zrobić ręcznie) uruchomiłem grę z linka “GTA IV Safe Mode” a następnie w ustawieniach zminimailzowałem wszystko co się dało żeby móc podnieść opcję:

Texture Quality – HIGH

Bez minimalizowania wszystkiego wcześniej nie mogłem. Jednak teraz jak ją podniosłem na High - i zapalił się czerwony napis na dole “Resource Usage 514/486″ który mówi że przekroczyłem zalecaną ilość zasobów sprzętowych dla gry – mogę podnieść rozdziałkę do powiedzmy 1024×768 (na 800×600 się cieło) bo wyżej już zasoby nie dadzą ;)

I wiecie co? Gra śmiga bez zacięć… przestawiłem sobie wszystkie inne opcje na najwyżej jak się dało i nie ma zacięć!

Co z tego wynika? Że gra chodzi beznadziejnie na low detalach i dwa że opcja Texture Quality wpływa znacznie – pozytywnie – na płynność gry… no przynajmniej u mnie.

Spróbujcie, może i Wam to coś da :)

Noi pomogło, przestawiłem parametry na high i rozdzielczosć na 1280/900 gra śmiga płynnie

Ponawiam

Multiplayer to w ogóle działa na pecetach w Polsce :mysli:
Opublikowano

KOWI szacun dzieki tobie wreszcie moge normalnie w CODMW2 pograc........a juz bylem gotow pol kompa wymienic

Opublikowano

KOWI szacun dzieki tobie wreszcie moge normalnie w CODMW2 pograc........a juz bylem gotow pol kompa wymienic

:good:

Znaczy chodzi Ci o te ustawienia wydajnosci textur wzgledem rzodzielczosci :mysli:

Ja w COD MW2 to grałem na rozdzielczosci HD na max detalach, szkoda że gta4 tak nie lata jak tamta gierka :gwizdanie:

Opublikowano

ja sie meczylem w ch***j z tym ze gra sie ciela,czarne plamy na ekranie kupilem nowa grafe i dalej bez zmian juz mialem kupic zasilacz bo gra stawala w polowie i tylko reset,szukalem szukalem i na taki artykul nie trafilem kazdy jak cos pisal to ,to ze sprzet moze c**jowy podmien to podmien tamto(zmiany nic nie dawaly)gralem na ustawieniach min. i max, optymalnych i kiszka,teraz rozdzielczosc wzialem na maxa a ustawienia tekstur na wysokie i normalne i jest :kox: :kox: :kox:,zero ciecia,zawieszek itp........

na max. rozdzielczosci i ustaw.tekstur na wysokie i ekstra tez sie przyciela raz ale zmniejszylem na normalne i wysokie i jest kox

Opublikowano

ja sie meczylem w ch***j z tym ze gra sie ciela,czarne plamy na ekranie kupilem nowa grafe i dalej bez zmian juz mialem kupic zasilacz bo gra stawala w polowie i tylko reset,szukalem szukalem i na taki artykul nie trafilem kazdy jak cos pisal to ,to ze sprzet moze c**jowy podmien to podmien tamto(zmiany nic nie dawaly)gralem na ustawieniach min. i max, optymalnych i kiszka,teraz rozdzielczosc wzialem na maxa a ustawienia tekstur na wysokie i normalne i jest :kox: :kox: :kox:,zero ciecia,zawieszek itp........

:good:

Dziwna teoria z tym jest ale sprawdza sie bo i u mnie smiga giera :kox:

Tylko z tym gta mimo wersji oryginalnej to problemy, nie moge sejfować stanu gry, musiałem sie zarejstrować na windows games live niewiedziec po co bo jakieś id chcieli zeby mozna było sejfowac stan gry, jeszcze nie sprawdzałem czy juz moge, bo troche czasu nie mam

Konto na tym socjal club nie moge założyc bo Polski nie obsługuje system :wallbash: i w końcu nie wiem czy moge grać w MP czy nie :gwizdanie:

Noi druga sprawa co do gta, klawiszologia dla mnie jest chora, jak sobie gdziałem zmienic to widze przystosowana do pada jest :thumbdown: ale po chwili znalazłem jakis tam ustawienia klawiszy, ale ciagle niewiem jak w samochód wsiadać ENTER nie pomaga :wallbash: poprzednie wersje były bardziej intuicyjne

Opublikowano

troche mnie to dziwi bo komp dobierajac optymalne ustawienia dostosowuje tak wszystko jak powinno byc a mimo to gry nie chodza jak powinny