oktawiusz5 Opublikowano 7 Marca 2010 Opublikowano 7 Marca 2010 ..... a w lusterkach zewnętrznych przypadkiem nie ma czujnika? bo w wewnętrznym następne piny są od czujnika deszczu
Michał Opublikowano 7 Marca 2010 Opublikowano 7 Marca 2010 no właśnie też się nad tym zastanawiam, ale nie zlokalizowałem nic innego oprócz tych fototranzystorów w lusterku wewnętrznym stąd wniosek że boczne ściemniane są sygnałem z wewnętrznego[br]Dopisany: 07 Marzec 2010, 10:46_________________________________________________poza tym schemat który wkleiłeś jest chyba z B6, bo z tego co wiem to B5 nie miało sensora deszczu
oktawiusz5 Opublikowano 15 Lutego 2011 Opublikowano 15 Lutego 2011 schemat nie jest od b5 tytlko od jakiegoś vw ;D
pete007 Opublikowano 19 Lutego 2011 Opublikowano 19 Lutego 2011 Tez kupiłem lusterko samo sciemniajace ale na szczęście z kompletna wiazka dachu, jak znajdę wieczorem trochę czasu to zrobię rozpiske kabli w wiazce i wrzuce schematy które do tej pory znalazłem [br]Dopisany: 17 Luty 2011, 06:22_________________________________________________Wtyczka lusterka 1. czarno niebieski 2. brązowy 3. niebiesko czerwony 4. fioletowo biały 5. fioletowy 6. czerwono zielony Wtyczka główna idaca do skrzynki małe piny 1. fioletowo biały 2. brązowo biały 3. brak 4. niebiesko szary 5. czarno niebieski 6. fioletowy 7. niebiesko czerwony 8. brak 9. zielono żółty 10. brak 11. czarny 12. brak 13. brak 14. brak 15. brak Duze piny 6 - czerwono żółty gruby Oświetlenie przednich foteli 1. czerwono zielony 2. niebiesko szary 3. czerwno zółty 4. zielono żółty 5. brązowo biały 6. brązowy 7. czarny 8. szaro zielony 9. czerwono biały 10. brązowo fioletowy 11. brązowo czerwony 12. brązowo niebieski
uhu2 Opublikowano 19 Lutego 2011 Opublikowano 19 Lutego 2011 Panowie do dzialania fotochromu wystarcza dwa kabelki pin1 i pin2.Pin1 to + a Pin2 to - Mase mozecie zlapac w lampce w posufitce ale plusik polecam pociagnac z wlacznika swiatel lub bezpiecznika w ktorym jest napiecie po stacyjce.W lampce podsufitki idzie za maly prad zeby lusterko smigalo. [br]Dopisany: 19 Luty 2011, 21:51_________________________________________________ no właśnie też się nad tym zastanawiam, ale nie zlokalizowałem nic innego oprócz tych fototranzystorów w lusterku wewnętrznym stąd wniosek że boczne ściemniane są sygnałem z wewnętrznego[br]Dopisany: 07 Marzec 2010, 10:46_________________________________________________poza tym schemat który wkleiłeś jest chyba z B6, bo z tego co wiem to B5 nie miało sensora deszczu W b6 nie bylo opcji czujnika deszczu dopiero w b7 lusterka boczne sciemniaja sie razem z wewnetrzym lustrem.
oktawiusz5 Opublikowano 16 Marca 2011 Opublikowano 16 Marca 2011 mimo że dziś środa odgrzewam kotleta czy ktoś wie do których pinów podpiąć zewnętrzne fotochromy??
Rekomendowane odpowiedzi